Σλόβαν Μπρατισλάβας – Κορονοϊός: Οι βόλτες παρά την καραντίνα και το στόρι του αποκλεισμού!

Σλόβαν Μπρατισλάβας – Κορονοϊός: Οι βόλτες παρά την καραντίνα και το στόρι του αποκλεισμού!

Κώστας Ζάλιαρης
Σλόβαν Μπρατισλάβας – Κορονοϊός: Οι βόλτες παρά την καραντίνα και το στόρι του αποκλεισμού!

bet365

Το θέμα με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας και τον αποκλεισμό από τα προκριματικά του Champions League λόγω κορονοϊού έχει μεγάλο παρασκήνιο... Οι παίκτες έκαναν βόλτες στο Τόρσχαβν παρά την καραντίνα που είχε επιβληθεί! Τι συνέβη με τα μέλη της ομάδας Β' που φοβήθηκαν...

Η Σλόβαν είχε κρούσμα κορονοϊού στην Μπρατισλάβα πριν από το ταξίδι στα Νησιά Φερόε, όπου θ' αντιμετώπιζε την Κι Κλάκσβικ για τον 1ο προκριματικό γύρο του Champions Leaue.

Με την άφιξη στον προορισμό της, η αποστολή παρουσίασε ακόμα ένα κρούσμα και πιο συγκεκριμένα τον φυσιοθεραπευτή της ομάδας. Το ματς επρόκειτο να διεξαχθεί αρχικά στις 19 του μηνός, πήρε αναβολή, όμως τελικά δεν διεξήχθη ποτέ, με τους Σλοβάκους να μην μπορούν ν' αγωνιστούν.

Η οδηγία που δόθηκε από τις υγειονομικές Αρχές των Νήσων Φερόε ήταν να μπει άμεσα σε καραντίνα όλη η Σλόβαν Μπρατισλάβας για 14 ημέρες και θα μπορούσε ν' αγωνιστεί μονάχα αν παρουσίαζε μια άλλη, πλήρης ομάδα.

Συνεπώς, θα έπρεπε να μεταφερθούν στα Φερόε τα παιδιά από το αμέσως επόμενο τμήμα, κάτω από το ανδρικό.

Οι άνθρωποι της Σλόβαν ήλπιζαν να μπορέσουν να βγάλουν από την καραντίνα τους υγιείς παίκτες που ήδη βρίσκονταν στο Τόρσχαβν και να συμπληρώσουν με ορισμένους νεαρούς που θα ταξίδευαν εκεί, ωστόσο, τα μέλη της δεύτερης ομάδας είχαν ενδοιασμούς. Μάλιστα, αρνήθηκαν να προπονηθούν αν δεν έβγαιναν τα αποτελέσματα των τεστ που έκαναν, έχοντας φοβηθεί λόγω των επαφών που είχαν με τον φυσιοθεραπευτή.

Οι Σλοβάκοι κατηγορούσαν τις υγειονομικές Αρχές της χώρας στην οποία βρίσκονταν και θεωρούσαν πως αποτελούσαν εμπόδιο στην προσπάθειά τους να παίξουν ποδόσφαιρο, από τη στιγμή που μονάχα ένα μέλος του τεχνικού επιτελίου ήταν θετικό στον κορονοϊό.

Οι εντολές ήταν σαφέστατες και όλη η αποστολή των 18 μελών μπήκε σε καραντίνα, πράγμα που ανάγκαζε τη Σλόβαν να βρει τουλάχιστον 13 ποδοσφαιριστές για να μπορέσει να συμπληρώσει τον απαιτούμενο αριθμό και να διεξαχθεί το ματς.

Οι φιλοξενούμενοι στο Τόρσχαβν κατηγορήθηκαν πως «έσπασαν» την καραντίνα και εθεάθησαν να κυκλοφορούν κανονικά στους δρόμους της πόλης παρά την αυστηρή απαγόρευση που τους είχε επιβληθεί την εβδομάδα που θα γινόταν ο αγώνας.

Τελικά η UEFA έβαλε τέλος σε όλη αυτή την υπόθεση και απέκλεισε τη Σλόβαν, για να οδηγήσει την Κι στον 2ο προκριματικό γύρο με εκτός έδρας αναμέτρηση απέναντι στην Γιούνγκ Μπόις.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα