Ντόρτμουντ – Μάντσεστερ Σίτι 1-2: Η ομάδα του Πεπ πιο κοντά στο όνειρο! (vid)

Ντόρτμουντ – Μάντσεστερ Σίτι 1-2: Η ομάδα του Πεπ πιο κοντά στο όνειρο! (vid)

bet365

Η Σίτι δεν πτοήθηκε από τον αιφνιδιασμό της Ντόρτμουντ, «εγκλώβισε» τον Χάαλαντ, έκανε την ανατροπή (2-1) και βρέθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

«Η ομάδα πρέπει να κάνει ένα ματς σχεδόν... τέλειο» τόνιζε ο Τέρζιτς πριν τη σέντρα και για 45λεπτά η Ντόρτμουντ πλησίασε στο όνειρο! Όμως δεν ήταν… τέλεια και η Σίτι ξέρει πως να εκμεταλλεύεται κάθε… ατέλεια του αντιπάλου! Η Μάντσεστερ, αφού κράτησε… εγκλωβισμένο τον Χάαλαντ, έκανε την ανατροπή με μπροστάρη τον Φόντεν, επικράτησε 2-1 (4-2 συνολικό σκορ) των Βεστφαλών και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League έπειτα από μια πενταετία. Οι παίκτες του Πεπ έβαλαν τέλος στην εφιαλτική τριετία (αποκλεισμοί από Λίβερπουλ, Τότεναμ, Λυών) και ονειρεύονται κούπα. Απέναντί τους θα βρουν την Παρί Σεν Ζερμέν, με το πρώτο ματς (27/4) να διεξάγεται στο Παρίσι.

Η Ντόρτμουντ… πάγωσε τη Σίτι!

Η Ντόρτμουντ μπήκε στο ματς πιο δυνατά και μόλις στο 7ο λεπτό είχε την πρώτη καλή στιγμή, αλλά το ωραίο σουτ του Νταχούντ μπλόκαρε ο Εντερσον. Ετσι, με τη συμπλήρωση του πρώτου τεταρτου ήρθε και το γκολ για τους Βεστφαλούς. Ο Μπέλινγκχαμ βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, «ζύγισε» ιδανικά και πέτυχε ένα υπέροχο τέρμα. Παράλληλα, στα 17 του έγινε ο νεαρότερος Αγγλος που σκοράρει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η Σίτι ήξερε πως οι αντιδράσεις της όταν δέχεται πρώτη γκολ ήταν κάκιστες, αφού στα δέκα τελευταία που συνέβη αυτό δεν κέρδισε!

Οι παίκτες του Γκουαρδιόλα πίεσαν, κυκλοφόρησαν καλύτερα τη μπάλα και στο 25' είχαν μεγάλη ευκαιρία να φέρουν το ματς στα ίσα, αλλά το υπέροχο σουτ του Ντε Μπρόινε βρήκε το δοκάρι! Ο Βέλγος ανέβασε ρυθμό, η Σίτι έκλεισε τη Ντόρτμουντ και απειλούσε. Ωστόσο, τόσο στο 26' όσο και στο 32' Ντε Μπρόινε και Μαχρέζ είδαν τους Χούμελς και Μπέλινγκχαμ αντίστοιχα να διώχνουν σωτήρια. Οι Βεστφαλοί αντέδρασαν σωστά μετά το 35', είχαν ιδανικές επιλογές στο ανασταλτικό κομμάτι και κράτησαν το μηδέν!

Ο Φόντεν έβαλε σφραγίδα πρόκρισης!

Ο Πεπ δεν άλλαξε σύστημα, ούτε επιθετικό. Η Σίτι μπήκε δυνατά, αποφασισμένη να φέρει το ματς στα ίσα και το γκολ ήρθε από... δώρο! Στο 52΄ο Φόντεν έκανε τη σέντρα, ο Τσαν άπλωσε το χέρι κι έστειλε τους «Πολίτες» στην άσπρη βούλα. Ο Μαχρέζ δεν αστόχησε κι έβαλε τέλος σε... ξηρασία 14 αγώνων χωρίς γκολ στο Champions League. H Mάντσεστερ πήρε αυτό που ήθελε, κατέβασε τον ρυθμό με στόχο να διαχειριστεί ακόμα πιο σωστά το υπέρ της αποτέλεσμα. Η Ντόρτμουντ δεν μπορούσε να αντιδράσει, είχε πρόβλημα στο δημιουργικό κομμάτι και στο πρώτο 25λεπτο της επανάληψης έκανε μόλις μια υποψία φάσης, με την κεφαλιά του Χούμελς να καταλήγει άουτ.

Αντίθετα, η Σίτι όταν βρήκε χώρο… τελείωσε τους Βεστφαλούς. Στο 74΄ ο Φόντεν βρήκε χώρο και με υπέροχο τελείωμα πέτυχε το 2-1 κι έστειλε τους «Πολίτες» στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Mάλιστα, ο νεαρός έγινε μόλις ο δεύτερος παίκτης κάτω των 21 ετών που σκοράρει σε δυο ματς προημιτελικής φάσης του Champions League (το είχε κάνει ο Μπαπέ).

Ντόρτμουντ (Τέρζιτς): Χιτς, Μορέι (81' Τίγκες), Ακαντζί, Χούμελς, Γκερέιρο – Εμρέ Τσαν, Νταχούντ (76' Αζάρ), Μπέλιγκχαμ (81' Μπέλινγκχαμ), Ρόις, Χάαλαντ, Κναουφ (68' Ρέινα)

Μάντσεστερ Σίτι (Γκουαρδιόλα): Εντερσον, Γουόκερ, Στόουνς, Ντίας, Ζιντσένκο, Ρόδρι, Ντε Μπρόινε, Γκιουντογάν, Φόντεν, Μαχρέζ (88' Στέρλινγκ), Μπ. Σίλβα

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα