ΠΑΟΚ: Η αγιάτρευτη πληγή των πέναλτι

Σταύρος Σουντουλίδης
ΠΑΟΚ: Η αγιάτρευτη πληγή των πέναλτι

bet365

Ο Δημήτρης Πέλκας αστόχησε σ' ένα ακόμα πέναλτι για τον ΠΑΟΚ και οι «ασπρόμαυροι» κάτι πρέπει να κάνουν, επειγόντως, για να κλείσουν αυτή την αγιάτρευτη πληγή. ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΚΡΑΣΝΟΝΤΑΡ: ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΟΥΝΤΟΥΛΙΔΗΣ

Δεν είναι μόνο… η κατάρα των πέναλτι, για να τα λέμε όλα, είναι κυρίως η ικανότητα των ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ να στείλουν την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα από την «άσπρη βούλα».

Ας πούμε, γιατί οι Αντρέ Βιεϊρίνια (6/7) και Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς (12/13) είχαν μαζί κοντά στο 90% σε εκτελέσεις πέναλτι κι όταν αστοχούσαν (το μοναδικό χαμένο πέναλτι του Σέρβου ήταν στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στην ΑΕΚ το 2018) αυτό αποτελούσε είδηση;

Όμως, κανένας από τους δύο δεν είναι αυτή την εποχή στην Τούμπα, κι ο «Δικέφαλος» έφτασε να μετράει 0/4 χαμένα πέναλτι στη σειρά. Είναι τέτοια η αστοχία ή όπως αλλιώς πείτε το, που όταν ο Δημήτρης Πέλκας έστησε την μπάλα για να εκτελέσει το πέναλτι, η συντριπτική πλειοψηφία των φίλων της ομάδας ήταν σχεδόν βέβαιοι ότι θα το χάσει… Και το έχασε!

Όσο ήταν στην Τούμπα, Πρίγιοβιτς και Βιεϊρινια το πρόβλημα στα πέναλτι δεν ήταν τόσο ορατό, αν και η περσινή αστοχία του Ντιέγκο Μπίσεσβαρ (αστόχησε με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, σε καθοριστικό σημείο του αγώνα και με τον ΟΦΗ) ήταν ένα ανησυχητικό καμπανάκι.

Ο Κάρολ Σφιντέρσκι έχασε δύο πέναλτι στη σειρά, ένα με τον Άρη στα playoffs του πρωταθλήματος κι ένα στο φιλικό απέναντι στον Ατρόμητο. Ο Τσούμπα Άκπομ αστόχησε στο ματς με την Μπεσίκτας, όπου θα μπορούσε ο ΠΑΟΚ να έχει «κλειδώσει» πολύ νωρίς την πρόκριση.

Το βράδυ της Τρίτης (22/9) ήταν η σειρά του Πέλκα. Με μια κάκιστη εκτέλεση, περισσότερο έμοιαζε να θέλει να σημαδέψει τον τερματοφύλακα της Κρασνοντάρ, παρά να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Ο αρχηγός του «Δικεφάλου» μετράει, πλέον, 5/8 πέναλτι στην καριέρα του, ωστόσο με εξαίρεση τον ίδιο και τους λάτρεις της στατιστικής, τα δύο προηγούμενα χαμένα πέναλτι (δύο φορές απέναντι στον Λεβαδειακό) κανένας δεν τα θυμάται. Όλοι θα θυμούνται αυτό που έχασε στο Krasnodar Stadium.

Γιατί, σε τέτοιο υψηλό επίπεδο και με το διακύβευμα να είναι η πρόκριση στους χρυσοφόρους ομίλους του UEFA Champions League, τέτοια λάθη δεν συγχωρούνται και δεν ξεχνιούνται.

Διαβάστε ακόμα

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα