Μάντσεστερ Σίτι - Παρί Σεν Ζερμέν: Αγκαλιά με την πρόκριση οι «Πολίτες»

Gazzetta team
Μάντσεστερ Σίτι - Παρί Σεν Ζερμέν: Αγκαλιά με την πρόκριση οι «Πολίτες»

bet365

Η Μάντσεστερ Σίτι υποδέχεται (22.00) την Παρί Σεν Ζερμέν στον επαναληπτικό του 2-1 και βρίσκεται αγκαλιά με την πρόκριση στον τελικό του Champions League. Αμφίβολος ο Μπαπέ.

Ποιος να τη σταματήσει; Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά 19 διαδοχικές εκτός έδρας νίκες για τη Μάντσεστερ Σίτι εντός κι εκτός συνόρων. Η 18η ήρθε στο Παρίσι κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν, με τους «Πολίτες» να επικρατούν 2-1 στον ημιτελικό και να κάνουν το πρώτο βήμα για την παρουσία τους στον τελικό του Champions League.

Η Μάντσεστερ Σίτι του 2021 δεν μπορεί να σταματήσει πουθενά. Δεν το κατάφερε ούτε καν η Παρί του Μπαπέ και του Νεϊμάρ. Ακόμα και που προηγήθηκε, δεν μπόρεσε να βρει τον τρόπο να φρενάρει το τρελό σερί της ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα. Η Σίτι κατέκτησε το League Cup, είναι αγκαλιά με τον τίτλο της Premier League, ωστόσο θέλει να φτάσει στον πολυπόθητο ευρωπαϊκό τίτλο. «Ολοι γνωρίζουν πως ζούμε κάτι ξεχωριστό. Είμαστε ένα βήμα για να γίνουμε πάλι πρωταθλητές, τρεις φορές σε τέσσερα χρόνια σε αυτή τη χώρα είναι κάτι παραπάνω από αξιοσημείωτο. Και θα παίξουμε στον ημιτελικό του Champions League για να φτάσουμε στον τελικό για πρώτη φορά. Αλλά πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας. Την Τρίτη πρέπει να κάνουμε το τέλειο ματς» τόνισε ο Γκουαρδιόλα.

Η Σίτι είναι αήττητη στα τέσσερα ραντεβού με την Παρί, μετρώντας δυο νίκες και ισάριθμες ισοπαλίες. Οι «Πολίτες» μετρούν 10 νίκες στα έντεκα φετινά ματς για τη διοργάνωση μετρώντας 21 γκολ, ενώ έχουν δεχθεί μόλις τέσσερα. Αυτό θα είναι το 63ο ματς του Πεπ σε νοκ άουτ ματς στο Champions League, τα περισσότερα από κάθε άλλο τεχνικό.

«Το 1-2 του πρώτου αγώνα θα επηρεάσει τον τρόπο που θα παίξουμε. Θα πρέπει να γίνουμε πιο επικίνδυνοι, πιο επιθετικοί, αν και ξέρουμε καλά πως η Σίτι έχει την ποιότητα να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε κατάσταση. Το ποδόσφαιρο έχει πολλές εκπλήξεις, εμείς πρέπει να νικήσουμε με δυο γκολ διαφορά» τόνισε ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο που είδε την Παρί να προηγείται, αλλά έπειτα από ένα καταστροφικό β' ημίχρονο γνώρισε την ήττα με 2-1. Οι Παριζιάνοι θα κάνουν τα πάντα για την ανατροπή και το βλέμμα είναι στραμμένο στον Κιλιάν Μπαπέ. Ο Γάλλος σταρ είναι τραυματίας και η συμμετοχή θα κριθεί λίγες ώρες πριν τη σέντρα. Ο Μπαπέ μπορεί να μην έκανε ούτε... σουτ στο πρώτο παιχνίδι, ωστόσο βρήκε δίχτυα στη μοναδική του παρουσία στο Ετιχαντ τον Φεβρουάριο του 2017. Η Παρί Σεν Ζερμέν δεν κατάφερε ποτέ στην ιστορία της στο Champions League να προκριθεί στην επόμενη φάση έχοντας χάσει το πρώτο της ματς εντός έδρας.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα