Μάντσεστερ Σίτι – Παρί 2-0: Είναι αλήθεια, οι Πολίτες για πρώτη φορά στον τελικό (vid)

Μάντσεστερ Σίτι – Παρί 2-0: Είναι αλήθεια, οι Πολίτες για πρώτη φορά στον τελικό (vid)

bet365

Ο Μαχρέζ υπέγραψε την ντομπλέτα και η Μάντσεστερ Σίτι που καθάρισε 2-0 την Παρί, θα εμφανιστεί στον πρώτο τελικό της ιστορίας της στο Champions League.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα ισχυριζόταν μετά το θριαμβευτικό βράδυ, ότι η Μάντσεστερ Σίτι δεν είναι μόνο τα λεφτά των Αράβων. Και η αλήθεια είναι ότι αυτή η ομάδα είναι πολλά περισσότερα. Είναι η δική του ομάδα. Όπως την ονειρεύτηκε και την έχτισε όλα αυτά τα χρόνια. Και τα κατάφερε. Βασικά κατάφερε να φτάσει ένα βήμα πριν το θαύμα. Οι Πολίτες ντουμπλάρισαν τις νίκες τους επί της Παρί και με τον Ριγιάντ Μαχρέζ να βάζει και τα δύο γκολ, έφτασαν στο ιστορικό 2-0 και περιμένουν την Τσέλσι ή τη Ρεάλ Μαδρίτης στην Κωνσταντινούπολη, ώστε να σηκώσουν και την κούπα με τα μεγάλα αυτιά.

Για τους Παριζιάνους το έργο ήταν ούτως ή άλλως δύσκολο. Πόσο μάλλον από τη στιγμή που ο Κιλιάν Μπαπέ έμεινε εκτός εξαιτίας τραυματισμού. Ο Νεϊμάρ και οι υπόλοιποι βρέθηκαν εγκλωβισμένη στην πιο σοβαρή άμυνα που έχει εμφανίσει ποτέ η Σίτι. Και από τη στιγμή που οι γηπεδούχοι βρήκαν τις γρήγορες λύσεις στην επίθεσή τους, το game over ουσιαστικά ήρθε ήδη από τη συμπλήρωση της μίας ώρας αγώνα. Αφού το VAR στο ξεκίνημα δικαίωσε τον Ζιντσένκο και δεν έδωσε πέναλτι, ο Μαχρέζ έριξε το πρώτο του χτύπημα στο 11’. Σε μία φάση που στήθηκε με 60άρα μπαλιά του πορτιέρο Εντερσον, ο Αλγερινός επιθετικός πλάσαρε από διαγώνια θέση.

Και ενώ η Παρί προσπάθησε να πιέσει, σε τρομερή αντεπίθεση, ο Μαχρέζ υποδέχτηκε την τέλεια παράλληλη και πλάσαρε ανενόχλητος, για να σφραγίσει το εισιτήριο της ομάδας τους για την Πόλη. Σε ένα παράταιρο για την εποχή χιονισμένο τοπίο, η Σίτι έγραψε ιστορία και το έκανε αποκλείοντας την περσινή φιναλίστ. Και κάπως έτσι, με τον Μαχρέζ να υπογράφει τα τρία συνολικά από τα τέσσερα γκολ της ομάδας του στα ημιτελικά, ο Πεπ επιστρέφει σε τελικό έπειτα από τον θρίαμβο κόντρα στη Γιουνάιτεντ. Και θα το κάνει από τον πάγκο της άλλης ομάδας του Μάντσεστερ…

Μαν. Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Ενρτερσον, Ρουμπέν Ντίας, Στόουνς, Γουόκερ, Ζιντσένκο, Γκουντογκάν, Φερναντίνιο, Φόντεν (85’ Αγουέρο), Μαχρέζ, Ντε Μπρόινε (82’ Γκάμπριελ Ζέσους), Μπερνάρντο Σίλβα (82’ Στέρλινγκ)

Παρι (Μαουρίτσο Ποκετίνο): Κέιλορ Νάβας, Κιμπεμπέ, Μαρκίνιος, Ντιαλό (82’ Μπάκερ), Φλορέντσι (75’ Φλορέντσι), Παρέδες (75’ Ντανίλο), Βεράτι, Ερέρα (62’ Ντράξλερ), Ντι Μαρία, Νεϊμάρ, Ικάρντι (62’ Κεν).

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα