Τζιμπρίλ Σισέ: «Το γκολ του Τζέραρντ με τον Ολυμπιακό μου έδωσε ελπίδα» (pics & vids)

Gazzetta team
Τζιμπρίλ Σισέ: «Το γκολ του Τζέραρντ με τον Ολυμπιακό μου έδωσε ελπίδα» (pics & vids)

bet365

Ο άλλοτε επιθετικός των Λίβερπουλ και Παναθηναϊκού, Τζιμπρίλ Σισέ, θυμήθηκε το γκολ του Στίβεν Τζέραρντ με τον Ολυμπιακό, το ποδοσφαιρικό θαύμα της Κωνσταντινούπολης, αποκάλυψε την πρόταση της Ρεάλ Μαδρίτης που απέρριψε και προέτρεψε τους Κόκκινους να αποκτήσουν τον Κιλιάν Μπαπέ.

Προτού σημειώσει ο ίδιος γκολ εις βάρος του Ολυμπιακού ως παίκτης του Παναθηναϊκού, ο Τζιμπρίλ Σισέ είχε πανηγυρίσει έξαλλα ένα τέρμα που δέχθηκαν οι Ερυρόλευκοι, δια... ποδός Στίβεν Τζέραρντ.

Όταν το 2004 ο αρχηγός της Λίβερπουλ έδωσε στην ομάδα του δραματική πρόκριση εις βάρος του Ολυμπιακού, ο Γάλλος επιθετικός των Κόκκινων ήταν καθηλωμένος στον καναπέ, αφού είχε σπάσει το πόδι του.

«Α, Ολυμπιακός... Stevie G. Βλέποντας τον αγώνα στο σπίτι ήταν σαν να έλεγα 'δεν θα έχω την ευκαιρία να παίξω ξανά στο Champions League φέτος'. Ήμουν πολύ λυπημένος, μέχρι που ο Στίβι μου έδωσε ελπίδα. Και μετά, γιατί όχι; Γιατί να μην επιστρέψω από τραυματισμό, γιατί να μην παίξω ξανά; Και, ξέρεις, συνέβη» εξήγησε σε συνέντευξή του στην βρετανική εφημερίδα «Daily Mail» ο 39χρονος Γάλλος, άλλοτε επιθετικός του Τριφυλλιού.

Ο Σισέ όχι μόνο γύρισε από σπάσιμο ποδιού (το πρώτο από τα δύο που είχε στην καριέρα του...), αλλά ήταν και καθοριστικός στον ιστορικό τελικό με την Μίλαν, ευστοχώντας σε εκτέλεση πέναλτι, στον δρόμο για να ολοκληρωθεί το «θαύμα της Κωνσταντινούπολης», στις 25 Μαΐου του 2005.

«Δεν ήμασταν ούτε καν η καλύτερη ομάδα στον όμιλο, η Μονακό ήταν καλή εκείνη την εποχή» παραδέχεται ο Τζιμπρίλ, αποκαλύπτοντας ότι, ενόψει του τελικού με τους Ροσονέρι, «οι παίκτες μεταξύ μας γελούσαμε. Λέγαμε 'γαμ... τα, έχουν αυτόν, αυτόν, αυτόν...'».

Ο Σισέ, βεβαίως, προσθέτει σχετικά ότι «μέσα μας, ξέραμε. Είναι ποδόσφαιρο, είναι έντεκα εναντίον έντεκα. Έχουν δύο χέρια, δύο πόδια σαν και εμάς. Απλά, ας παίξουμε το ματς και βλέπουμε».

Ο Γάλλος, ο οποίος στο ματς πριν από τον τελικό είχε πετύχει δύο γκολ κόντρα στην Άστον Βίλα, περίμενε να ξεκινήσει βασικός, αλλά ο Ράφα Μπενίτεθ τον άφησε στον πάγκο. «Ήμουν λίγο απογοητευμένος, αλλά για εμένα ήταν ήδη ένα θαύμα να είμαι εκεί. Έξι μήνες πριν ήμουν με πατερίτσες και δεν ήμουν σίγουρος αν θα παίξω μπάλα ξανά. Μετά από σπασμένο πόδι, μόνο ένας στους δέκα παίκτες επιστρέφουν και εγώ ήμουν αυτός ο ένας» είπε σχετικά.

ΤΟ «ΟΧΙ» ΣΤΗ ΡΕΑΛ ΚΑΙ Ο ΜΠΑΠΕ

Ο Σισέ, ο οποίος νιώθει ως ευλογία το ότι έπαιξε σε εκείνον τον αξέχαστο τελικό, θεωρεί πως η τωρινή Λίβερπουλ δεν μπορεί να επικαλεστεί ως δικαιολογία τις απουσίες για τους χαμένους βαθμούς στη Premier League, αφού «αν θέλεις να αναδειχθείς πρωταθλητής, πρέπει να νικάς, ειδικά στην έδρα σου, ακόμα και χωρίς κόσμο».

Στη συνέντευξή του, ο Σισέ αποκάλυψε ότι απέρριψε πρόταση της Ρεάλ για χάρη της Λίβερπουλ. Ο λόγος; «Η Ρεάλ Μαδρίτης και όλοι οι άλλοι μεγάλοι είχαν δείξει ενδιαφέρον. Αλλά είχα δώσει τον λόγο μου στον Ζεράρ Ουγιέ» ξεκαθαρίζει.

Ο Σισέ, ο οποίος παρά το σπασμένο πόδι κατέγραψε 79 συμμετοχές με τα κόκκινα (24 γκολ – 5 ασίστ), θεωρεί ότι το στιλ παιχνιδιού του θα ταίριαζε στη φιλοσοφία του Γιούργκεν Κλοπ («θα είχε πλάκα να παίξω για εκείνον και του αρέσουν οι γρήγοροι παίκτες»), θεωρεί ότο η Λίβερπουλ πρέπει να κάνει τα αδύνατα δυνατά για να αποκτήσει τον Κιλιάν Μπαπέ.

«Είναι ο καλύτερος στον κόσμο αυτή την στιγμή και τον βλέπω στην Λίβερπουλ. Απαιτεί μια τεράστια επένδυση, αλλά πιστεύω ότι το παιδί τα αξίζει και τον βλέπω εκεί. Είναι έξυπνος, είναι παίκτης ομάδας και μπορεί να παίξει σε διαφορετικές θέσεις και θα ταίριαζε με Σαλάχ και Σαντιό (σ.σ. Μανέ). Αν μείνει ο Φιρμίνο, θα είναι μια... τρελή ομάδα. Για εμένα θα ήταν η καλύτερη ομάδα στον κόσμο» συμπλήρωσε ο Σισέ, επισημαίνοντας ακόμα ότι «μου αρέσει να ονειρεύομαι και θέλω να δω τον Μπαπέ στη Λίβερπουλ».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα