Οταν γίνονται στο «Γ. Καραϊσκάκης» ευρωπαϊκά παιχνίδια χωρίς τον Ολυμπιακό (vids)

Οταν γίνονται στο «Γ. Καραϊσκάκης» ευρωπαϊκά παιχνίδια χωρίς τον Ολυμπιακό (vids)

Gazzetta team
Οταν γίνονται στο «Γ. Καραϊσκάκης» ευρωπαϊκά παιχνίδια χωρίς τον Ολυμπιακό (vids)

bet365

Το ματς Αρσεναλ-Μπενφίκα είναι το 7ο επίσημο που φιλοξενείται στο φαληρικό γήπεδο για διοργανώσεις της UEFA, χωρίς τη συμμετοχή των «ερυθρόλευκων»
Σε εξέλιξη είναι η αναμέτρηση της Αρσεναλ με την Μπενφίκα, για τους «32» του Europa League και οι «κανονιέρηδες» χρησιμοποιούν το «Γ. Καραϊσκάκης» ως έδρα λόγω των μέτρων προστασίας κατά της εξάπλωσης του Covid-19 που ισχύουν στην Αγγλία, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να «ξεσπιτωθούν».
Ετσι το αποψινό ματς έγινε το 7ο στην ιστορία του Φαληρικού γηπέδου σε επίπεδο διοργανώσεων της UEFA που διεξάγεται χωρίς την παρουσία του «οικοδεσπότη» του Ολυμπιακού.
Ας θυμηθούμε τα προγούμενα.
Κορωνίδα όλων είναι ο τελικός του Κυπέλλου Κυπελλούχων της σεζόν 1970-71, που μάλιστα... αποδείχθηκε διπλός. Στις 19 Μαΐου του 1971 Τσέλσι και Ρεάλ Μαδρίτης έμειναν στο 1-1 και επειδή εκείνον τον καιρό δεν είχε θεσπιστεί η παράταση και τα πέναλτι, οι δύο ομάδες συγκρούστηκαν ξανά σε επαναληπτικό παιχνίδι 2 ημέρες μετά (21/5). Οι Λονδρέζοι επικράτησαν των «μερένγκες» 2-1 και κατέκτησαν το τρόπαιο, πρώτο εκτός συνόρων της ιστορίας τους.
Ξέχωρα από εκείνα τα 2 παιχνίδια το παλαιό «Γ. Καραϊσκάκης» χρησιμοποίησε 2 φορές η ΑΕΚ και 1 ο Πανιώνιος. Η Ενωση υποδέχθηκε και κέρδισε εκεί την Ζεν Ες με 3-0 τον Σεπτέμβριο του 1968 για το Πρωταθλητριών, ενώ δύο χρόνια μετά (1970) έχασε από την Τβέντε για το Εκθέσεων με 1-0.
Τον Οκτώβριο του 1971 ήταν η σειρά των «κυανέρυθρων» να... πατήσουν Φάληρο και εκεί έγραψαν μία χρυσή σελίδα στην ιστορία του συλλόγου, όταν και επικράτησαν της Ατλέτικο Μαδρίτης με 1-0 και χάρις στο εκτός έδρας γκολ (στην Ισπανία είχαν χάσει 2-1), άφησαν τους «ροχιμπλάνκος» εκτός συνέχειας του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Ηταν μία τεράστια επιτυχία του Ιστορικού, που στον επόμενο γύρο αποκλείστηκε με «σφαγή» από τη Φερεντσβάρος!
Μέχρι και σήμερα η μόνη ομάδα πλην Ολυμπιακού που είχε χρησιμοποιήσει το νέο «Γ. Καραϊσκάκης» ήταν η ΑΕΚ, όταν τον Αύγουστο του 2010 φιλοξένησε την Νταντί Γιουνάιτεντ και της παραχώρησε 1-1.
Ετσι το αποψινό είναι μόλις το 3ο επίσημο παιχνίδι που γίνεται στο φαληρικό γήπεδο μεταξύ δύο εκτός Ελλάδος ομάδων και το 7ο σε επίπεδο διοργανώσεων UEFA όπου γηπεδούχοι δεν είναι οι «ερυθρόλευκοι».
 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα