Ατλέτικο Μαδρίτης – Μπάγερν Μονάχου 1-1: Ο Μίλερ και τα «δεύτερα» τη στέλνουν… τελικό (vid)

Ατλέτικο Μαδρίτης – Μπάγερν Μονάχου 1-1: Ο Μίλερ και τα «δεύτερα» τη στέλνουν… τελικό (vid)

bet365

Με νίκη εξασφάλιζε πρόκριση, αλλά αυτή η Μπάγερν Μονάχου δεν χάνει ούτε με τα δεύτερα. Το πέναλτι του Μίλερ στο φινάλε διατήρησε αήττητους τους Βαυαρούς (1-1) και στέλνει την Ατλέτικο σε τελικό πρόκρισης κόντρα στη Ζάλτσμπουργκ.

Αδιάφορη, σίγουρη πρώτη, με το μυαλό στη συντήρηση δυνάμεων. Αλλά και ασταμάτητη, με 15 σερί νίκες από την περσινή σεζόν. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης, Μπάγερν Μονάχου, έστω και στην πειραματική της εκδοχή, δεν έκανε τη χάρη στην Ατλέτικο Μαδρίτης, που έψαχνε νίκη για να την ακολουθήσει και μαθηματικά στους «16». Αντ’ αυτού, της πήρε τον βαθμό μέσα στο «Wanda Metropolitano» χάρη στο πέναλτι του Τόμας Μίλερ στο 85’ και τη στέλνει για ματς «do-or-die» στην Αυστρία, όπου πρέπει να μη χάσει από τη Ζάλτσμπουργκ για να μη βρεθεί προ εκπλήξεως εκτός συνέχειας.

Οι Ροχιμπλάνκος έβγαλαν ανεπανάληπτη άνεση με τη μπάλα στα πόδια, έφτιαξαν ευκαιρίες και το κυριότερο; Πήραν από νωρίς προβάδισμα, με το σύνηθες δίδυμο των Φέλιξ-Γιορέντε (συμμετέχουν στα 8 από τα τελευταία 9 γκολ των Μαδριλένων στο Champions League) να συνεργάζεται ιδανικά και ο Πορτογάλος να χρίζεται σκόρερ προ του «ντεμπουτάρη» Νίμπελ.

Ο 20χρονος σταρ των γηπεδούχων έχασε και δοκάρι στο 58’ για να κλειδώσει το τρίποντο κι αυτό η ομάδα του Χάνσι Φλικ δεν το συγχώρεσε. Το κυνικό γκολ της ισοφάρισης ήρθε από τον κατεξοχήν «κυνικό εκτελεστή» των Βαυαρών, τον Τόμας Μίλερ, ο οποίος μπήκε στο ματς ως αλλαγή και στο 86’ εκτέλεσε από την άσπρη βούλα τον Όμπλακ, γράφοντας το τελικό 1-1.

Οι μπελάδες, λοιπόν, δεν θα αφήσουν την Ατλέτικο ούτε στην τελευταία αγωνιστική, εκεί που θα χρειαστεί νίκη ή ισοπαλία κόντρα στην ανεβασμένη Ζάλτσμπουργκ, για να μην πέσει θύμα ενός αποκλεισμού «μεγατόνων».

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ, Τρίπιερ, Σάβιτς, Χιμένες (68’ Φελίπε), Ερμόσο, Γιορέντε, Κόκε, Σαούλ, Καράσκο (87’ Λόντι), Κορέα (80’ Ερέρα), Φέλιξ (87’ Λεμάρ)

Μπάγερν Μονάχου (Χάνσι Φλικ): Νίμπελ, Σαρ (62’ Ρίτσαρντς), Αλάμπα, Σίλε, Ερναντέζ, Μαρτίνεθ (62’ Μίλερ), Μουσιάλα (76’ Στίλερ), Ντάγκλας Κόστα (86’ Ζίρκζεε), Αρέι-Μπι (61’ Γκνάμπρι), Σανέ, Τσούπο-Μοτίνγκ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ LIVE ΤΟΥ CHAMPIONS LEAGUE

1ος ΟΜΙΛΟΣ

Αποτελέσματα
Λοκομοτίβ Μόσχας – Ζάλτσμπουργκ 1-3
Ατλέτικο Μαδρίτης – Μπάγερν Μονάχου 1-1

Βαθμολογία
1. Μπάγερν Μονάχου 13 (16-5)
2. Ατλέτικο Μαδρίτης 6 (5-8)
3. Ζάλτσμπουργκ 4 (10-15)
4. Λοκομοτίβ Μόσχας 3 (5-8)

Τελευταία αγωνιστική (9/12)
Μπάγερν Μονάχου – Λοκομοτίβ Μόσχας
Ζάλτσμπουργκ – Ατλέτικο Μαδρίτης

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα