Μάντσεστερ Σίτι - Μαρσέιγ 3-0: Τριάρα… δώρο στον Ολυμπιακό! (vid)

Gazzetta team
Μάντσεστερ Σίτι - Μαρσέιγ 3-0: Τριάρα… δώρο στον Ολυμπιακό! (vid)

bet365

Η Σίτι δε χαρίστηκε στη Μαρσέιγ, επικράτησε 3-0 στο χαλαρό κι έστειλε τον Ολυμπιακό στο Europa και τη Μαρσέιγ… σπίτι της.

Η Σίτι ήταν πρώτη, αλλά έμεινε και αήττητη! Οι «Πολίτες» δε χαρίστηκαν στη Μαρσέιγ που καιγόταν, επικράτησαν 3-0 κι έκαναν δώρο πρόκρισης στον Ολυμπιακό. Η Μάντσεστερ δέχθηκε μόλις ένα γκολ στον όμιλο του Champions League κι έγινε η δεύτερη αγγλική που πετυχαίνει κάτι ανάλογο μετά τη Γιουνάιτεντ (2010-11). Παράλληλα, συγκέντρωσε 16 βαθμούς και βρέθηκε στο κλειστό κλαμπ των αγγλικών ομάδων (Αρσεναλ, 2055-06 φιναλίστ), Γιουνάιτεντ, 2007-08 νικήτρια, Τότεναμ, 2017-18)

Κακό α’ μέρος, ευκαιρίες η Μαρσέιγ
Ο Γκουαρδιόλα παρουσίασε τη Σίτι με επτά βασικούς δείχνοντας πως το ντέρμπι του Μάντσεστερ μπορεί να περιμένει. Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή στο α' μέρος, αλλά όχι και τον τρόπο για να κάνουν τη διαφορά. Η κατοχή έφτασε στο 65%, αλλά μόλις πέντε σουτ είχαν οι «Πολίτες» σε σχέση με τα έξι των Μασσαλών. Αλλωστε, οι Γάλλοι ήταν πιο απειλητικοί στο πρώτο ημίχρονο, ενώ είχαν και γκολ που δε μέτρησε, μιας και ο Παγιέ ήταν οφσάιντ. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να απειλήσουν στο τελευταίο πεντάλεπτο και είχαν δυο καλές φάσεις με Τοβέν και Γκουέγ.

Σούπερ στο β’ μέρος η Σίτι!
Ιδανικό ξεκίνημα στην επανάληψη για τους Πολίτες, αφού στο 48' πήραν προβάδισμα στο σκορ. Ο Σίλβα άρχισε τη φάση, ο Μαχρέζ έκανε την ασίστ και ο Τόρες με ιδανικό τελείωμα πέτυχε το 1-0. Ηταν το γκολ Νο 1000 στο Ετιχαντ σε όλες τις διοργανώσεις. Οι Μασσαλοί ανέβασαν ρυθμό, τα έπαιξαν όλα, όμως η Σίτι ήταν αυτή που είχε μεγάλη διπλή ευκαιρία στο 59', αλλά Φόντεν και Τόρες δεν μπόρεσαν να σκοράρουν. Η κατοχή για τη Μαρσέιγ έφτασε στο 65%, αλλά τα κενά στην άμυνά της ήταν πολλά. Μάλιστα, στο 65' η Μάντσεστερ θα μπορούσε να σκοράρει και δεύτερο τέρμα, αλλά ο Μανταντά έδιωξε υπέροχα τη σουτάρα του Γουόκερ. Ο Γκουαρδιόλα πέρασε στο ματς τον Αγουέρο και ο Αργεντίνος επέστρεψε στα γκολ. Στο 77’ ο Φόντεν έκανε την κεφαλιά, ο Μανταντά έδιωξε υπέροχα, αλλά ο Αγουέρο ήταν εκεί για να τη σπρώξει στα δίχτυα. Η Μάντσεστερ κυνήγησε και τρίτο γκολ και στο 90’ ο Στέρλινγκ με κοντινή προβολή διαμόρφωσε το 3-0.

Mαν. Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Στέφεν, Γουόκερ, Λαπόρτ, Ακε, Γκαρθία (28' Στόουνς), Φερναντίνιο, Γκουντογκάν (46' Στέρλινγκ), Σίλβα, Φόντεν, Μαχρέζ (67' Αγουέρο), Τόρες

Μαρσέιγ (Βίλας Μπόας): Μανταντά, Σακάι, Άλβαρο, Μπαλέρντι, Ναγκατόμο, Σανσόν, Καμαρά (67' Ρονγκιέ), Γκουέγ (75' Στρούτμαν), Παγιέ (67' Κουζάν), Τοβέν (Ακέ), Ζερμέν (75' Μπενεντέτο)

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα