Λίβερπουλ – Λειψία 2-0: Έτσι, είναι ικανή για την... μεγάλη κούπα! (vids)

Λίβερπουλ – Λειψία 2-0: Έτσι, είναι ικανή για την... μεγάλη κούπα! (vids)

bet365

Ούσα ανώτερη και στο δεύτερο παιχνίδι, η Λίβερπουλ νίκησε και πάλι στη Βουδαπέστη την Λειψία με 2-0 και, με συνολικό σκορ 4-0, προκρίθηκε πανηγυρικά στα προημιτελικά του Champions League.

Μακριά από το «Άνφιλντ» τα καταφέρνει μια χαρά η Λίβερπουλ. Με Κάμπακ – Φίλιπς σταθερούς στο κέντρο της άμυνας και τους Φαμπίνιο - Τιάγκο Αλκάνταρα να δεσπόζουν στην μεσαία γραμμή, οι Κόκκινοι ήταν και πάλι ανώτεροι και πιο αποτελεσματικοί από την Λειψία, επικράτησαν των Γερμανών για δεύτερη φορά στη Βουδαπέστη με 2-0 και, με συνολικό σκορ 4-0, προκρίθηκαν πανηγυρικά στα προημιτελικά του Champions League, μένοντας ζωντανοί στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Πολύ καλός ρυθμός στο πρώτο ημίχρονο, με τον Φαμπίνιο να επιστρέφει μετά από... αιώνες στην μεσαία γραμμή των Κόκκινων και να της δίνει πολύτιμη σταθερότητα, την ώρα που ο Τιάγκο Αλκάνταρα έδειχνε πιο απελευθερωμένος.

Από μπαλιά του Ισπανό – Βραζιλιάνου, ο Μοχάμεντ Σαλάχ έχασε την μια από τις δύο μεγάλες ευκαιρίες της ομάδας του Γιούργκεν Κλοπ στο πρώτο μέρος, με τον Πέτερ Γκουλάσι να βγάζει το τετ – α – τετ του του Αιγύπτιου.

Οι Γερμανοί, με τον πολύτιμο Μάρτσελ Ζάμπιτσερ να έχει επιστρέψει στα χαφ, έχασαν με την σειρά τους δύο καλές ευκαιρίες, η μια με τον Ντάνι Όλμο (έβγαλε ο Άλισον) και την άλλη με τον Εμίλ Φόρσμπεργκ, το συρτό σουτ του οποίου μέσα από την περιοχή έφυγε ελάχιστα άουτ.

Ο Ντιόγκο Ζότα, ο οποίος πήρε την θέση του τραυματία Ρομπέρτο Φιρμίνο στην κορυφή της επίθεσης, έχασε στις καθυστερήσεις μια μοναδική ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, πλασάροντας άουτ προ κενής ουσιαστικά εστίας, ύστερα από (σπάνιο) λάθος του Νταγιό Ουπαμεκανό.

Ο φορμαρισμένος Αλεξάντερ Σέρλοθ πήρε την σκυτάλη στο... καρουσέλ των χαμένων ευκαιριών, με την κεφαλιά του Νορβηγού να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι του Άλισον, προτού η Λίβερπουλ «καθαρίσει» ματς και πρόκριση μέσα τρία λεπτά (71' – 74').

Ο καταπληκτικός Φαμπίνιο σέρβιρε στην αντεπίθεση στον Μανέ, αυτός με κάθετη πάσα βρήκε τον Ζότα και ο Πορτογάλος, μπαίνοντας στην περιοχή, γύρισε στον Σαλάχ και ο Αιγύπτιος, αφού «χόρεψε» τον αντίπαλο αμυντικό, πλάσαρε ιδανικά για να βάλει τέλος στη σεμνή τελετή.

Ο Μανέ, για να... ξορκίσει την γκίνια των τελευταίων δύο μηνών, ολοκλήρωσε ιδανικά με κοντινή προβολή την άψογη σέντρα του Ντιβόκ Οριγκί, σφραγίζοντας μια πρόκριση που θα δώσει τεράστιο κίνητρο στη Λίβερπουλ για την τελική ευθεία της σεζόν. Στο φινάλε, μπήκε ο Κώστας Τσιμίκας για να προστεθεί και αυτός στη πρώτη κόκκινη γιορτή μετά από καιρό.

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον – Αλεξάντερ Άρνολντ, Φίλιπς, Καμπάκ, Ρόμπερτσον (90' Τσιμίκας) – Φαμπίνιο, Βαϊνάλντουμ (82' Μίλνερ), Τιάγκο Αλκάνταρα (72' Κεϊτά) – Σαλάχ, Ντιόγκο Ζότα (72' Οριγκί), Μανέ (90' Οξλέιντ - Τσάμπερλεϊν).

Λειψία (Γιούλιαν Νάγκελσμαν): Γκουλάσι – Μουκιέλε, Ουπαμεκανό, Κλόστερμαν – Άνταμς, Ζάμπιτσερ, Καμπλ (46' Σέρλοθ), Νκουνκού – Φόρσμπεργκ (60' Κλάιφερτ), Ντάνι Όλμο (72' Χαϊνταρά) – Πόουλσεν (60' Χουάνγκ).

Διαβάστε ξανά ΕΔΩ τι έγινε στο ματς!

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα