Αντίπαλος Ολυμπιακού: Το προφίλ της Μάντσεστερ Σίτι (vid)

Γιώργος Καραμάνος
Αντίπαλος Ολυμπιακού: Το προφίλ της Μάντσεστερ Σίτι (vid)

bet365

Η πιο ακριβή ομάδα του πλανήτη, το αδιανόητο επιθετικό πρεσάρισμα του Πεπ Γκουαρδιόλα, η φιλοδοξία να σηκώσει την κούπα. Η Μάντσεστερ Σίτι δεν ήταν η πιο επιθυμητή αντίπαλος από το Β' γκρουπ για τον Ολυμπιακό.

Πέρσι δεν κατάφερε να διατηρήσει το στέμμα της στην Premier League, καθώς όχι μόνο η Λίβερπουλ δεν παιζόταν, αλλά κι εκείνη έβγαλε χτυπητές αδυναμίες. Οι εννέα ήττες στο πρωτάθλημα την άφησαν μοιραία στη 2η θέση και μοναδικό τρόπαιο που κατέκτησε ήταν το League Cup. Στο Champions League είχε μία τεράστια ευκαιρία με τη Λυών στα προημιτελικά, μα δεν κατάφερε ούτε αυτή τη φορά να κάνει το άλμα. Σούπερ δυνατή σε όλες τις γραμμές, η πιο πλούσια ομάδα του πλανήτη, δεν είχε δισταγμό να ξοδέψει και αυτό το καλοκαίρι. Πούλησε Νικολάς Οταμέντι, Λιρόι Σανέ και κυρίως αποχαιρέτησε τον ηγέτη της, Νταβίδ Σίλβα.

Τα 156 εκατ. ευρώ που πλήρωσε για να ενισχυθεί, τα έδωσε ουσιαστικά για την άμυνά της. Βέβαια οι Ρουμπέν Ντίας και Νέιθαν Ακε δεν είναι βέβαιο ότι θα δώσουν στον Πεπ Γκουαρδιόλα το βάθος και την ποιότητα που έχει ανάγκη στα μετόπισθεν. Το ρόστερ της είναι γνωστό πως είναι υπερ-γεμάτο από αστέρια, με τον Κέβιν Ντε Μπρόινε να είναι ο ποιοτικότερος όλων, δίχως βέβαια όσοι βρίσκονται κοντά του να υστερούν. Ο Πεπ έχει στήσει μία τρομερή μηχανή παραγωγής γκολ, η οποία στη μέρα της μπορεί να σε διαλύσει. Εχει όμως τα προβλήματά της και όταν... βραχυκυκλώσει πίσω, μπορεί να τα χάσει. Οπως συνέβη στο τελευταίο παιχνίδι της στο πρωτάθλημα, με τη Λέστερ να τη διαλύει με το ιστορικό 2-5 στο “Ετιχαντ”. Η Σίτι πάντως και αυτή τη χρονιά έχει έναν και μοναδικό στόχο: την κούπα...



ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ: ΚΕΒΙΝ ΝΤΕ ΜΠΡΟΪΝΕ
Σε μία ομάδα γεμάτη παικταράδες, καταφέρνει να παίρνει το χρίσμα του κορυφαίου. Ο Κέβιν Ντε Μπρόινε είναι ο μαέστρος, ο εγκέφαλος, εκείνος που ενορχηστρώνει κάθε ενέργεια. Ολες οι επιθέσεις περνούν από τα πόδια του. Ενδεικτικό ότι έχει 37 δικά του γκολ και 68 ασίστ στην Premier League με τη Μάντσεστερ Σίτι, ενώ στο Champions League αντίστοιχα τα νούμερα του είναι επτά γκολ και 12 ασίστ. Ο Βέλγος επιτελικός πάντως ψηφίστηκε κορυφαίος μέσος της περσινής διοργάνωσης, δηλαδή ο κορυφαίος στη θέση του παγκοσμίως.


ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΠΕΠ ΓΚΟΥΑΡΔΙΟΛΑ
Από το 2016 στη γαλάζια πλευρά του Μάντσεστερ, ο Πεπ Γκουαρδιόλα ανέλαβε να αλλάξει όχι μόνο την αγωνιστική νοοτροπία, αλλά όλο το οικοδόμημα της Σίτι. Εν μέρει τα έχει καταφέρει. Οι Πολίτες έχουν την πιο ξεκάθαρη ποδοσφαιρική ταυτότητα της ιστορίας τους, κατακτούν τίτλους, καταγράφουν ρεκόρ, μα υπάρχει κάτι που αναζητούν ακόμα: την ευρωπαϊκή καταξίωση. Η κορυφή του Champions League είναι το απόλυτο ζητούμενο και όσο δεν έρχεται, δημιουργείται μουρμούρα. Ακόμα και για τον Πεπ.


ΓΗΠΕΔΟ:" ETIHAD"

Το «City Of Manchester», πιο γνωστό για εμπορικούς σκοπούς ως «Etihad», αποτελεί το σπίτι των Πολιτών από το 2002 όταν και πρωτοάνοιξε τις πύλες του. Με χωρητικότητα 54.017 θεατών, έχει φιλοξενήσει 37 παιχνίδια σε φάση ομίλων ή μετέπειτα στη διοργάνωση, με συνολικό ρεκόρ 21-9-7. Λόγω της κατάστασης που επικρατεί στην Premier League με το άνοιγμα των γηπέδων, είναι αμφίβολο αν οι φίλοι της Σίτι θα επιστρέψουν για όλα τα παιχνίδια, του ομίλου σε πρώτο στάδιο.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα