Ζάλτσμπουργκ – Ατλέτικο 0-2: Κυνικοί Ροχιμπλάνκος, «όμορφη» πρόκριση (vids)

Αλέξανδρος Λοθάνο
Ζάλτσμπουργκ – Ατλέτικο 0-2: Κυνικοί Ροχιμπλάνκος, «όμορφη» πρόκριση (vids)

bet365

Με το πρώτο του γκολ ως Ροχιμπλάνκο, ο Μάριο Ερμόσο έδειξε στην Ατλέτικο Μαδρίτης τον δρόμο για τη νίκη επί της Ζάλτσμπουργκ (2-0) και την πρόκριση στους «16» του Champions League, με τους Αυστριακούς να πληρώνουν την αναποτελεσματικότητα τους (δύο δοκάρια!) και να συνεχίζουν στο Europa League.

Άλλη έπαιζε μπάλα (Ζάλτσμπουργκ) και άλλη, πολύ πιο έμπειρη και κυνική (Ατλέτικο Μαδρίτης), πήρε τη νίκη (2-0) και την πρόκριση στους «16» του Champions League, παρ' ότι της αρκούσε και η ισοπαλία.

Στο πρώτο μέρος, αλλά και γενικά, η πρωταθλήτρια Αυστρίας ήταν καλύτερη, είχε οκτώ τελικές προσπάθειες, αλλά μόλις δύο εντός εστίας του Γιάν Όμπλακ, ο οποίος γλίτωσε το γκολ σε προσπάθεια του Σεκού Κοϊτά και το αρνήθηκε στον Ντόμινικ Σόμποσλαϊ.

Η Ατλέτικο, η οποία έκανε την πρώτη τελική της προσπάθεια στο 24' (!) με τον Μάρκος Γιορέντε, ευτύχησε να προηγηθεί λίγο πριν από την ανάπαυλα, με πολύ καλή εκτέλεση φάουλ του Γιανίκ Φερέιρα – Καρασκό και γυριστή κεφαλιά του Μάριο Ερμόσο (39').

Ο Ερμόσο, το επίθετο του οποίου σημαίνει «όμορφος» στα ισπανικά, έβαλε τις βάσεις για την... όμορφη πρόκριση της Ατλέτικο, η οποία είχε και την τύχη με το μέρος της, αφού η Ζάλτσμπουργκ είχε δύο δοκάρια με τους Μέργκιμ Μπερίσα και Ενόκ Μβεπού.

Η Ζάλτσμπουργκ είχε τα δοκάρια, η Ατλέτικο τα γκολ, με τον Καρασκό να γίνεται από δημιουργός εκτελεστής και να τελειώνει με ωραίο τρόπο την προσπάθεια του Άνχελ Κορέα, για να σφραγίσει στο 86' τη νίκη και την πρόκριση της ομάδας του Ντιέγο Σιμεόνε ως δεύτερη του πρώτου ομίλου, πίσω από την Μπάγερν Μονάχου.

Ο (ανέτοιμος ακόμα μετά τον κορονοϊό) Λουίς Σουάρες συμπλήρωσε 24 διαδοχικά εκτός έδρας παιχνίδια χωρίς γκολ στο Champions League, το χειρότερο σερί στην ιστορία της διοργάνωσης για έναν σέντερ φορ, αλλά στο φινάλε πανηγύρισε ανακουφισμένος την πρόκριση της Ατλέτικο στα νοκ άουτ, παρ' ότι ενοχλήθηκε για την αλλαγή του.

Η Ζάλτσμπουργκ έμεινε με την διπλή... παρηγοριά της καλής εμφάνισης και της συνέχειας στους «32» του Europa League, αφού τερμάτισε τρίτη και πάνω από την Λοκομοτίβ Μόσχας.

Ζάλτσμπουργκ (Τζέσε Μαρς): Στάνκοβιτς – Κρίστενσεν, Ραμάλιο, Βέμπερ (90' Ονγκένε), Ούλμερ – Μβεπού (90' Σούτσιτς), Γιουνούζοβιτς, Σόμποσλαϊ (90' Μασάγια Οκουγκάβα) – Μπερίσα – Ντάκα (73' Οκαφόρ), Κόιτα (79' Αντεγέμι).

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγο Σιμεόνε): Όμπλακ – Τρίπιερ, Σάβιτς, Φελίπε, Ερμόσο – Γιορέντε (90' Λόντι), Σαούλ (64' Ερέρα), Κόκε, Καρασκό (89' Λεμάρ) – Σουάρες (65' Κορέα), Ζοάο Φέλιξ (89' Λούκας Τορέιρα).

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Ζάλτσμπουργκ – Ατλέτικο Μαδρίτης 0-2
Μπάγερν Μονάχου – Λοκομοτίβ Μόσχας 2-0

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. ΜΠΑΓΕΡΝ 16 (18-5)
2. Ατλέτικο 9 (7-8)
----------------------------------
3. Ζάλτσμπουργκ 4 (10-17)
----------------------------------
4. Λοκομοτίβ Μ. 3 (5-10)

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα