Βολιβία – Ουρουγουάη 0-2: «Καθάρισε» ο Καβάνι για την πρώτη νίκη (vid)

Βολιβία – Ουρουγουάη 0-2: «Καθάρισε» ο Καβάνι για την πρώτη νίκη (vid)

bet365

Η Ουρουγουάη έχασε τα... άχαστα, αλλά με ένα αυτογκόλ στο πρώτο μέρος και τη σφραγίδα του Έντινσον Καβάνι στο 78', επικράτησε της Βολιβίας (2-0) και πήρε το πρώτο της τρίποντο στο φετινό Copa America.

Μετά τα δύο πρώτα ματς του ομίλου, η Ουρουγουάη ήταν η ομάδα με το χειρότερο ποσοστό σε σουτ στον στόχο (4/20) και τον χειρότερο δείκτη γκολ με βάση τις συνολικές τελικές (5%). Το μοναδικό της γκολ ήταν αυτογκόλ και η επιθετική δυστοκία έδειξε να την «τυραννά» και στο ματς με τη Βολιβία. Η ποιότητά της, όμως, δεν της επέτρεψε να στραβοπατήσει απέναντι στο χαμηλό εμπόδιο της Βέρντε και με τον Έντινσον Καβάνι να επιστρέφει στα διεθνή γκολ μετά τον Νοέμβριο, η ομάδα του Όσκαρ Ταμπάρες σφράγισε την πρώτη νίκη της στον α' όμιλο (2-0).

Με τον κίπερ Λάμπε σε άλλη μία εντυπωσιακή βραδιά για τους Βολιβιανούς, η Σελέστε χρειάστηκε και πάλι ένα αυτογκόλ για να προηγηθεί, μετά την κόντρα της μπάλας στον πρώτο από την απομάκρυνση του Κιντέρος, στο 40'. Αφού πριν είχε σπαταλήσει μερικές σπουδαίες ευκαιρίες, ιδιώς με πρωταγωνιστή τον Καβάνι.

Ωστόσο, ο Ματαντόρ είχε έτοιμη την «εκδίκηση» και στο 78', μετά τη φοβερή μπαλιά του Βεσίνο που ξεδίπλωσε την αντεπίθεση κι άλλη μία-ασίστ από τον Φακούντο Τόρες, εκείνος πλάσαρε στην κίνηση και πέτυχε το 52ο γκολ της καριέρας του με το εθνόσημο (2ος πίσω από τον Σουάρες που έχει 63, αμφότεροι σε 121 συμμετοχές). Αν ο Μάξι Γκόμες δεν αστοχούσε με κενή εστία στο 90' τώρα η Ουρουγουάη θα είχε ένα επιπλέον γκολ στη διαφορά τερμάτων...

1ος ΟΜΙΛΟΣ

1. Αργεντινή 7 (3-1)
2. Χιλή 5 (3-2)
3. Ουρουγουάη 4 (3-2)
4. Παραγουάη 3 (3-2)*
5. Βολιβία 0 (1-6)

 

COPA AMERICA Τελευταία Νέα