Αντίπαλος Ολυμπιακού: Το προφίλ της Μαρσέιγ (vids)

Αντίπαλος Ολυμπιακού: Το προφίλ της Μαρσέιγ (vids)

Gazzetta team
Αντίπαλος Ολυμπιακού: Το προφίλ της Μαρσέιγ (vids)

bet365

Διαβάστε στο gazzetta.gr όλα όσα πρέπει να γνωρίζεται για την Μαρσέιγ, η οποία μαζί με Πόρτο και Σίτι κληρώθηκαν στον δρόμο του Ολυμπιακού!

Η Μαρσέιγ είναι ένας από τους πιο ιστορικούς στην Γαλλία. Ιδρύθηκε το 1899 και έχει κατακτήσει 10 πρωταθλήματα, 10 Κύπελλα, 3 Λιγκ Καπ, 1 Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ έχει δώσει το παρών τρεις φορές σε τελικούς UEFA και Europa League.

Οι Μασσαλοί που έφτασαν στην κορυφή της Ευρώπης το 1993 βρίσκονται στον δρόμο των πρωταθλητών Ελλάδος ως δευτεραθλητές Γαλλίας. Το τρόπαιο της Ligue1 έχει μόνιμο προορισμό το Παρίσι και την PSG τα τελευταία χρόνια και η Μαρσέιγ κατάφερε να ξεχωρίσει στην δεύτερη ταχύτητα του πρωταθλήματος, ολοκληρώνοντας την… κουτσουρεμένη λόγω Covid-19 σεζόν με 56 βαθμούς σε 28 παιχνίδια, 12 πόντους μακριά από την κορυφή.

Πρωταγωνιστές σε αυτή την πορεία ήταν μερικοί ποιοτικοί και έμπειροι ποδοσφαιριστές, όπως ο 35χρονος πορτιέρε, Ματαντά, ο εξαιρετικός εξτρέμ Ντμίτρι Παγιέ, το «εργαλείο» του άξονα, ο Βέλγος Στρόοτμαν και φυσικά ο γνώριμος στράικερ από την θητεία του στην Μπόκα, Ντάριο Μπενεντέτο που έκανε… θραύση στην πρώτη του σεζόν στα ευρωπαϊκά γήπεδα. Φυσικά, δεν πρέπει να ξεχνάμε και τον σούπερ ακραίο, Φλοριάν Τοβέν, ο οποίος επέστρεψε φέτος μετά τον περυσινό του τραυματισμό…

Στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, το ξεκίνημα μόνο ιδανικό δεν είναι. Στις πέντε πρώτες στροφές του πρωταθλήματος, η Μαρσέιγ έχει δύο νίκες, δύο ισοπαλίες και μία ήττα. Παρά το «2Χ2» στην αρχή και το διπλό στο Παρίσι επί της PGS, ακολούθησαν τρεις συνεχόμενες γκέλες.

ΑΣΤΕΡΙ: Mπορεί πέρυσι να έχασε σχεδόν όλη την σεζόν λόγω τραυματισμού, μπορεί στην ομάδα να υπάρχουν οι Παγιέ και Μπενεντέντο, ωστόσο, δεν παύει να είναι το αστέρι της ομάδας. Ο λόγος για τον Φλοριάν Τοβέν. Τον 27χρονο διεθνή Γάλλο εξτρέμ, ο οποίος σκοράρει κατά βούληση, δημιουργεί και είναι «πονοκέφαλος» για κάθε αντίπαλη άμυνα.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Αντρέ Βίλας Μπόας. Ο Πορτογάλος προπονητής κατάφερε να επαναφέρει το κλαμπ στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση μετά από έξι ολόκληρα χρόνια και να ξαναβάλει δίπλα στο όνομά του μία σημαντική επιτυχία. Ξεκίνησε με τεράστιες προσδοκίες την προπονητική του καριέρα, κάπου το… έχασε και στην Μασσαλία έβαλε τις βάσεις της επιστροφής!

Είναι ένας προπονητής κυνικός, πιο κοντά στην «σχολή Μουρίνιο» ενώ αξίζει να σημειώσουμε πως κατά το παρελθόν το όνομά του είχε «παίξει» για τον πάγκο του Ολυμπιακού.

ΓΗΠΕΔΟ: To θρυλικό Βελοντρόμ. Άνοιξε τις πόρτες του στις 13 Ιουνίου του 1937 και το 2010 μετά την ανάληψη του Euro 2016 από την Γαλλία, η χωρητικότητά του αυξήθηκε στις 67.000, τοποθετήθηκε νέο στέγαστρο και έγιναν έργα που τον έκαναν πιο σύγχρονο και το συμπεριέλαβαν στα γήπεδα της κατηγορίας «UEFA ELITE STADIUM».

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα