Ζενίτ - Ντόρτμουντ 1-2: Γερόλυκοι και wonderkids μαζί στην κορυφή (vid)

Ζενίτ - Ντόρτμουντ 1-2: Γερόλυκοι και wonderkids μαζί στην κορυφή (vid)

bet365

Ο Πίστσεκ άνοιξε λογαριασμό στα 35 του, ο Γιουσούφα Μουκοκό έγινε ο νεότερος παίκτης στην ιστορία του Champions League και η Μπορούσια Ντόρτμουντ έκανε την ανατροπή στην έδρα της Ζενίτ (1-2), «κλειδώνοντας» έτσι την πρωτιά στον 6ο όμιλο.

Το διακύβευμα της πρόκρισης είχε πάψει να απασχολεί τους Βεστφαλούς ήδη μετά την ισοπαλία απέναντι στη Λάτσιο. Πλέον, το μόνο που είχε σημασία ήταν η πρωτιά στον 6ο όμιλο, που θα της δώσει θεωρητικά πιο ευνοϊκό αντίπαλο στην κλήρωση της Δευτέρας (14/12). Με τα wonderkids να παρελαύνουν (Μουκοκό, ο νεότερος στην ιστορία του Champions League, Κνάουφ ντεμπούτο) και τους γερόλυκους να γίνονται ξανά παιδιά (ο Πίστσεκ άνοιξε ευρωπαϊκό λογαριασμό στα 35 του), η ομάδα του Λουσιέν Φαβρ πέτυχε τον σκοπό της, γύρισε το ματς στην Αγία Πετρούπολη κι άφησε τη Ζενίτ στα κρύα του λουτρού και την 4η θέση, με μόλις έναν βαθμό στον όμιλο.

Οι γηπεδούχοι αιφνιδίασαν με το γκολ του Ντριουσί στο 16’ και για μία ώρα παιχνιδιού έκτοτε, οι Βεστφαλοί έβλεπαν την 1η θέση καλυμμένη από τη Λάτσιο. Ωστόσο, η Μπορούσια αντέδρασε στο 2ο ημίχρονο, βρήκε το γκολ της ισοφάρισης στο 68’ με τον Λούκας Πίστσεκ να σκοράρει το πρώτο του γκολ στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση στην 54η συμμετοχή του και η πλάστιγγα σταδιακά έγειρε. Το επισφράγισμα της ανατροπής έβαλε ο Άξελ Βίτσελ κόντρα στην πρώην του ομάδα, με ωραίο χαμηλό σουτ στην κλειστή γωνία για το 1-2 στο 78’, που παρέμεινε ως το τέλος και χάρισε την 1η θέση στους Βεστφαλούς.

Ζενίτ (Σεργκέι Σέμακ): Κερζακόβ, Σουτόρμιν, Πρόκιν, Ρακίτσκι (67’ Λόβρεν), Σάντος, Κουζιάεβ (60’ Γουεντέλ), Μπάριος, Οζντοέβ (79’ Κρουγκοβόι), Ντριουσί (60’ Τζιούμπα), Μάλκομ (79’ Καραβάεβ), Αζμούν

Ντόρτμουντ (Λουσιέν Φαβρ): Χιτς, Πίστσεκ (72’ Ζαγκαντού), Χούμελς (72’ Σάντσο), Σουλτς, Τσαν, Πάσλακ (58’ Μουκοκό), Βίτσελ, Μπέλιγχαμ, Ρόις, Αζάρ (83’ Κνάουφ), Μπραντ (58’ Ρέινα)

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ LIVE ΤΟΥ CHAMPIONS LEAGUE

6ος ΟΜΙΛΟΣ

Αποτελέσματα
Λάτσιο-Κλαμπ Μπριζ 2-2
Ζενίτ – Ντόρτμουντ 1-2

Βαθμολογία
1. Ντόρτμουντ 13 (12-5)
2. Λάτσιο 10 (11-7)
-----------------
3. Κλαμπ Μπριζ 8 (8-10)
-----------------
4. Ζενίτ 1 (4-13)

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα