Χασάν: Το γκολ που απάλυνε τον πόνο της απώλειας... (vids)

Δημήτρης Τομαράς
Χασάν: Το γκολ που απάλυνε τον πόνο της απώλειας... (vids)

bet365

Ο «Φαραώ» του Ολυμπιακού κάθε χρόνο έχει μία ημέρα που είναι η πιο δύσκολή του αλλά το τέρμα του κόντρα στη Μαρσέιγ, το πρώτο του σε φάση ομίλων του Champions League απάλυνε κάπως τον πόνο του...
Είναι δύσκολο να βρεθεί Αιγύπτιος που να έχει πετύχει και καθιερωθεί στον Ολυμπιακό. Υπό αυτήν την έννοια ο κατά τα άλλα ποδοσφαιρικά... μεγαλωμένος στην Πορτογαλία ως επί το πλείστον Αχμέντ Χασάν έχει ήδη αυτήν την πρωτοκαθεδρία.
Για την... ιστορία ο ύψους 1.91 μέτρων διεθνής στράικερ έχει και πορτογαλικό διαβατήριο για να πιστοποιεί το background του σε Ρίο Άβε και Μπράγκα (έχει αναδειχθεί από τις Ακαδημίες της Ρίο Άβε). Ένας παίκτης που είναι από τις πιο προσωπικές επιλογές του Μαρτίνς και από τους πλέον ουσιαστικούς επιθετικούς που είχε ποτέ ο Ολυμπιακός. Ο Μαρτίνς επέμενε να έρθει ως δανεικός στην προηγούμενη θητεία του αλλά και να προχωρήσουν οι Πειραιώτες στην αγορά του στο 2ο πέρασμά του.
Κάθε χρόνο είναι μία ημέρα που είναι πολύ πιο δύσκολη από κάθε άλλη. Η 21η Οκτωβρίου. Η ημέρα που έχασε τη γη κάτω από τα πόδια του. Η ημέρα που έχασε τον πατέρα του. Από τότε κάθε χρόνο η συγκεκριμένη ημερομηνία είναι σαν μαύρη... κηλίδα. Σαν να σκοτεινιάζουν όλα.
Η ποδοσφαιρική μοίρα όμως παίζει παράξενα παιχνίδια. Ήταν 21 Οκτωβρίου του 2015 όταν έχοντας χάσει τον πατέρα του ο Χασάν σκόραρε κατά του Ματαντά και της Μαρσέιγ με τη φανέλα της Μπράγκα και το αφιέρωσε στον πατέρα του. Δεν είχαν περάσει καλά καλά 24 ώρες από τη στιγμή που τον έχασε και χάρις στο γκολ του η ομάδα του νίκησε.
«Είμαι εδώ λόγω του πατέρα μου. Ότι έχω γίνει το οφείλω σε εκείνον. Δεν ήθελα να τα παρατήσω. Ήθελα να σκοράρω αυτό το γκολ για εκείνον. Τον πατέρα μου που με έμαθε να μην τα παρατάω ποτέ...». Τα λόγια του Αχμέντ Χασάν προκαλούν... ανατριχίλα. Τα όσα είχε πει τότε για τον πατέρα του και τον χαμό του.
Μετά τον αγώνα ο Χασάν έπρεπε να μεταβεί στο Κάιρο για την κηδεία του πατέρα του, χάνοντας το ματς με την Πόρτο για το πρωτάθλημα. Ο Χασάν έκλαψε πολύ τότε.
Βέβαια παρά το γεγονός πως η ομάδα του έδωσε το ΟΚ να μην αγωνιστεί στο τότε ευρωπαϊκό ματς εκείνος επέμεινε να μείνει και να τη βοηθήσει. Ένας ευαίσθητος άνθρωπος και φιλόζωος με τα δικά του σκυλιά, που στον ελεύθερό του χρόνο στην πατρίδα του ή και στην Πορτογαλία ασχολείται και με την ιππασία. Για τον πατέρα του θα έκλαιγε ξανά το βράδυ της Τετάρτης. Με το γκολ που έβαλε πάλι κόντρα στον Ματαντά, αφιερώνοντάς το εκ νέου στον πατέρα του και κλαίγοντας.
Στον Ολυμπιακό ο Χασάν έχει:
  • Βρει δίχτυα 25 φορές σε 57 αγώνες και έχει 3 ασίστ
  • Στην Ευρώπη έχει παίξει 8 ματς και έχει βάλει 2 γκολ στο Europa (με Ντουντελάνζ και Ντιναμό Κιέβου)και 1 στο Champions League, αυτό με τη Μαρσέιγ
 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα