Ίδια διαχείριση, πιο έτοιμος αντίπαλος

Ίδια διαχείριση, πιο έτοιμος αντίπαλος

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει από τη Ρωσία για τον μεγάλο αγώνα του ΠΑΟΚ κόντρα στη Κράσνονταρ και το που αναμένεται αυτός να κριθεί…

Η… γειτονιά του Ιβάν Σαββίδη εδώ που βρισκόμαστε στα νότια της Ρωσίας, έμελε να αποτελεί μία πολύ σημαντική στάση για τον ΠΑΟΚ και την πορεία του προς το όνειρο της συμμετοχής στους ομίλους του Champions League. Για να τα καταφέρει ο Δικέφαλος του Βορρά πρέπει να περάσει από την Κράσνονταρ, γεγονός καθόλου εύκολο…

Δεν έχει τόσο μεγάλη αξία να συγκρίνουμε τη δυναμική των Ρώσων σε σχέση με την Μπεσίκτας και την Μπενφίκα. Δεν έχει νόημα να τοποθετήσουμε την Κράσνονταρ πάνω από τους Τούρκους και κάτω από την Μπενφίκα. Τέτοιες συγκρίσεις θα αποπροσανατολίσουν τους ασπρόμαυρους. Ό τι έγινε… έγινε και τώρα ο ΠΑΟΚ καλείται να δώσει δύο μεγάλα ματς για να πετύχει τον μεγάλο καλοκαιρινό στόχο του.

Η μόνη σύγκριση που μπορεί να έχει κάποια αξία, σχετίζεται με το τακτικό κομμάτι και το ότι για τρίτη φορά ο ΠΑΟΚ μπορεί και να βολευτεί σε πιο παθητικό ρόλο, έτσι ώστε να χτυπήσει στην κόντρα έχοντας την μπάλα στα πόδια του εκεί γύρω στο 35-40%.

Έτσι έκανε με την πλήρως ανέτοιμη Μπεσίκτας, έτσι «δούλεψε» και για τους πολύ-πολύ δυνατούς Πορτογάλους, γι’ αυτό το πλάνο ετοιμάζεται και απόψε στο πανέμορφο γήπεδο των Ρώσων. Η Κράσνονταρ με τους Όλσον, Βιλένα, Καμπελά, Κλάεσον, Βάντερσον και Μπεργκ είναι πραγματικά δυνατή μπροστά, εκεί που αλλάζουν την μπάλα με κλειστά μάτια. Πίσω όμως ψάχνεται και οι λύσεις δεν περισσεύουν. «Γέρνουν» από ποιότητα ΚΑΙ οι Ρώσοι προς τα μπροστά, γι’ αυτό ο ΠΑΟΚ για τρίτη φορά οφείλει να παίξει προσηλωμένα πίσω αποφεύγοντας τα λάθη που φαίνεται να κάνει σε Ελλάδα και Ευρώπη στο ξεκίνημα της χρονιάς, έτσι ώστε να βγάλει τις κόντρες του(γιατί θα τις βγάλει…) ώστε να τους βρει ανοργάνωτους και να τους τιμωρήσει.

Ο Φερέιρα είπε (σωστά με βάση την πολιτική των προπονητών) ότι δεν του λείπει τόσο πολύ ο Άκπομ, αλλά αυτό δεν γίνεται γιατί ο Άγγλος πρωταγωνίστησε στα περασμένα ευρωπαϊκά ματς τέτοιου στυλ και πίσω του δεν περισσεύουν οι λύσεις. Ο Σφιντέρσκι είναι φάντασμα του εαυτού του και από εκεί και πέρα ρίσκο εμπεριέχει οποιαδήποτε συμμετοχή στην κορυφή για Τζόλη και Κούτσια. Κατά τα άλλα δεν φαίνεται άλλη θέση που μπορεί να προκύψει έκπληξη .

* Μεταγραφικά, ζήσαμε να δούμε και την Μπαρτσελόνα να ανακοινώνει παίκτη στον ΠΑΟΚ! Κατά τα άλλα η ομάδα παίρνει δύο καλούς παίκτες (Τσόλακ-Ουαγκέ) που θα αυξήσουν τις λύσει,ς ποσοτικά και ποιοτικά. Γεμίζει περισσότερο το ρόστερ του ΠΑΟΚ έστω και αν έχει χάσει σε ποιότητα και προσωπικότητα. Γέμισε σε νιάτα όμως με τα καλά και τα άσχημα που αυτό συνεπάγεται. Ο ΠΑΟΚ έτσι έπρεπε να κάνει με βάση τα οικονομικά δεδομένα της περιόδου και έτσι έκανε, έχοντας πλήρη συναίσθηση για τα οφέλη, αλλά και τα μειονεκτήματα που θα προκύψουν.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.