Μάντσεστερ Σίτι - Ντόρτμουντ 2-1: Λύτρωση με Φόντεν και πιο κοντά στα ημιτελικά! (vid)

Gazzetta team
Μάντσεστερ Σίτι - Ντόρτμουντ 2-1: Λύτρωση με Φόντεν και πιο κοντά στα ημιτελικά! (vid)

bet365

.Η Μάντσεστερ Σίτι ήταν καλύτερη, αντέδρασε άμεσα στο γκολ ισοφάρισης του Ρόις και ο Φόντεν έδωσε τη νίκη 2-1 κόντρα στη Ντόρτμουντ. Φωνάζουν σωστά οι Βεστφαλοί για πέναλτι.

Η Μάντσεστερ έπαιξε με τη... φωτιά και λίγο έλειψε να «καεί». Η Σίτι έχασε πολλές ευκαιρίες στο β' μέρος, είδε τον Ρόις να ισοφαρίζει, αλλά ο Φόντεν, από μοιραίος έγινε... ωραίος κι έδωσε το προβάδισμα πρόκρισης (2-1). Φωνάζουν οι Βεστφαλοί για το γκολ του Μπέλινγκχαμ, με πολλά λάθη ο Ρουμάνος διαιτητής.

Γκολ η Σίτι, πρωταγωνιστής ο Ρουμάνος διαιτητής!

Καλό το α' μέρος του παιχνιδιού, αλλά πολλά από τα σημαντικά που συνέβησαν είχαν πρωταγωνιστή τον διαιτητή, Χάτεγκαν. Η πρώτη καλή στιγμή ήταν για τη Ντόρτμουντ, με τον Μπέλινγκχαμ να βρίσκεται στο 7' σε θέση βολής, αλλά να μη μπορεί να νικήσει τον Εντερσον. Η Σίτι ήταν καλύτερη, κυκλοφορούσε σωστά, αλλά δεν έβρισκε χώρους. Την πρώτη φορά που συνέβη βρήκε και δίχτυα. Στο 19' ο Τσαν έκανε το λάθος, ο Ντε Μπρόινε άνοιξε ωραία στον Φόντεν, ο τελευταίος μοίρασε στον Μαχρέζ και από την ασίστ του Αλγερινού ο Βέλγος πέτυχε το 1-0.

Οι «Πολίτες» συνέχισαν να πιέζουν και στο 29΄ ο διαιτητής είδε πέναλτι σε επαφή του Τσαν με τον Ρόδρι! Οι Βεστφαλοί διαμαρτυρήθηκαν έντονα και... δικαιώθηκαν, μιας και ο Ρουμάνος τσέκαρε τη φάση και αποφάσισε να μη δώσει παράβαση. Δεν έμεινε όμως εκεί, αφού στο 37' ο Εντερσον έκανε κακό κοντρόλ, ο Μπέλινγκχαμ «τσίμπησε» υπέροχα σκόραρε, αλλά είδε τον Χάτεγκαν να σφυρίζει φάουλ υπέρ της Σίτι!

Ροντέο και... ανάσα για Μάντσεστερ

Στο β' μέρος, η Ντόρτμουντ μπήκε πολύ δυνατά και μόλις στο 48' είχε τεράστια ευκαιρία να σκοράρει. Ο Χάαλαντ βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά νικήθηκε από τον Εντερσον! Από τη στιγμή εκείνη κι έπειτα, η Σίτι δεν άφησε τους Βεστφαλούς να πάρουν ανάσα. Οι «Πολίτες» είχαν τον απόλυτο έλεγχο, πίεσαν στον άξονα και από τα λάθη του Τσαν έβρισκαν χώρους. Η είσοδος του Ζεσούς στο ματς έκανε πιο επιθετική την ομάδα που έδειχνε πλέον πιο απειλητική. Στο 65΄ο Ντε Μπρόινε έδωσε πάσα πάρε-βάλε στον Φόντεν, αλλά ο νεαρός... κατάφερε να αστοχήσει!

Στο 73' πάλι ο Φόντεν βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, όμως δεν κατάφερε να βρει δίχτυα. Η πίεση της Σίτι γινόταν εντονότερη, αλλά ο Φόντεν ήταν... μοιραίος, χάνοντας ακόμα μια καλή ευκαιρία στο 80'. Κι όμως η Ντόρτμουντ από το πουθενά κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα στο 87'. Λάθη στην άμυνα της Σίτι και ο Ρόις με ιδανικό τελείωμα πέτυχε το 1-1. Οι «Πολίτες» δεν επηρεάστηκαν, έπαιξαν φουλ επίθεση και η δικαίωση ήρθε στο 90ο λεπτό. Ο Γκουντογκάν έδωσε ιδανικά στον Φόντεν κι αυτή τη φορά δεν αστόχησε διαμορφώνοντας το 2-1!

Διαβάστε επίσης: Ρεάλ Μαδρίτης – Λίβερπουλ 3-1: Βασίλισσα με «πρίγκηπα» Βινίσιους (vid)

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ LIVE TOY AΓΩΝΑ

Μάντσεστερ Σίτι (4-2-3-1): Εντερσον, Γουόκερ, Στόουνς, Ντίας, Κανσέλο, Ρόδρι, Γκουντογάν, Ντε Μπρόινε, Φόντεν, Μαχρέζ, Μπερνάρντο Σίλβα (59' Ζεσούς)

Ντόρτμουντ (4-3-3): Χιτς, Μόρεϊ (81' Μενιέ), Ακανζί, Χούμελζ, Γκερέιρο, Νταχούντ (81' Ντιλέινι), Μπέλιγκχαμ, Τσαν, Ρόιζ, Χάαλαντ, Κνάουφ (63' Ρέινα)

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα