Τι κλήρωση στο Champions League «δείχνει» για τον Ολυμπιακό το...παρελθόν!

Τι κλήρωση στο Champions League «δείχνει» για τον Ολυμπιακό το...παρελθόν!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για την σημερινή κλήρωση στο Champions League με τη δική του ματιά! Και σχολιάζει για Αραμπί!
ΑΕΚ - Βόλφσμπουργκ: Εκατοντάδες επιλογές και στοιχήματα για σκόρερ, κάρτες, κόρνερ και λεπτό πρώτου γκολ. |21+

Λογικό είναι στον Ολυμπιακό, και οι φίλοι βέβαια του Ολυμπιακού, να θέλουν σήμερα μία κλήρωση στους ομίλους του Champions League με την Ζενίτ η, την Πόρτο από το α΄ γκρουπ δυναμικότητας, με την Σαχτάρ η, τον Άγιαξ από το β΄ γκρουπ δυναμικότητας και με τη Φέρεντσβαρος η, την Μίντιλαντ από το δ΄ γκρουπ δυναμικότητας.

Το...παρελθόν, όμως, μας λέει άλλα πράγματα. Εδώ και χρόνια ο Ολυμπιακός στο Champions League παίζει πάντοτε με δύο σπουδαίες ομάδες από τα τέσσερα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Μιλάμε για Αγγλία, Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία! Και πάντοτε με μίνιμουμ ένα μεγαθήριο!

Αναλυτικά:

2019 με Μπάγερν και Τότεναμ

2017 με Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους

2015 με Μπάγερν κι Άρσεναλ

2014 με Γιουβέντους κι Ατλέτικο Μαδρίτης

Ακόμη και το 2018 στους ομίλους του Europa League είχε αντιπάλους από Ιταλία κι Ισπανία: Μίλαν και Μπέτις!

Από την άλλη, το καλό είναι ότι συνήθως η ομάδα από το δ΄γκρουπ δυναμικότητας δεν είναι η πιο δυνατή (με εξαίρεση την Σπόρτινγκ το 2017) κι έτσι, με αντιπάλους όπως ο Ερυθρός Αστέρας το 2019, η Ντινάμο Ζάγκρεμπ το 2015 κι η Μάλμε το 2014, ο Ολυμπιακός τουλάχιστον συνεχίζει στην Ευρώπη και μετά το Δεκέμβρη, παίζοντας στο Γιουρόπα Λιγκ…

Για να είμαι ειλικρινής, θα προτιμούσα σήμερα μία κλήρωση βγαλμένη όχι από το πρόσφατο παρελθόν, αλλά από τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας. Δηλαδή, πιο ισορροπημένους ομίλους.

Διότι ο Ολυμπιακός

Το 2013 με Παρί Σεν Ζερμέν, Μπενφίκα και Άντερλεχτ προκρίθηκε στα νοκ άουτ…

Το 2012 με Άρσεναλ, Σάλκε, Μονπελιέ μάζεψε εννιά βαθμούς και προχώρησε στο Europa League…

Το 2011 με Ντόρτμουντ, Άρσεναλ, Μαρσέϊγ μάζεψε δέκα βαθμούς κι έχασε την πρόκριση στα νοκ άουτ στα τελευταία λεπτά…

Απλά, δεν το πολυπιστεύω, γιατί όταν επί μία πενταετία τώρα οι κληρώσεις είναι ουσιαστικά «ίδιες», δεν υπάρχει κάτι που να πιστεύω ότι θα αλλάξει κάτι τον έκτο χρόνο. Κι έτσι νομίζω ότι ο Ολυμπιακός θα βρει στον δρόμο του από το α΄ γκρουπ δυναμικότητας μία εκ των Μπάγερν, Ρεάλ, Λίβερπουλ, Γιουβέντους, Παρί κι από το β΄ γκρουπ δυναμικότητας μία εκ των Μπαρτσελόνα, Σίτι, Γιουνάϊτεντ, Τσέλσι, Ατλέτικο. Κι από το δ΄ ίσως ένα αντίπαλο «προσιτό»!

Τέλος πάντων, η ουσία είναι για τον Ολυμπιακό ότι θα βρίσκεται στους ομίλους του Champions League και δη για δεύτερη σερί σεζόν, γιατί τα τελευταία χρόνια το είχε χάσει αυτό το προνόμιο. Το πήγαινε μία χρονιά (2015) παίζει, μία χρονιά (2016) δεν παίζει, μία χρονιά (2017) παίζει, μία χρονιά (2018) δεν παίζει!

Ο Ολυμπιακός είχε συνηθίσει στις αρχές της δεκαετίας, για μία ολόκληρη πενταετία, να μπαίνει απευθείας στους ομίλους, αλλά τα τελευταία χρόνια απέδειξε ότι μπορεί να μπαίνει στους ομίλους και μέσα από τη διαδικασία των προκριματικών και τις τρεις φορές που χρειάστηκε έκανε μία χρονιά (2019) τρεις προκρίσεις, μία χρονιά (2017) δύο προκρίσεις και μία χρονιά (2010) μία πρόκριση!

Αντίθετα…

Ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε και στις έξι (!) προσπάθειες του μέσα από τη διαδικασία των προκριματικών (τρεις φορές από τον Άγιαξ το 2010, το 2016 και το 2019, μία από τη Σάλκε το 2013, μία από Μπενφίκα το 2018 και μία το 2020 από την Κρασνοντάρ).

Ο Παναθηναϊκός με τη σειρά του αποκλείστηκε τέσσερις φορές, κατά σειρά το 2011 από την ΟΒ Δανίας, το 2012 από τη Μάλαγα, το 2014 από την Σταντάρ Λιέγης και το 2015 από την Κλαμπ Μπριζ.

Η δε ΑΕΚ είναι η ομάδα που πέρασε τουλάχιστον μία φορά (2018, με Σέλτικ και Βίντι) κι αποκλείστηκε μία (2017, από ΤΣΣΚΑ Μόσχας).

Δεν ξέρω αν το προσέξατε, αλλά ο Ολυμπιακός μέσα στη δεκαετία είχε τρεις προσπάθειες μέσα από τα προκριματικά και πέρασε και στις τρεις, οι δε άλλες τρεις μεγάλες ομάδες μας είχαν μία επιτυχία στις 12 προσπάθειες τους…

Κάτι επίσης πάρα πολύ σημαντικό:

Ο Ολυμπιακός συμπληρώνει φέτος δέκα συνεχόμενα χρόνια σε ομίλους Κυπέλλων Ευρώπης! Οκτώ στο Champions League και δύο στο Europa League (όπου επίσης πέρασε μέσα από διαδικασία προκριματικών). Και στα εννιά προηγούμενα χρόνια προχώρησε σε νοκ άουτ στα οκτώ, εφτά φορές Europa League και μία φορά Champions League.

Ο ΠΑΟΚ σε τούτη τη δεκαετία, δηλαδή από τη σεζόν 2000-01, έχει οκτώ (με τη φετινή) παρουσίες, αλλά μόνο στο Europa League, έχοντας τέσσερις προκρίσεις για τα νοκ άουτ.

Ο ΠΑΟ έχει τέσσερις παρουσίες, μία στο Champions League και τρεις στο Europa League, χωρίς καμία πρόκριση.

Κι η ΑΕΚ επίσης τέσσερις, μία στο Champions League και τρεις στο Europa League, με μία πρόκριση στα νοκ άουτ του Europa League.

Οι συγκρίσεις, όπως βλέπετε, είναι αμείλικτες…

Παρεμπιπτόντως, δηλαδή πέρσι ο Ολυμπιακός απέκλεισε στα πλέϊ οφς την Κρασνοντάρ, που στον προηγούμενο γύρο είχε αποκλείσει την Πόρτο και φέτος ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε στα πλέϊ οφς από την Κρασνοντάρ, ενώ στον προηγούμενο γύρο είχε αποκλείσει την Μπενφίκα;…

Άσχετο: Έβλεπα τις αποδόσεις των στοιχηματικών πριν τον αγώνα του Ολυμπιακού στην Κύπρο με την Ομόνοια. Ο Ελ Αραμπί ήταν το μεγάλο φαβορί για να σκοράρει. Κακώς, λέω εγώ!

