Λίβερπουλ – Άγιαξ 1-0: Πρώτη και (λίγο) καλύτερη (vids)

Αλέξανδρος Λοθάνο
Λίβερπουλ – Άγιαξ 1-0: Πρώτη και (λίγο) καλύτερη (vids)

bet365

Η Λίβερπουλ σφράγισε μαθηματικά την πρόκριση στους «16» του Champions League και την πρώτη θέση του τέταρτου ομίλου, παρ' ότι ζορίστηκε πολύ για να λυγίσει τον εξαιρετικό Άγιαξ (1-0), ο οποίος θα παίξει «τελικό πρόκρισης» με την Αταλάντα στο Άμστερνταμ. Πολύ καλές εντυπώσεις άφησε ο νεαρός Κέλεχερ, ο οποίος έπαιξε κάτω από τα δοκάρια αντί του τραυματία Άλισον.

Αποστολή εξετελέσθη. Η Λίβερπουλ λύγισε με πολύ ζόρι τον αξιόμαχο Άγιαξ στο «Άνφιλντ» (1-0), πήρε την πρόκριση στην φάση των «16» του Champions League και την πρώτη θέση του τέταρτου ομίλου, αφήνοντας τον Αίαντα να... σκοτωθεί με την Αταλάντα σε «τελικό πρόκρισης» στο Άμστερνταμ (Τετάρτη 09/12, 22:00), στο οποίο οι Ολλανδοί θέλουν μόνο τη νίκη.

Εξαιρετικός ο Αίαντας στο πρώτο ημίχρονο, όπου η κατοχή της μπάλας έφτασε κατά διαστήματα στο 66% (!), δοκιμάζοντας την ψυχραιμία και τα ρεφλέξ του 22χρονου Ιρλανδού Καοϊμίν Κέλεχερ, ο οποίος προτιμήθηκε από τον Γιούργκεν Κλοπ αντί του Αδριάν για να ξεκινήσει αντί του Άλισον, αφού ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας τέθηκε νοκ άουτ για δύο εβδομάδες λόγω μυϊκού τραυματισμού.

Οι Κόκκινοι, πάντως, έχασαν την μεγαλύτερη ευκαιρία στο πρώτο 45λεπτο, με τον Κέρτις Τζόουνς να αγγίζει το γκολ πολύ νωρίς (6') και την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι της εστίας του Αντρέ Ονανά.

Οι Ολλανδοί, από την πλευρά τους, είχαν ψηλά την άμυνα, ο στόπερ Περ Σούουρς δικαίωνε το φημολογούμενο ενδιαφέρον της Λίβερπουλ για να τον αποκτήσει τον Ιανουάριο και η ομάδα του Έρικ Τεν Χαγκ έχασε μια σημαντική ευκαιρία με τον Μαζραουΐ (32'), το επικίνδυνο σουτ του οποίου απέκρουσε εντυπωσιακά ο πρωτάρης Κέλεχερ.

Η εικόνα του πρώτου μέρους «έδειχνε» γκολ και αυτό, ύστερα από σουτ του Νταβίντ Νέρες στην εξωτερική πλευρά του κόκκινου δοκαριού, ήρθε εντέλει από τον Τζόουνς, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την τραγικά άστοχη έξοδο του Ονανά σε σέντρα του Νέκο Γουίλιαμς και με ωραίο άγγιγμα της μπάλας από δύσκολη γωνία, την έστειλε στο βάθος της κενής εστίας, σημειώνοντας το πρώτο του Champions γκολ (58').

Το γκολ του νεαρού μέσου «έκοψε» τα πόδια των παικτών του Άγιαξ και επέτρεψε στην Λίβερπουλ να παίξει λίγο πιο άνετη, φτάνοντας κοντά στο δεύτερο γκολ με τον Μοχάμεντ Σαλάχ, το τετ – α – τετ του οποίου απέτρεψε ο Ονανά, ρεφάροντας (εν μέρει) το λάθος του στο γκολ του Τζόουνς (83').

Ο Άγιαξ δεν τα παράτησε μέχρι το τέλος, ο Κλάας Γιαν Χούντελααρ έφτασε κοντά στο γκολ της ισοφάρισης, αλλά ο Κέλεχερ είπε και πάλι «όχι», δικαιώνοντας την εμπιστοσύνη του προπονητή του και έχοντας πλέον προβάδισμα για την θέση του τερματοφύλακα, έναντι του Αδριάν. Και άλλο κέρδος, δηλαδή, πέραν από τους βαθμούς και την πρόκριση.

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Κέλεχερ – Νέκο Γουίλιαμς, Μάτιπ, Φαμπίνιο, Ρόμπερτσον – Χέντερσον, Βαϊνάλντουμ, Τζόουνς – Ντιόγκο Ζότα (68' Φιρμίνο), Σαλάχ (90' Ρις Γουίλιαμς), Μανέ.

Άγιαξ (Έρικ Τεν Χαγκ): Ονανά – Μαζραουΐ (86' Χούντελααρ), Σούουρς, Μπλιντ (86' Μαρτίνες), Ταλιαφίκο – Άλβαρες (69' Λάμπιαντ), Κλάασεν, Γκράβενμπερχ – Άντονι, Τάντιτς, Νέρες (81' Τραορέ).

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Αταλάντα – Μίντιλαντ 1-1
Λίβερπουλ – Άγιαξ 1-0

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ 12 (9-2)
2. Αταλάντα 8 (9-8)
3. Άγιαξ 7 (7-6)
4. Μίντιλαντ 1 (3-12)

Τελευταία αγωνιστική (9/12):
Άγιαξ – Αταλάντα
Μίντιλαντ – Λίβερπουλ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα