Γκάμπια - Μάλι 1-1: «Όρθιοι» οι Σκορπιοί με Μπάροου στο 90' (vid)

Κωνσταντίνος Κωλαΐτης
Γκάμπια - Μάλι 1-1: «Όρθιοι» οι Σκορπιοί με Μπάροου στο 90' (vid)

bet365

Ο Μούσα Μπάροου λύτρωσε τη Γκάμπια με εύστοχο πέναλτι στο 90' για το 1-1 κόντρα στο Μάλι και με τέσσερις βαθμούς οι δύο ομάδες απέχουν μια «ανάσα» από την πρόκριση στους «16».

Ήρθε για να... μείνει στο Copa Africa η Γκάμπια. Στην παρθενική τους συμμετοχή στα τελικά του θεσμού και μετά τη νίκη της πρεμιέρας κόντρα στη Μαυριτανία, οι «Σκορπιοί» πήραν ηρωϊκό βαθμό απέναντι στο Μάλι (1-1) και κάνουν όνειρα για τα νοκ-άουτ, όπου έχουν σχεδόν εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους.

Οι Αετοί του Μάλι είχαν τον έλεγχο, η Γκάμπια, όμως, ήταν εκείνη με τις μεγάλες ευκαιρίες στο πρώτο μέρος. Δύο δοκάρια, το ένα από τον Μούσα Μπάροου έπειτα από υπέροχο σόλο στο 22', το δεύτερο με φανταστική εκτέλεση φάουλ του Τζάλοου αλά... Ρομπέρτο Κάρλος που τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι (38').

Τελικά, το Μάλι βρήκε πρώτο τον δρόμο προς τα δίχτυα στιγμές πριν το τελευταίο δεκάλεπτο, με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Κονέ στο 79'. Ωστόσο, η Γκάμπια έσωσε την παρτίδα στο φινάλε της αναμέτρησης, με το ίδιο νόμισμα. Ο Μούσα Μπάροου, ο βασικός φορ της Μπολόνια τα τελευταία χρόνια, εκτέλεσε εύστοχα και ψύχραιμα από την άσπρη βούλα και διαμόρφωσε το τελικό 1-1, σπάζοντας έτσι το σερί απαραβίαστης εστίας του Μάλι που κρατούσε από τον περασμένο Ιούνιο (επτά διαδοχικά παιχνίδια). Αποτέλεσμα το οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα στείλει και τις δύο στους «16», έστω κι αν η μία πάρει το εισιτήριο ως μία από τις τέσσερις καλύτερες τρίτες των ομίλων.

Αποτελέσματα 6ου ομίλου

Γκάμπια - Μάλι 1-1
Τυνησία - Μαυριτανία (18:00)

Η βαθμολογία

1. Γκάμπια 4 (2-1)
2. Μάλι 4 (2-1)
3. Μαυριτανία 0 (0-1)*
4. Τυνησία 0 (0-1)*

*Ματς λιγότερο

Τελευταία αγωνιστική (20/1)

Γκάμπια - Τυνησία
Μάλι - Μαυριτανία

 

COPA AFRICA Τελευταία Νέα