Βραζιλία - Βενεζουέλα 3-0: Με το δεξί και τον Νεϊμάρ κόντρα στη λειψή Βινοτίντο (vid)

Βασίλης Τεμπέλης
Βραζιλία - Βενεζουέλα 3-0: Με το δεξί και τον Νεϊμάρ κόντρα στη λειψή Βινοτίντο (vid)

bet365

H Βραζιλία νίκησε 3-0 στην Μπραζίλια τη Βενεζουέλα των πολλών απουσιών λόγω κορονοϊού (μόλις τρεις βασικοί) με πρωταγωνιστή τον Νεϊμάρ (απέχει 10 γκολ από τον Πελέ για την κορυφή των σκόρερ της εθνικής), κάνοντας ντεμπούτο με το δεξί στο Copa America.

Ξεκίνησε η διοργάνωση του Copa America 2021. Μια διοργάνωση που πέρασε από «χίλια κύματα». Αρχικά ήταν να την συνδιοργανώσουν Κολομβία και Αργεντινή. Η πρώτη αποσύρθηκε λόγω της έκρυθμης κατάστασης στη χώρα, η δεύτερη ακολούθησε λόγω της ολοένα αυξητικής τάσης σε κρούσματα και θανάτους από τον κορονοϊό.

Η CONMEBOL έδωσε τη διοργάνωση στη Βραζιλία, η οποία εν μέσω πολλών αντιδράσεων - ακόμη και σκέψεων για μποϊκοτάζ από τον Τίτε και τους παίκτες του - τη φιλοξένησε (με την έγκριση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας). Η Σελεσάο υποδέχτηκε στο «Μανέ Γκαρίνσα» της πρωτεύουσας, Μπραζίλια, τη Βενεζουέλα των πολλών αλλαγών και τη νίκησε με σκορ 3-0.

Μια αγνώριστη (σε σχέση με αυτήν που έχουμε συνηθίσει) Βινοτίντο, άλλωστε πριν από 24 ώρες έγιναν γνωστά τα 13 κρούσματα στον ιό. Μόλις τρεις οι συνήθεις βασικοί, αρκετοί που κλήθηκαν εσπευσμένα (σύμφωνα με δημοσιεύματα πολλούς δεν είχε προλάβει να τους τσεκάρει) από τον πρώην προπονητή του Παναθηναϊκού, Ζοζέ Πεζέιρο, και έκαναν αναγκαστικά ντεμπούτο.

Για την Καναρίνια «καθάρισαν» οι... Παριζιάνοι. Οι δύο παίκτες της Παρί Σεν-Ζερμέν δηλαδή, Μαρκίνιος και Νεϊμάρ.

Οι Βραζιλιάνοι μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και από τα πρώτα λεπτά ξεκίνησαν να πιέζουν. Στο 8' ο Νεϊμάρ εκτέλεσε το κόρνερ, ο Ρισάρλιζον έπιασε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, αλλά ο Γκαμπριέλ Ζεζούς δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή στο δεύτερο.

Στο 10' ο φορ της Έβερτον βρέθηκε σε τετ α τετ με τον Γκρατερόλ, αλλά έχασε το βηματισμό και το κοντρόλ του. Στο αμέσως επόμενο λεπτό (11') ο Λόντι έκανε τη σέντρα από αριστερά, αλλά ο Μιλιτάο με κεφαλιά στην πλάτη της άμυνα δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 23ο λεπτό ο Νεϊμάρ εκτέλεσε το κόρνερ, η άμυνα της Βενεζουέλα βρέθηκε σε σύγχυση και ο Μαρκίνιος από το κέντρο της τελείωσε τη φάση και άνοιξε το σκορ.

Ο Νεϊμάρ δοκίμαζε να σκοράρει, εντός, εκτός περιοχής, ενώ έχασε και απίθανη ευκαιρία, καθώς δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή πάνω στη γραμμή για να σπρώξει απλά την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 62ο λεπτό ο Κουμάνα ανέτρεψε τον Ντανίλο και την εκτέλεση ανέλαβε ο «Νέι», ο οποίος ευστόχησε και διαμόρφωσε το 2-0. Αυτό ήταν το 67ο γκολ του Νεϊμάρ με την εθνική Βραζιλίας και απέχει δέκα από την κορυφή. Εκεί βρίσκεται ο Βασιλιάς, Πελέ, με 77! Είναι θέμα χρόνου να τα καταφέρει...

Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Γκαμπιγκόλ στο 89ο λεπτό στέλνοντας την μπάλα με το στήθος στα δίχτυα και αφού ο Νεϊμάρ είχε την ασίστ και το... μισό γκολ.

Η Βραζιλία δεν έβγαλε μάτια, η Βενεζουέλα των μόλις τριών βασικών και των πολλών λόγω κορονοϊού απουσιών δεν αποτελεί κριτήριο, αλλά οι παίκτες του Τίτε έκαναν τη δουλειά για τους για την πρεμιέρα στη διοργάνωση που φιλοξενεί η χώρα τους.

ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Τίτε): Άλισον, Ντανίλο, Έντερ Μιλιτάο, Μαρκίνιος, Λόντι (46' Αλέξ Σάντρο), Πακετά (46' Έβερτον Ριμπέιρο), Καζεμίρο, Φρεντ (86' Φαμπίνιο), Νεϊμάρ, Γκαμπριέλ Ζεζούς (86' Βινίσιους), Ρισάρλιζον (65' Γκαμπιγκόλ).

ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ (Ζοζέ Πεζέιρο): Γκρατερόλ, Γκονσάλες (90+2' Ερνάντες), Λα Μαντία, Μαρτίνες, Ντελ Πίνο, Κουμάνα, Μορένο, Μανσάνο (77' Σέλις), Κάσερες (84' Καστίγιο), Χοσέ Μαρτίνες, Αριστεγκιέτα (77' Κόρδοβα).

Η 1η αγωνιστική

Βραζιλία - Βενεζουέλα 3-0

Κολοβία - Εκουαδόρ (03:00)

*Ρεπό το Περού

Η επόμενη (2η) αγωνιστική

Κολομβία - Βενεζουέλα (00:00)

Βραζιλία - Περού (03:00)

*Ρεπό το Εκουαδόρ

 

COPA AMERICA Τελευταία Νέα