Μπαρτσελόνα – Παρί Σεν Ζερμέν 1-4: Ο Βασιλιάς (Μέσι) «πέθανε», ο Βασιλιάς (Μπαπέ) ζει! (vids)

Αλέξανδρος Λοθάνο
Μπαρτσελόνα – Παρί Σεν Ζερμέν 1-4: Ο Βασιλιάς (Μέσι) «πέθανε», ο Βασιλιάς (Μπαπέ) ζει! (vids)

bet365

Με απολαυστικό τον Κιλιάν Μπαπέ (τρία γκολ), η καθολικά ανώτερη Παρί Σεν Ζερμέν πήρε θρίαμβο πρόκρισης στην Βαρκελώνη με θύμα την Μπαρτσελόνα (4-1), η οποία πρέπει να το πάρει απόφαση ότι δεν έχει επίπεδο για να είναι ανταγωνιστική στο υψηλότερο επίπεδο του Champions League.

Η πρώτη νίκη της Παρί Σεν Ζερμέν στο «Καμπ Νόου» και η ρεβάνς για το 6-1 του 2017 μάλλον... τιμάει (βάσει σκορ) την Μπαρτσελόνα, η οποία διαπίστωσε και τυπικά (είχε προηγηθεί το 2-8 από την Μπάγερν, για να μην ξεχνιόμαστε) ότι δεν έχει επίπεδο για να είναι ανταγωνιστική στο υψηλότερο επίπεδο του Champions League, με τους Παριζιάνους να κάνουν.. πάρτι στην Βαρκελώνη (4-1) με έναν απολαυστικό Κιλιάν Μπαπέ, ο οποίος πήρε το... στέμμα από τον Λιονέλ Μέσι.

Οι Παριζιάνοι ξεκίνησαν με πίεση ψηλά και δυσκολεύοντας την κυκλοφορία των Μπλαουγκράνα, οι οποίοι έχασαν την πρώτη καλή ευκαιρία με σουτ του Αντουάν Γκριεζμάν που μπλόκαρε ο Κέιλορ Νάβας, με την Παρί να απαντάει με μεγάλη ευκαιρία του Μάουρο Ικάρντι, το αδύναμο πλασέ του οποίου σε κενή εστία έδιωξε σε κόρνερ ο Πέδρι (19').

Η ομάδα του Μαουρίσιο Ποτσετίνο πατούσε πολύ καλύτερα (με φανταστικό στα χαφ τον Παρέδες), αλλά αυτή του Ρόναλντ Κούμαν ευτύχησε να προηγηθεί στο σκορ, όταν ο Λέιβιν Κουρζάβα πάτησε κατά λάθος τον Φρένκι Ντε Γιονγκ στην κούρσα του Ολλανδού, ο οποίος έπεσε μέσα στην περιοχή, με τον Μέσι να μετατρέπει σε γκολ το (δύσκολο, αλλά σωστό) πέναλτι (27').

Ο Αργεντινός, λίγο αργότερα και μετά από ωραία ατομική προσπάθεια, βρήκε μόνο του τον Ουσμάν Ντεμπελέ, ο οποίος απέτυχε να νικήσει τον Νάβας.
Από το πιθανό 2-0 περάσαμε στο... πραγματικό 1-1, με την υπογραφή του καταπληκτικού Μπαπέ, ο οποίος «χόρεψε» την καταλανική άμυνα μετά από κεφαλιά – πάσα του Μάρκο Βεράτι και «εκτέλεσε» τον Μαρκ – Αντρέ Τερ Στέγκεν (32').
Ο Γερμανός τερματοφύλακας, ασυνήθιστα ασταθής με την μπάλα στα πόδια, απέτρεψε το 1-2 λίγο αργότερα σε πλασέ του Κουρζάβα, ο Ικάρντι με κεφαλιά ύστερα από κόρνερ άγγιξε το δεύτερο γκολ, όπως και ο Γκριεζμάν ο οποίος, ύστερα από αντεπίθεση, έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ σε διαγώνιο σουτ.

Η Παρί συνέχισε να έχει τον απόλυτο έλεγχο και στο δεύτερο μέρος, ο Ποτσετίνο έβγαλε τον Γκέιγ γιατί φλέρταρε με την αποβολή, ο Άντερ Ερέρα φρέσκαρε το ήδη κυρίαρχο κέντρο και, ύστερα από νέα μεγάλη ευκαιρία του Κεν, ο Μπαπέ «χτύπησε» ξανά από κοντά, ύστερα από σέντρα του Αλεσάντρο Φλορέντσι, απέναντι σε μια άμυνα της Μπάρτσα που... έμπαζε από παντού (65').

Ο Κεν, ο οποίος ήταν και αυτός εξαιρετικός, σφράγισε τη νίκη – μισή πρόκριση με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι ύστερα από νέα, αστεία τοποθέτηση της Μπλαουγκράνα άμυνας (70') με τον Κούμαν, ο οποίος ρίσκαρε με τον ανέτοιμο Ζεράρ Πικέ και δεν δικαιώθηκε, να κάνει αλλαγές, χωρίς κανένα αποτέλεσμα.
Η Παρί έκανε συντήρηση στη συνέχεια, ο Ποτσετίνο φρέσκαρε την ομάδα του και, λίγο πριν από το φινάλε (85'), με νέα καταπληκτική προσπάθεια, ο Μπαπέ σημείωσε το πιο εντυπωσιακό χατ – τρικ της καριέρας του (μέχρι το επόμενο), έκανε εντελώς τυπική την ρεβάνς (10/3) και έπεισε τον πρόεδρο της Ρεάλ Μαδρίτης, Φλορεντίνο Πέρεθ, ότι πρέπει να τα δώσει όλα για να τον ντύσει στα λευκά.
Μπαρτσελόνα (Ρόναλντ Κούμαν): Τερ Στέγκεν – Ντεστ (71' Μινγκέθα), Πικέ (78' Ρίκι Πουτς), Λενγκλέ, Τζόρντι Άλμπα, Ντε Γιονγκ, Μπουσκέτς (79' Πιάνιτς), Πέδρι (79' Τρινκάο) – Ντεμπελέ, Μέσι, Γκριεζμάν (85' Μπρέιθγουεϊτ).

Παρί Σεν Ζερμέν (Μαουρίσιο Ποτσετίνο): Νάβας – Φλορέντσι (89' Κέρερ), Μαρκίνιος, Κιμπεμπέ, Κουρζάβα – Παρέδες, Γκέιγ (46' Ερέρα) – Κεν (85' Ντανίλο Περέιρα), Βεράτι (73' Ντράξλερ), Μπαπέ – Ικάρντι.

Διαβάστε ΕΔΩ τι έγινε στο ματς!
 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα