Μάντσεστερ Σίτι – Λυών 1-3: Μετά τον Κριστιάνο, πέταξε έξω και τον Γκουαρδιόλα! (vid)

Μάντσεστερ Σίτι – Λυών 1-3: Μετά τον Κριστιάνο, πέταξε έξω και τον Γκουαρδιόλα! (vid)

bet365

Η Λυών εξελίσσεται σε «φονικό» αουτσάιντερ στο φετινό Champions League. Μετά τον αποκλεισμό της Γιουβέντους του Κριστιάνο, έβγαλε νοκ-άουτ και τη Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα με ψυχωμένη εμφάνιση (1-3) και προκρίθηκε στα ημιτελικά για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια.

Το «φάντασμα» της Γιουβέντους, με διαφορά, μάλιστα, σχεδόν έξι μηνών από τον πρώτο αγώνα μέχρι τη ρεβάνς δεν μπορούσε να θεωρηθεί πειστικό δείγμα για να φοβίσει την κατά πολλούς πιο έτοιμη από ποτέ για την ευρωπαϊκή διάκριση, Μάντσεστερ Σίτι. Ο Ραχίμ Στέρλινγκ παρακολοθούσε όλη την εβδομλαδατην κασέτα από τον περσινό αποκλεισμό με θύτη την Τότεναμ και υποσχέθηκε να μην ξαναβιώσει το ίδιο (μετα)τραυματικό στρες. Κι όμως, ήταν εκείνος που ουσιαστικά απώλεσε οριστικά τη δυνατότητα επιστροφής στον ημιτελικό κόντρα στην αποφασισμένη Λυών, η οποία μετά τον Κριστιάνο Ρονάλντο σούπερ σταρ, έκοψε πρόωρα την πορεία στα «αστέρια» και στον Πεπ Γκουαρδιόλα (1-3) και μάλιστα στα ίσια, για τέταρτη διαδοχική χρονιά στη θητεία του στο «Etihad».

Ο Ρούντι Γκαρσιά δήλωνε πως θα του άρεσε να δει δύο γαλλικές ομάδες στα ημιτελικά του Champions League και η προφητεία εκπληρώθηκε. Με σούπερ εμφάνιση, η διαβασμένη ομάδα του δεν «μάσησε» ούτε καν όταν ισοφαρίστηκε στο σκορ και έκλεισε το εισιτήριο για την δεύτερη γαλλογερμανική «μονομαχία (19/8, 22:00), επιστρέφοντας στους καλύτερους «4» για να αντιμετωπίσει τον ίδιο αντίπαλο (Μπάγερν Μονάχου) μετά από δέκα ολόκληρα χρόνια.

ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΗ ΣΙΤΙ, «ΔΗΜΙΟΣ» ΚΟΡΝΕ

Οι αλχημείες του Πεπ, που περιλάμβαναν τον Κέβιν Ντε Μπρόινε σε θέση δεξιού εξτρέμ και τους Φερναντίνιο-Γκουντογκάν-Ρόδρι στον άξονα περισσότερο βραχυκύκλωσαν, παρά ανανέωσαν το σύνολο της Σίτι. Με εξαίρεση ένα γύρισμα του Στέρλινγκ από τη μικρή περιοχή στο 3’, οι Πολίτες δεν ήταν φρέσκοι ως συνήθως και είχαν να αντιμετωπίσουν τις πολύ καλά οριοθετημένες γραμμές των Λιονέ, οι οποίοι στην αντεπίθεση έπαιζαν τα «χαρτιά» τους για την πρόκριση. Και στο 24’, μετά από βαθιά μπαλιά στον καλυπτόμενο εν τέλει Τοκό Εκαμπί, ο Κορνέ φρόντισε να ξανατιμωρήσει το αγαπημένο του «θύμα» στο Champions League.

Με ένα έξοχο φαλτσαριστό πλασέ σε δεύτερο χρόνο στο 24', ο Ιβοριανός σκόραρε το 4ο γκολ του κόντρα στη Σίτι τα τελευταία δύο χρόνια, ισοφαρίζοντας τον Μέσι στους πρώτους σκόρερ εναντίον της από την έλευση του Γκουαρδιόλα κι έπειτα. Το 0-1 έδωσε «φτερά» δεν άλλαξε μετά τις αναποτελεσματικές εκτελέσεις των Ρόδρι και Ζέσους στα τελευταία λεπτά και αντικατόπτρισε πλήρως το ματς στην ανάπαυλα.

Η Σίτι έψαξε αναμενόμενα την αντίδραση στο β΄μέρος και την βρήκε σε σημείο που την έπαιρνε χρονικά να ανατρέψει ολικά το ματς. Χάρη στον κορυφαίο παίκτη της σεζόν, τον Κέβιν Ντε Μπρόινε, ο οποίος αν και δεν απέδωσε σε καμία περίπτωση από τη θέση που τον ξεκίνησε ο προπονητής του, σκόραρε με ένα άψογο πλασέ μετά την πάσα του Στέρλινγκ στο 69’ και έβαλε ξανά την ψυχή των Σίτιζενς στη θέση της. Μόνο όμως για 10 λεπτά.

Η Λυών δεν πτοήθηκε, ήξερε ότι αξίζει περισσότερα βάσει εικόνας και πιστοποίησε την αυτοπεποίθησή της χάρη στον game-changer, Μούσα Ντεμπελέ. Ο Γάλλος πέρασε αλλαγή στο 75’ και στο 79’ είχε γίνει ήδη ο ήρωας του κλαμπ:

Πρώτη επαφή και εύστοχο πλασέ στο 79’ απέναντι στον Έντερσον, σε φάση που ο Τοκό-Εκαμπί ήταν εκτεθειμένος αλλά το VAR θεώρησε πως δεν συμμετέχει στη φάση.

Το τελειωτικό χτύπημα ακολούθησε σε σεκάνς φάσεων. Ο Στέρλινγκ είχε την χρυσή ευκαιρία να σπρώξει απλά τη μπάλα προς τα δίχτυα μετά την πάσα του Ζέσους, αλλά την έχασε στο 85’, σε μια στιγμή που πιθανόν να στιγμάτισε το υπόλοιπο της καριέρας του.

Κι αφού δεν ήρθε το 2-2, ο «τιμωρός» Ντεμπελέ συμπλήρωσε ζευγάρι τερμάτων και πάλι απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι, με κοντινό τελείωμα, βυθίζοντας τους Πολίτες ξανά στην ευρωπαϊκή ανομβρία, που δεν λέει να παύσει.

.

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Γουόκερ, Γκαρθία, Λαπόρτ, Κανσέλο, Φερναντίνιο (56’ Μαχρέζ), Ρόδρι (84’ Σίλβα), Γκουντογκάν, Ντε Μπρόινε, Στέρλινγκ, Ζέσους

Λυών (Ρούντι Γκαρσιά): Λόπες, Ντιμπουά (74’ Ντιμπουά), Ντεναγιέρ, Μαρσέλο, Μάρσαλ, Κορνέ, Κακρέ, Γκιμαράες (70’ Μέντες), Κακρέ, Ντεπάι (75’ Ντεμπελέ), Τόκο-Εκαμπί (87’ Ρέιν-Αδελαΐδ)

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗ LIVE ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα