Λίβερπουλ – Αταλάντα 0-2: Οι... τρελοί του Μπέργκαμο έβαλαν φωτιά στον όμιλο! (vid)

Αλέξανδρος Λοθάνο
Λίβερπουλ – Αταλάντα 0-2: Οι... τρελοί του Μπέργκαμο έβαλαν φωτιά στον όμιλο! (vid)

bet365

Τεράστιο διπλό της Αταλάντα στο «Άνφιλντ» (2-0 την Λίβερπουλ), με τo οποίo η ομάδα του Μπέργκαμο μείωσε την διαφορά στους δύο βαθμούς από την πρωταθλήτρια Αγγλίας, μαζί με τον Άγιαξ – Βασικός ο Κώστας Τσιμίκας, στην... πλάτη του οποίου ο Ίλιτσιτς άνοιξε το σκορ.

Αταλάντα, πόσα θέλεις να μας τρελάνεις; Η απίθανη ομάδα του Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι δεν χώνεψε εύκολα το 5-0 από την Λίβερπουλ στο Μπέργκαμο και πήρε σπουδαία, ιστορική ρεβάνς, πανηγυρίζοντας τη νίκη μέσα στο «Άνφιλντ» (2-0). Μια νίκη που φέρνει τους Μπεργκαμάσκι, αλλά και τον Άγιαξ, στο -2 από την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, η οποία πλέον δεν μπορεί να επαναπαυτεί.

Πικρό το ντεμπούτο ως βασικός για τον Κώστα Τσιμίκα, αφού ο Έλληνας αριστερός μπακ τα πήγε καλά μεν στο πρώτο ημίχρονο, αλλά φέρει ευθύνη στο πρώτο γκολ της Αταλάντα, λίγο προτού γίνει αλλαγή, σε μια στιγμή πάντως που ο Κλοπ είχε προφανώς προαποφασίσει, αφού έκανε τέσσερις μαζεμένες.

Καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο η Αταλάντα, η οποία είχε την καλύτερη ευκαιρία με τον Ρόμπιν Γκόσενς, την οποία απέκρουσε ο Άλισον, με τους (νωθρούς) Κόκκινους να απαντούν με... υποψία ευκαιρίας του επιστρέφοντος από κορονοϊό Μοχάμεντ Σαλάχ, ύστερα από σέντρα του Τσιμίκα.

Στο δεύτερο μέρος, η ανωτερότητα των φιλοξενούμενων μετουσιώθηκε σε γκολ, όταν ο Ίλιτσιτς, ο οποίος στο πρώτο 45λεπτο είχε ζητήσει πέναλτι σε κόντρα με τον Τσιμίκα, κινήθηκε στην πλάτη του και, με προβολή ύστερα από εξαιρετική σέντρα του Αλεχάντρο Γκόμες, άνοιξε το σκορ (60').

Η πιο απολαυστική ιταλική ομάδα των τελευταίων... δεκαετιών (!) «χτύπησε» εκ νέου τέσσερα λεπτά αργότερα, όταν συνδυάστηκαν τα δύο ακραία μπακ, με τον Χανς Χάτεμπουρ να βρίσκει με κεφαλιά - πάσα τον Γκόσενς για το 2-0.

Η κάκιστη Λίβερπουλ δεν αντέδρασε ποτέ και η Αταλάντα έφτασε δικαίως στην σπουδαία νίκη, μόλις η δεύτερη ιταλικής ομάδας επί των Κόκκινων στο Champions League μέσα στο «Άνφιλντ», μετά την Φιορεντίνα το 2009.

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον – Ν. Γουίλιαμς, Ρ. Γουίλιαμς, Μάτιπ (85' Μιναμίνο), Τσιμίκας (61' Ρόμπερτσον) – Τζόουνς, Βαϊνάλντουμ (61' Φαμπίνιο), Μίλνερ – Σαλάχ (61' Φιρμίνο), Οριγκί (61' Ντιόγκο Ζότα), Μανέ.

Αταλάντα (Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι): Γκολίνι – Τολόι, Ρομέρο, Ντιμσίτι – Χάτεμπουρ, Ντε Ρουν, Φρόιλερ, Πεσίνα (85' Μίραντσουκ), Γκόσενς – Ίλιτσιτς (70' Σαπάτα), Γκόμες.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Άγιαξ – Μίντιλαντ 3-1
Λίβερπουλ – Αταλάντα 0-2

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Λίβερπουλ 9 (8-2)
2. Άγιαξ 7 (7-5)
3. Αταλάντα 7 (8-7)
4. Μίντιλαντ 0 (2-11)

Επόμενη αγωνιστική (1/12):
Αταλάντα – Μίντιλαντ
Λίβερπουλ – Άγιαξ

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα