Μπαρτσελόνα: 28 χρόνια από όταν έσπασε την κατάρα και σήκωσε το ευρωπαϊκό στο «Γουέμπλεϊ» (vid)

Gazzetta team
Μπαρτσελόνα: 28 χρόνια από όταν έσπασε την κατάρα και σήκωσε το ευρωπαϊκό στο «Γουέμπλεϊ» (vid)

bet365

Συμπληρώθηκαν 28 χρόνια από τη βραδιά που ο Γιόχαν Κρόιφ και τα τέκνα του έφεραν το πρώτο Κύπελλο Πρωταθλητριών στη Βαρκελώνη, επικρατώντας της Σαμπντόρια με 1-0 στον τελικό του «Γουέμπλεϊ».

Η τελευταία χρονιά προτού το περίφημο Κύπελλο Πρωταθλητριών να περιέλθει στη φάση του Champions League, συνδυάστηκε με το σπάσιμο μιας από τις μεγαλύτερες «κατάρες» στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Η Μπαρτσελόνα έμενε σταθερά μακριά από την κούπα με τα μεγάλα αυτιά για πάνω από 35 χρόνια, την ίδια ώρα που η Ρεάλ Μαδρίτης είχε προσθέσει έξι στην κατοχή της. Ωστόσο, το βράδυ της 20ης Μαΐου του 1992, ο ρους της ιστορίας για τους Μπλαουγκράνα έμελλε να αλλάξει ριζικά.

Στον τελικό του «Γουέμπλεϊ», η αρμάδα του αναμορφωτή Γιόχαν Κρόιφ, με τον Πεπ Γκουαρδιόλα βασικό και τους Λάουντρουπ, Στόιτσκοφ να ξεχωρίζουν αντιμετώπισε την Σαμπντόρια και τα έβρισκε σκούρα για 90 λεπτά κανονικής διάρκειας και 22' στον έξτρα χρόνο της παράτασης. Μέχρι τη στιγμή που ο Ρόναλντ Κούμαν, με μια αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ, έδωσε την απαραίτητη ώθηση για να φτάσει ο σύλλογος της Καταλονίας για πρώτη φορά στο Άγιο Δισκοπότηρο.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα