Πόρτο- Μάντσεστερ Σίτι 0-0: Χέρι - χέρι στους «16»! (vid)

Πόρτο- Μάντσεστερ Σίτι 0-0: Χέρι - χέρι στους «16»! (vid)

Gazzetta team
Πόρτο- Μάντσεστερ Σίτι 0-0: Χέρι - χέρι στους «16»! (vid)

bet365

Πόρτο και Μάντσεστερ Σίτι αναδείχθηκαν ισόπαλες 0-0 στο Ντραγκάο, βρέθηκαν μαζί στους «16», με τους «Πολίτες» να εξασφαλίζουν την πρωτιά!

Μάντσεστερ Σίτι και Πόρτο σε ένα σκληρό ματς, χωρίς ρυθμό αναδείχθηκαν ισόπαλες 0-0 στο Ντραγκάο και πήραν αυτό που ήθελαν. Οι «Πολίτες» εξασφάλισαν την πρωτιά και οι «Δράκοι» μια θέση στους «16» του Champions League.

Η Σίτι ξεκίνησε πολύ δυνατά, πίεσε την Πόρτο και με κορυφαίους τους Φόντεν, Στέρλινγκ έβαλε δύσκολα στην Πόρτο. Οι γηπεδούχοι που παρουσιάστηκαν με 5-4-1 έριξαν βάρος στην άμυνα και περίμεναν τους «Πολίτες». Είναι χαρακτηριστικό πως οι Πορτογάλοι μπήκαν στην εστία του Έντερσον στο 16', αλλά στο σουτ του Μοντέιρο ο γκολκίπερ της Σίτι είχε σωστή αντίδραση. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την κατοχή, αλλά όχι τον τρόπο να απειλήσουν. Στο 32' πλησίασαν το γκολ, αλλά ο Τόρες δεν μπόρεσε από κοντά να σκοράρει. Τέσσερα λεπτά αργότερα οι «Πολίτες» έχασαν νέα ευκαιρία, αλλά ο Στέρλινγκ δεν κατάφερε να βρει δίχτυα. Η τελευταία ευκαιρία ήταν ξανά για την Πόρτο, αλλά ο Ρόδρι δεν μπόρεσε να φανεί απειλητικός.

Η Σίτι ήταν καλύτερη και στην επανάληψη, πίεσε και στο 58' Στέρλινγκ και Τόρες δεν μπόρεσαν να βρουν δίχτυα. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Φόντεν βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει. Οι «Πολίτες» είχαν τον έλεγχο, όμως έχαναν διαδοχικές ευκαιρίες, όπως αυτή του Σίλβα στο 76'. Στο 80' έγινε η φάση του ματς, ο Μαρκεσίν έκανε μοναδική επέμβαση στην κεφαλιά του Ζεσούς, η μπάλα με τη βοήθεια του δοκαριού έφτασε ξανά στον Βραζιλιάνο, ο οποίος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Ωστόσο, το γκολ ακυρώθηκε, αφού ο Ρόδρι ήταν σε θέση οφσάιντ. Οι Πολίτες είχαν 18 προσπάθειες, η Πόρτο μόλις δυο, αλλά οι γηπεδούχοι πήραν αυτό που ήθελαν.

Πόρτο (Σέρτζιο Κονσεϊσάο): Μαρκεζίν, Μπεμπά, Μανάφα (72' Νανού), Σαρ, Ντιόγκο, Ζαϊντού, Ολιβέιρα, Ουρίμπε, Οτάβιο (82' Βιέιρα), Κορόνα (63' Ντίας), Μαρεγκά (72' Εβανίλσον)

Μαν. Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Εντερσον, Κανσέλο, Ντίας, Γκαρθία, Φερναντίνιο, Ζιντσένκο, Σίλβα, Ρόδρι, Φόντεν, Στέρλινγκ, Τόρες (71' Ζεσούς)

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα