Κράσνονταρ - ΠΑΟΚ: 2-1

Κράσνονταρ - ΠΑΟΚ: 2-1

Σταύρος Σουντουλίδης
Κράσνονταρ - ΠΑΟΚ: 2-1

bet365

Warning: Illegal string offset 'cache_bootstrap' in /var/www/3gazzetta/sites/all/modules/memcache_storage/memcache_storage.inc on line 297 Warning: Illegal string offset 'cache_bootstrap' in /var/www/3gazzetta/sites/all/modules/memcache_storage/memcache_storage.inc on line 301 Warning: Illegal string offset 'cache_bootstrap' in /var/www/3gazzetta/sites/all/modules/memcache_storage/memcache_storage.inc on line 297 Warning: Illegal string offset 'cache_bootstrap' in /var/www/3gazzetta/sites/all/modules/memcache_storage/memcache_storage.inc on line 301 Το ραντεβού με τα αστέρια περνάει από την Τούμπα! Ο ΠΑΟΚ έχασε από την Κράσνονταρ με 2-1, όμως το γκολ του Πέλκα αλλά και η γενικότερη εικόνα του δείχνουν ότι μπορεί να βρεθεί στους ομίλους. Χαμένο πέναλτι από τον σκόρερ, δοκάρι ο Ελ Καντουρί. ΑΠΟΣΤΟΛΗ-ΚΡΑΣΝΟΝΤΑΡ: ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΟΥΝΤΟΥΛΙΔΗΣ

Warning: Illegal string offset 'cache_bootstrap' in /var/www/3gazzetta/sites/all/modules/memcache_storage/memcache_storage.inc on line 297

Warning: Illegal string offset 'cache_bootstrap' in /var/www/3gazzetta/sites/all/modules/memcache_storage/memcache_storage.inc on line 301

Warning: Illegal string offset 'cache_bootstrap' in /var/www/3gazzetta/sites/all/modules/memcache_storage/memcache_storage.inc on line 297

Warning: Illegal string offset 'cache_bootstrap' in /var/www/3gazzetta/sites/all/modules/memcache_storage/memcache_storage.inc on line 301

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να έφυγε ηττημένος από το Krasnodar Stadium, αλλά στάθηκε καλά και έδειξε ότι μπορεί στην Τούμπα να φτάσει αυτός στην ανατροπή του εις βάρος του, πλέον, σκορ.

Αυτός ο «Δικέφαλος» που άφησε έξω την Μπεσίκτας και την Μπενφίκα για να φτάσει ένα βήμα πριν από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, μπορεί να κάνει το όνειρο πραγματικότητα σε μία εβδομάδα μέσα στην Τούμπα.

Με Ζίβκοβιτς στην κορυφή ξεκίνησε ο ΠΑΟΚ

Ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς υπερασπίστηκε για τρίτο συνεχόμενο ευρωπαϊκό παιχνίδι την εστία του ΠΑΟΚ, με την τριάδα των στόπερ για ακόμη μια φορά να αποτελείται από τους Ιγκανσον, Βαρέλα και Μιχαηλίδη.

Ο Χοσέ Κρέσπο, όπως και με την Μπενφίκα, κάλυπτε τη δεξιά πλευρά της άμυνας, ο Δημήτρης Γιαννούλης ακριβώς στο απέναντι άκρο, με τους Ομάρ Ελ Καντουρί και Στέφαν Σβαμπ να κινούνται ως εσωτερικοί μέσοι. Ο Αντρια Ζίβκοβιτς πήρε φανέλα βασικού και μαζί με τους Δημήτρη Πέλκα και Χρήστο Τζόλη αποτελούσαν την τριάδα του ΠΑΟΚ στην επίθεση.

«Πρέπει να ελέγξουν τα συναισθήματα τους που θα είναι έντονα. Να είναι συγκεντρωμένοι στο έργο τους και το καθήκον τους και εφόσον ο ένας βοηθάει τον άλλον έτσι θα πάνε όλα καλά», ήταν τα τελευταία λόγια του Αμπέλ Φερέιρα προς τους ποδοσφαιριστές του πριν βγουν στον αγωνιστικό χώρο του εκπληκτικού, από κάθε άποψη, Krasnodar Stadium.

Η κατάρα των πέναλτι!

Ο ΠΑΟΚ είχε τη μεγάλη ευκαιρία πέντε λεπτά μετά το ξεκίνημα του αγώνα να ανοίξει το σκορ. Το VAR οδήγησε τον Τουρπέν στη σωστή απόφαση, για χέρι εντός περιοχής. Ο Πέλκας έστησε την μπάλα στην «άσπρη βούλα». Όμως, πάλι αυτή η κατάρα των πέναλτι! Σε μια κακή εκτέλεση από τον αρχηγό του «Δικεφάλου» στο κέντρο της εστίας, πήγε στα σκουπίδια η μεγάλη ευκαιρία (7’). Μετά το ματς με την Μπεσίκτας, νέο χαμένο πέναλτι. Ενα σοκ που θα έπρεπε να ξεπεράσει ο ΠΑΟΚ. Ενα γκολ που θα μπορούσε να παίξει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη και των δύο αγώνων, όχι μόνο στο αποψινό παιχνίδι.

H απάντηση από την Κρασνοντάρ ήρθε στο 14’ από την κάθετη πάσα του Όλσον, στην πλάτη της άμυνας του «Δικεφάλου», με τον Πετρόβ να αστοχεί μόνος απέναντι στον Ζίβκοβιτς. Η ρωσική ομάδα με κινητήριο μοχλό τον Κρίστοφερ Όλσον, αναμενόμενο αυτό, ήθελαν να ανεβάσουν την πίεση τους, να παίξουν με τη μία επαφή για να φτάσουν σε θέση βολής. Το έκαναν κατά κόρον εναντίον της Χίμκι, με τους παίκτες του ΠΑΟΚ να προσπαθούν να χτυπήσουν στην κόντρα και κυρίως από την αριστερή πλευρά, όπου ο Γιαννούλης είχε αρκετό ελεύθερο χώρο.

Το.. χρωστούσε ο Πέλκας, αλλά 1-1

Από τα αριστερά ήρθε το 1-0 (33’) για τον ΠΑΟΚ. Ο Γιαννούλης βρήκε εξαιρετικά τον Ζίβκοβιτς και ο Σέρβος είδε τον Πέλκα ανάμεσα στους δύο κεντρικούς αμυντικούς των γηπεδούχων. Ο αρχηγός του «Δικεφάλου» με εξαιρετικό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα! Ο 26χρονος μεσοεπιθετικός, έχασε το εύκολο (πέναλτι), έβαλε το δύσκολο, αλλά το χρωστούσε.

Σχετικά γρήγορα (38’) οι γηπεδούχοι έφτασαν στην ισοφάριση, με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Κλάεσον. Ένα πέναλτι που κέρδισε ο Καμπελά σε μαρκάρισμα του Γιαννούλη.

Το δοκάρι σταμάτησε τον ΠΑΟΚ

Τα πρώτα δεκαπέντε λεπτά του β’ μέρους πέρασαν με τους παίκτες του «Δικεφάλου» να είναι αυτοί που έλεγχαν το ρυθμό του αγώνα και να αγχώνουν τους γηπεδούχους. Η τακτική και το στήσιμο του Φερέιρα έδινε στην ομάδα της Θεσσαλονίκης το πάνω χέρι. Η Κρασνοντάρ απείλησε στο 65’ με τον Βάντερσον, ωστόσο ο Ζίβκοβιτς του είπε «όχι», με τον ΠΑΟΚ να έχει τη μεγάλη στιγμή (68’) με τον Ελ Καντουρί, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι της εστίας του Σαφόνοφ!

Και ενώ ο ΠΑΟΚ έδειχνε να ελέγχει την κατάσταση στον αγωνιστικό χώρο, η Κρασνοντάρ από το πουθενά έκανε τη ζημιά και πήρε προβάδισμα στο σκορ (70’) με το γκολ του Καμπελά (2-1). Πόσο κρίμα και κόντρα στη ροή του αγώνα.

Με είκοσι λεπτά για το φινάλε όλες οι καθοριστικές στιγμές του αγώνα ήταν υπέρ των Ρώσων και εις βάρος της ελληνικής ομάδας. Οι «ασπρόμαυροι» έψαχναν άλλη μία στιγμή στο παιχνίδι. Πίεσε, προσπάθησε, αλλά στο τέλος έφυγε ηττημένος από τη Ρωσία.

MVP: Οι δύο Ζίβκοβιτς, Ζίβκο και Άντρια, ήταν οι κορυφαίοι για τον ΠΑΟΚ.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Καμπελά ήταν με διαφορά ο πιο καθοριστικός παίκτης της Κρασνοντάρ. Κέρδισε το πέναλτι με το οποίο ισοφάρισε η ρωσική ομάδα και αυτός που την έβαλε μπροστά στο σκορ.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Βραζιλιάνος στόπερ Κάιο ήταν πραγματικά ο αδύναμος κρίκος της Κρασνοντάρ.

Η ΓΚΑΦΑ: Δεν είναι μόνο η ανατροπή του Καμπελά, του Γιαννούλη, που κατά τα άλλα ήταν εξαιρετικός, αλλά και η λάθος αμυντική αντίδραση από το ξεκίνημα της φάσης όπου η Κρασνοντάρ έφτασε στην ισοφάριση.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Γάλλος Τουρπέν σφύριξε εύκολα κάθε πτώση των παικτών της Κρασνοντάρ, έδωσε το ίδιο εύκολα το πέναλτι στην ανατροπή του Καμπελά, για το οποίο διαμαρτυρήθηκαν οι παίκτες του ΠΑΟΚ, χάρισε μια δύο κίτρινες κάρτες σε παίκτες των γηπεδούχων, όπως αυτή στον Σορόκιν.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο ΠΑΟΚ είχε το παιχνίδι μέσα στα χέρια του, όμως όλες οι καθοριστικές στιγμές του αγώνα ήταν εις βάρος του. Το χαμένο πέναλτι του Πέλκα, το δοκάρι του Καντουρί, το γκολ της Κρασνοντάρ στη μία από τις δύο μόλις φάσεις της ρωσικής ομάδας στο β’ μέρος. Το σκορ δίνει το προβάδισμα στους «ταύρους» από τη Νότια Ρωσία, αλλά στην Τούμπα την ερχόμενη Τετάρτη τα πράγματα μπορεί να είναι πολύ διαφορετικά.

Κράσνονταρ (Μ. Μουσάεβ): Σαφόνοφ, Σ. Πετρόβ, Κάιο, Σορόκιν, Ραμίρεζ, Καμπελά (81’ Ούτκιν), Όλσον, Βιλένα, Βάντερσον (86’ Σουλεϊμάνοφ), Μπεργκ, Κλάεσον.

ΠΑΟΚ (Α. Φερέιρα): Ζ. Ζίβκοβιτς, Κρέσπο, Μιχαϊλίδης, Βαρέλα, Ίγκανσον, Α. Ζίβκοβιτς, Ελ Καντουρί, Σβαμπ, Γιαννούλης, Πέλκας (79’΄Μπίσεσβαρ), Τζόλης (84’ Σφιντέρσκι).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ LIVE TOY AΓΩΝΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΑΣΝΟΝΤΑΡ

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα