Καβάνι: Τα 52 γκολ και οι στυλοβάτες Σουάρες και Μουσλέρα (vid)

Κώστας Ζάλιαρης
Καβάνι: Τα 52 γκολ και οι στυλοβάτες Σουάρες και Μουσλέρα (vid)

bet365

Η Ουρουγουάη κατάφερε να πανηγυρίσει για πρώτη φορά στο φετινό Copa America με το 2-0 επί της Βολιβίας, με τους Καβάνι, Σουάρες και Μουσλέρα γι' ακόμα μια φορά ν' αποδεικνύονται οι πιο πιστοί «στρατιώτες» της εθνικής ομάδας.

Η «σελέστε» χρειάστηκε αρχικά ένα αυτογκόλ από τον Κιντέρος για να προηγηθεί, μέχρι ο Καβάνι να βρει δίχτυα και να διαμορφώσει το τελικό 2-0, συνεχίζοντας το σκοράρισμα έπειτα από τη μεγάλη σεζόν που διένυσε σε συλλογικό επίπεδο.

Μετά τον τελικό του Europa League όπου βρήκε δίχτυα αλλά δεν κατάφερε να πάρει το τρόπαιο με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τώρα φοράει ξανά τη φανέλα με το εθνόσημο και φυσικά συνεχίζει στο δρόμο των γκολ...

Αυτό ήταν το 52ο τέρμα του με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του, ξεπερνώντας πλέον τον Τιερί Ανρί σε επίπεδο σκοραρίσματος με τις εθνικές ομάδες.

Παράλληλα, κατέγραψε την υπ' αριθμόν 120η εμφάνισή του με την Ουρουγουάη, όπως το έκαναν και οι Φερνάντο Μουσλέρα και Λουίς Σουάρες.

Ο διεθνής τερματοφύλακας μαζί και με το ματς απέναντι στην Βολιβία έχει πλέον κρατήσει 47 φορές ανέπαφη την εστία του, ενώ, ο επιθετικός της Ατλέτικο που είναι και ο πρώτος σκόρερ στα χρονικά της «σελέστε» έχει 63 γκολ και 35 ασίστ.

Ο Καβάνι έχει και 16 ασίστ πέρα από τα 52 γκολ, ενώ, μαζί με τον Σουάρες, στο φετινό Copa America, είναι οι υπεύθυνοι για το 66% των τελικών ενεργειών στον αντίπαλο στόχο για την ομάδα τους...

 

COPA AMERICA Τελευταία Νέα