Μάντσεστερ Σίτι: Η θέση της UEFA, οι παρελθοντικές παραβάσεις και η Premier

Μάντσεστερ Σίτι: Η θέση της UEFA, οι παρελθοντικές παραβάσεις και η Premier

Κώστας Ζάλιαρης
Μάντσεστερ Σίτι: Η θέση της UEFA, οι παρελθοντικές παραβάσεις και η Premier

bet365

Η δικαίωση της Μάντσεστερ Σίτι στο CAS και η δυνατότητα να παίξει κανονικά στο Champions League τα επόμενα χρόνια προκάλεσαν τριγμούς στο οικοδόμημα του Financial Fair Play και την UEFA. Υπαρκτό το σενάριο αφαίρεσης βαθμών από την Premier...

Οι «πολίτες» που από την πρώτη στιγμή διατυμπάνιζαν πως τα στοιχεία τους είναι αδιάψευστα και πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση να δεχθούν τις κατηγορίες που τους επιβάρυναν και με τις οποίες ήρθε η τιμωρία του διετoύς αποκλεισμού από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, πήραν τεράστια νίκη στο CAS.

Η προσφυγή τους έπιασε τόπο και τους δικαίωσε το μεσημέρι της Δευτέρας, όταν και αναιρέθηκε η ποινή και μάλιστα μειώθηκε το πρόστιμο στο 1/3, με τα 10 εκατομμύρια ευρώ που καλείται να πληρώσει το κλαμπ του Μάντσεστερ.

Το θέμα είναι πως το Financial Fair Play συνταράσσεται από αυτή την εξέλιξη και ο τρόπος που εκλαμβάνεται η ανακοίνωση της UEFA είναι τέτοιος που μόνο χειρότερα κάνει τα πράγματα...

«Οι παραβάσεις των κανονισμών εντοπίζονται σε προ 5ετίας στοιχεία» αναφέρεται, συνεπώς δεν μπορεί να γίνει νέος έλεγχος.

Το ερώτημα είναι γιατί δεν προέκυψε ζήτημα νωρίτερα, όταν φαίνεται πως υπήρχαν αποδείξεις για τις παραβάσεις στο οικονομικό κομμάτι και πέρασαν δίχως συνέπειες για τη Σίτι.

«Τα τελευταία χρόνια το FFP είχε παίξει σημαντικότατο ρόλο στην προστασία των κλαμπ και τη διατήση της οικονομικής τους ισορροπίας και σε αυτή την κατεύθυνση συνεχίζουν οι UEFA και ECA» τονίζεται από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, όμως, ο παρελθοντικός χρόνος που χρησιμοποιείται προκαλεί εντύπωση και απορίες για την ισχύ του FFP στο άμεσο μέλλον.

Πάντως, σύμφωνα με τον επικεφαλής ρεπόρτερ του SkySports, Μπράιαν Σουόνσον, ακόμα είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιβληθεί τιμωρία από την Premier League στη Σίτι, αφού η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος διενεργεί δική της έρευνα ...

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα