Νεϊμάρ: Από μοιραίος, ωραίος και γενναιόδωρος MVP (pic & vids)

Gazzetta team
Νεϊμάρ: Από μοιραίος, ωραίος και γενναιόδωρος MVP (pic & vids)

bet365

Ο Νεϊμάρ έχασε δύο απίστευτες ευκαιρίες, αλλά συμμετείχε στα γκολ της επικής ανατροπής της Παρί Σεν Ζερμέν με την Αταλάντα και, στο φινάλε, χάρισε στον «χρυσό» σκόρερ Έρικ Μαξίμ Τσουπό – Μοτίνγκ το βραβείο του MVP που του απένειμε η UEFA.

Από την Κόλαση στον Παράδεισο σε... 96 αγωνιστικά λεπτά. Κάπως έτσι πρέπει να ένιωσε ο Νεϊμάρ στην δραματική πρόκριση της Παρί Σεν Ζερμέν με 2-1 επί της Αταλάντα στον πρώτο, συναρπαστικό προημιτελικά του Champions League.

Στο πρώτο ημίχρονο, ο Βραζιλιάνος έπαιζε ουσιαστικά... μόνος του για την ομάδα του Τόμας Τούχελ, αφού ο Κιλιάν Μπαπέ ήταν στον πάγκο, ο Άνχελ ντι Μαρία απών λόγω τιμωρίας και ο Μάουρο Ικάρντι... εξαφανισμένος. Ο Νέι πήρε τις προσπάθειες για γκολ, αλλά έχασε δύο απίστευτες ευκαιρίες, η πρώτη μόλις στο τρίτο λεπτό.

Η δεύτερη ήρθε λίγο πριν από το φινάλε του πρώτου μέρους και αφού η Αταλάντα είχε ανοίξει το σκορ με τον Μάριο Πάσαλιτς (27'), βάζοντας ακόμα πιο δύσκολα στην παρέα του Νέι.

Στο δεύτερο μέρος, η είσοδος του Μπαπέ απελευθέρωσε την Παρί, αλλά και τον Νεϊμάρ, ο οποίος σταμάτησε να προσπαθεί να τα κάνει όλα μόνος του και ήταν πολύ πιο ουσιαστικός για την ομάδα του.

Αρχικά, με την ασίστ στον Μαρκίνιος στο γκολ της ισοφάρισης...

...και, στη συνέχεια, σερβίροντας ιδανικά στον Μπαπέ, ώστε αυτός να δώσει έτοιμο το γκολ της ανατροπής στον Ερίκ Μαξίμ Τσουπό Μοτίνγκ.

Ο Νεϊμάρ, μάλιστα, δεν δίστασε να... απονείμει στον Καμερουνέζο επιθετικό το βραβείο του MVP, το οποίο δικαίως παρέλαβε από την UEFA: Κέρδισε 25 από τις 33 μονομαχίες που έδωσε, έκανε 16 (!) επιτυχημένες ντρίμπλες ισοφαρίζοντας το ρεκόρ της διοργάνωσης (το είχε ο φίλος και πρώην συμπαίκτης του, Λιονέλ Μέσι), 44 επιτυχημένες πάσες από τις 59 που επιχείρησε, δημιούργησε πέντε ευκαιρίες, έδωσε μια ασίστ, είχε καθοριστική συμβολή στο 1-2 και κέρδισε εννέα φάουλ. Θέλετε και άλλα;

«Η Αταλάντα είναι μια μεγάλη ομάδα και η έκπληξη της διοργάνωσης, αλλά ποτέ δεν σκέφτηκα τον αποκλεισμό, ότι θα γυρίσουμε σπίτι. Είμαστε ένα καταπληκτικό γκρουπ, μια οικογένεια και με αυτή την ψυχολογία είναι αδύνατο να μας αποκλείσουν» ήταν το μήνυμα για τους.... επόμενους (Λειψία ή Ατλέτικο) του ευτυχισμένου Νεϊμάρ, την φανέλα του οποίου πήρε σπίτι του ο εκτελεστικός διευθυντής της Αταλάντα, Λούκα Περκάσι, ο οποίος είναι μεγάλος συλλέκτης, την ζήτησε και την πήρε.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα