Παρί – Μαν. Σίτι 1-2: Απόδραση για να γράψει ιστορία (vid)

Γιώργος Καραμάνος
Παρί – Μαν. Σίτι 1-2: Απόδραση για να γράψει ιστορία (vid)

bet365

Η Παρί προηγήθηκε, αλλά η Μάντσεστερ Σίτι έγινε σταδιακά αφεντικό, βρήκε την φοβερή ανατροπή (1-2) με «μακρινά» γκολ και με την απόδρασή της από το Παρίσι, ονειρεύεται τον πρώτο της τελικό στο Champions League.

Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά 18 διαδοχικές εκτός έδρας νίκες. Και το έκανε και στο Παρίσι. Η Μάντσεστερ Σίτι του 2021 δεν μπορεί να σταματήσει πουθενά. Δεν το κατάφερε ούτε καν η Παρί του Μπαπέ και του Νεϊμάρ. Ακόμα και που προηγήθηκε, δεν μπόρεσε να βρει τον τρόπο να φρενάρει το τρελό σερί της συντροφιάς που έχει χτίσει ο Πεπ Γκουαρδιόλα. Οι Πολίτες έκαναν την ανατροπή (1-2) και τώρα κρατούν στα δικά τους… πόδια το πιο τρελό τους όνειρο: αυτό της παρθενικής συμμετοχής τους σε τελικό του Champions League.

Οι Παριζιάνοι μπήκαν σχετικά πιο φουριόζοι, ενώ οι Αγγλοι έψαχναν κάπως τα πατήματά τους με τον Ντε Μπρόινε σε ρόλο «false-9», που έδειχνε να μην λειτουργεί για μεγάλο διάστημα. Το γκολ όμως ήρθε από στημένη φάση, με τον Ντι Μαρία να εκτελεί κόρνερ για την 17η ασίστ του ως παίκτης της Παρί στον θεσμό (σ.σ.: κανείς δεν έχει περισσότερες) και τον Μαρκίνιος να κάνει κάτι μοναδικό σκοράροντας με το κεφάλι (15’). Με αυτό το τέρμα ο Βραζιλιάνος σέντερ μπακ έγινε ο πρώτος αμυντικός ever που βρίσκει δίχτυα σε προημιτελικά και ημιτελικά σε δύο διαδοχικές σεζόν .



Η Σίτι δεν μπορούσε να πατήσει περιοχή. Και αφού δεν κατάφερνε να απειλήσει από μέσα, βρήκε τα γκολ από μακριά. Σε μία περίεργη σέντρα-σουτ του Ντε Μπρόινε (64’), ο Κέιλορ Νάβας έκανε ένα σπάνιο λάθος για την κλάση του και δέχτηκε την ισοφάριση. Επτά λεπτά αργότερα η Σίτι κέρδισε φάουλ, ο Μαχρέζ σημάδεψε μαεστρικά και ο Νάβας δέχτηκε το πρώτο γκολ του στο Champions League από εκτέλεση φάουλ. Την ίδια στιγμή ο Μαχρέζ έγινε ο πρώτος Αλγερινός που βρίσκει δίχτυα σε ημιτελικά, μετά τον θρυλικό Ραμπάχ Ματζέρ της Πόρτο το 1987 (σ.σ.: πήρε και την κούπα).



Λίγο αργότερα (77’) αποβλήθηκε ο Γκουέγ και η Σίτι μπόρεσε να κυκλοφορήσει ανενόχλητη την μπάλα. Κράτησε έτσι εύκολα το σούπερ υπέρ της αποτέλεσμα και πλέον εξαρτάται από εκείνη πώς θα το διαχειριστεί στη ρεβάνς της επόμενης Τρίτης στο «Ετιχαντ». Ή θα γράψει ιστορία ή θα βιώσει τον χειρότερο εφιάλτη. Αλλωστε, η φετινή Παρί είναι καλύτερη εκτός. Μέχρι τότε όμως, ο Πεπ και οι παίκτες του μπορούν να απολαύσουν μία υπέροχη βραδιά στο Παρίσι.



Δείτε ξανά ΕΔΩ τη live περιγραφή του ημιτελικού!

Παρί (Μαουρίτσο Ποτσετίνο):
Κέιλορ Νάβας, Κιμπεμπέ, Μαρκίνιος, Μπάκερ, Φλορέντσι, Γκουέγ, Βεράτι, Παρέδες (83’ Ερέρα), Ντι Μαρία (80’ Ντανίλο), Νεϊμάρ, Μπαπέ

Μαν. Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Εντερσον, Στόουνς, Ρουμπέν Ντίας, Γουόκερ, Ζοάο Κανσέλο (61’ Ζιντσένκο), Ρόδρι, Γκουντογκάν, Φόντεν, Μπ. Σίλβα, Ντε Μπρόινε, Μαχρέζ.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα