Μπιέλσα για European Super League: «Οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί, φτωχότεροι»

Βασίλης Τεμπέλης
Μπιέλσα για European Super League: «Οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί, φτωχότεροι»

bet365

Ο προπονητής της Λιντς, Μαρσέλο Μπιέλσα, σχολίασε με τον δικό του μοναδικό τρόπο τη σύσταση της European Super League και ξεκαθάρισε ότι δεν ένιωσε έκπληξη καθώς η τάση στο ποδόσφαιρο και τον κόσμο είναι οι «πλούσιοι να γίνονται πλουσιότεροι και φτωχοί, φτωχότεροι».

Καμία έκπληξη δεν ένιωσε ο Μαρσέλο Μπιέλσα για τη σύσταση της European Super League σε δηλώσεις του πριν από την έναρξη της αναμέτρησης της Λιντς με τη Λίβερπουλ. Ο «λόκο» στάθηκε στον κανόνα που «κυβερνά» τον κόσμο και θέλει τους πλούσιους να γίνονται πλουσιότεροι και φτωχούς να γίνονται φτωχότεροι.

«Δεν μ' εκπλήσσει. Οι πιο ισχυρές ομάδες έχουν αποκτήσει αυτή τη δύναμη μέσα από τον ανταγωνισμό. Η λογική την οποία έχουν είναι να βγάζουν εκτός παιχνιδιού αυτόν που δεν τους εξυπηρετεί, ειδικά από τη στιγμή που δεν τον έχουν ανάγκη για να κερδίσουν περισσότερα χρήματα. Είναι κάτι πολύ συνηθισμένο, όχι μόνο στο ποδόσφαιρο. Δεν θα έπρεπε να μας εκπλήσσει γιατί είναι κάτι που θεωρείται γενικά αποδεκτό. Το κύριο πρόβλημα των πλούσιων είναι ότι ζουν και αναπνέουν για να γίνουν πιο ισχυροί χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τις συνέπειες για τους υπόλοιπους. Όταν αποκτούν ισχύ ζητούν προνομιακή μεταχείριση, ποντάροντας στην αδυναμία όσων βρίσκονται από κάτω τους.

Δεν συμβαίνει από τη μία μέρα στην άλλη. Υπάρχουν τόσες δομές που περιορίζουν την ανισότητα. Όταν αυτές είναι πιο ελαστικές, φτάνει μια μέρα που συμβαίνει το αναπόφευκτο. Οι ισχυροί έχουν τόση δύναμη γι' αυτό που παράγουν. Αλλά και οι υπόλοιποι είναι απαραίτητοι. Για την υγεία του αθλήματος χρειάζεται να μεγαλώσουν και οι αδύναμοι, όχι να μεγαλώνουν υπερβολικά οι δυνατοί. Η λογική που εξουσιάζει τον κόσμο - και το ποδόσφαιρο δεν είναι εκτός αυτού - είναι οι πλούσιοι να γίνονται πλουσιότεροι και φτωχοί να γίνονται φτωχότεροι. Αν αυτός είναι ο κανόνας στον κόσμο, προς τι τόση έκπληξη;», υποστήριξε ο 65χρονος Αργεντινός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δείτε τους Μιχάλη Τσόχο και Βασίλη Σαμπράκο να αναλύουν τις τελευταίες εξελίξεις στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο

Μάθε πού θα δεις ζωντανά όλους τους αγώνες σήμερα μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

CHAMPIONS LEAGUE NEWS FEED