Ο Μαροκινός εναντίον κάθε ομάδας την οποία αντιμετωπίζει στην Ευρώπη, της βάζει γκολ μόνο στο ένα από τα δύο παιχνίδια! Το ίδιο έγινε και με την Κράσνονταρ και με την Τότεναμ και με την Μπάγερν και με τον Ερυθρό Αστέρα και με την Άρσεναλ και με τη Γουλβς και με την Ομόνοια! Στην ίδια ομάδα σε δεύτερο παιχνίδι γκολ δεν βάζει!

Η αλήθεια είναι ότι πλησίασε να το «σπάσει» αυτό στην Κύπρο, αλλά εξίσου αλήθεια είναι ότι οι τελικές του προσπάθειες δεν ήταν τόσο «πειστικές»-αν και νομίζω ότι η σπουδαιότερη ευκαιρία του ήταν σε φάση που δεν την τελείωσε! Εκεί που από το σουτ του Μπουχαλάκη και την κόντρα σε αντίπαλο, η μπάλα βρέθηκε στα πόδια του Αραμπί, που έκανε ωραία την προσποίηση αλλά καθυστέρησε ελάχιστα να σουτάρει από θέση «σίγουρου γκολ», με συνέπεια να κοπεί, να του πάρει ο στόπερ «την μπουκιά από το στόμα».

Κατά τα άλλα, ένα σουτ που επιχείρησε από καλή θέση ήταν πάνω στον γκολκίπερ Φαμπιάνο, μία κεφαλιά του δεν την έπιασε καλά και έδιωξε σε κόρνερ αμυντικός, μία δεύτερη κεφαλιά του ξανά έδιωξε αμυνόμενος κι ένα καλό μακρινό σουτ δεν ήταν το ίδιο καλό όπως στο πρώτο ματς για να νικήσει τον Φαμπιάνο.

Μακάρι να την σπάσει στη φάση των ομίλων αυτή την ιστορία ο Αραμπί και να σκοράρει και στα δύο παιχνίδια με κάποια η, γιατί όχι (!) με κάποιες από τις ομάδες με τις οποίες θα κληρωθεί ο Ολυμπιακός. Αν και ο Μαροκινός δεν είναι ο σέντερ φορ που βοηθάει την ομάδα μόνο με τα γκολ του, είναι κάτι πολύ παραπάνω. Τον έβλεπα προχθές και τον χαιρόμουν, κι ας μην σκόραρε. Και μόνο που έβγαινε τόσο μακριά από την περιοχή και ζητούσε μπάλα συνεχώς και βοηθούσε την ομάδα στην κυκλοφορία και στην ανάπτυξη της, αλλά και έκλεβε μπάλες και πίεζε, είναι τεράστια υπόθεση. Σέντερ φορ που τα κάνει όλα αυτά και βεβαίως βάζει και πολλά γκολ, αλλά και δίνει και πολλές ασίστ (όπως εκείνη στον Μασούρα, που νικήθηκε κι αυτός από τον Φαμπιάνο), δεν βρίσκεις εύκολα. Εδώ επανειλημμένως, όπως έκανε και προχθές, κάνει φάσεις από βολέ του Σα!

Πού θέλω να καταλήξω: Εφόσον ο Ολυμπιακός καταφέρει και τον κρατήσει τον Ελ Αραμπί, που νομίζω ότι ήδη κάνει ό,τι μπορεί για να τον κρατήσει, θα έχει φτάσει σε μία μεγάλη επιτυχία. Αυτή ακριβώς νομίζω είναι η λέξη που ταιριάζει, επιτυχία. Κι ας μιλάμε για φορ που οδεύει στα 34!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.