Άγιαξ – Αταλάντα 0-1: Σφραγίδα πρόκρισης με διπλό στο Άμστερνταμ (vids)

Αλέξανδρος Λοθάνο
Άγιαξ – Αταλάντα 0-1: Σφραγίδα πρόκρισης με διπλό στο Άμστερνταμ (vids)

bet365

Η Αταλάντα πανηγύρισε δεύτερη διαδοχική πρόκριση στην φάση των «16» του Champions League, παίρνοντας τη νίκη στο Άμστερνταμ επί του Άγιαξ (1-0), παρ' ότι περνούσε και με ισοπαλία.

Δεύτερη (διαδοχική και συνολικά) συμμετοχή στο Champions League, ισάριθμη πρόκριση στους «16» για την Αταλάντα, η οποία απέδειξε ότι ξέρει να παίζει και συντηρητικά, παίρνοντας τη νίκη στο Άμστερνταμ επί του Άγιαξ (1-0) και το εισιτήριο για τα νοκ άουτ, ως δεύτερη του τέταρτου ομίλου πίσω από την Λίβερπουλ.

Κλειστό, όπως αναμενόταν, το ματς, με την συνήθως φουλ επιθετική Αταλάντα να κάνει μόλις ένα σουτ σε όλο το πρώτο ημίχρονο (!), έστω και αν σε αυτή την φάση άγγιξε το γκολ, με τον Μάρτιν ντε Ρουν, από πολύ καλή θέση, να στέλνει την μπάλα ελάχιστα άουτ (20').

Ο Αίαντας, ο οποίος επίσης προφύλαξε αρκετά τα νώτα του, απάντησε λίγο πριν από το φινάλε του πρώτου μέρους, με κεφαλιά του 18χρονου, πρωτοεμφανιζόμενου στο Champions League Μπράιαν Μπρόμπεϊ, στην οποία ο Πιερλουίτζι Γκολίνι δεν δυσκολεύτηκε να μπλοκάρει την μπάλα (45'+3').

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν σαφώς πιο ανοιχτό, με τον Άγιαξ να παίρνει ρίσκα και την Αταλάντα να πλησιάζει με περισσότερες προϋποθέσεις στην εστία του Αντρέ Ονανά. Η προσπάθεια των γηπεδούχων δέχθηκε σημαντικότατο πλήγμα με την αποβολή του Ράιαν Γκράβενμπερχ (79'), με δεύτερη κίτρινη κάρτα για χτύπημα στον Αλεχάντρο Γκόμες, σε διεκδίκηση.

Έξι λεπτά αργότερα ο Λουίς Μουριέλ, ο οποίος λίγο νωρίτερα είχε χάσει μια μεγάλη ευκαιρία, έφυγε στην κόντρα, ξεπέρασε τον Ονανά και σε κενή εστία πέτυχε το γκολ που σφράγισε την πρόκριση της απίθανης ομάδας του Τζιάν Πιέρο Γκασπερίνι, στέλνοντας τον Άγιαξ στους «32» του Europa League.

Άγιαξ (Έρικ Τεν Χαγκ): Ονανά – Μαζραουΐ, Σουρς, Μαρτίνες (90'+2' λ. τρ. Τίμπερ / 90'+6' λ. τρ. Άλβαρες), Ταλιαφίκο (64' Χούντελααρ) – Κλάασεν, Λάμπιαντ (64' Εκέλενκαμπ), Γκράβενμπερχ – Άντονι, Μπρόμπεϊ (46' Πρόμες), Τάντιτς.

Αταλάντα (Τζιάν Πιέρο Γκασπερίνι): Γκολίνι – Τολόι, Ρομέρο, Τζιμσίτι – Χάτεμπουρ, Ντε Ρουν, Φρόιλερ, Γκόσενς (79' Παλομίνο) – Πεσίνα – Γκόμες, Σαπάτα (79' Μουριέλ).

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Άγιαξ – Αταλάντα 0-1
Μίντιλαντ – Λίβερπουλ 1-1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ 13 (10-3)
2. ΑΤΑΛΑΝΤΑ 11 (10-8)
----------------------------------
3. Άγιαξ 7 (7-7)
----------------------------------
4. Μίντιλαντ 2 (4-13)

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα