Παρί Σεν Ζερμέν - Ντόρτμουντ 2-0: Ξόρκισαν την κατάρα οι Παριζιάνοι (vid)

Gazzetta team
Παρί Σεν Ζερμέν - Ντόρτμουντ 2-0: Ξόρκισαν την κατάρα οι Παριζιάνοι (vid)

bet365

Στο... παγωμένο Parc des Princes, ο Νεϊμάρ πρόσθεσε λάμψη, η Παρί επικράτησε 2-0 της Ντόρτμουντ κι έπειτα από τρεις διαδοχικούς αποκλεισμούς κατάφερε να προκριθεί στα προημιτελικά του Champions League.

Τρεις σερί αποκλεισμοί ήταν… αρκετοί για την Παρί σε αυτή τη φάση. Φέτος, αν και βρέθηκε ξανά με την πλάτη στον τοίχο, κατάφερε στο... παγωμένο Parc des Princes, να κάνει την ανατροπή (1-2 στο πρώτο ματς), να επικρατήσει 2-0 της Ντόρτμουντ και να βρεθεί στα προημιτελικά. Ο Νεϊμάρ δεν έχει χάσει ποτέ εντός έδρας στο Champions League, πρόσθεσε τη δικιά του αστερόσκονη και οι Παριζιάνοι έδειξαν έτοιμοι να φτάσουν μέχρι τέλους. Παράλληλα, ο Τούχελ.. έσωσε τη θέση του με αυτή την πρόκριση!

Η Παρί παρουσιάστηκε με τον Σαράμπια στο πλευρό του Καβάνι και τον Μπαπέ στον πάγκο. Ωστόσο, μπήκε δυνατά, πίεσε και προσπάθησε να βάλει δύσκολα στους Βεστφαλούς. Η ομάδα του Φαβρ με ένα 5-4-1 περίμενε τους γηπεδούχους, αν και δεν αντιμετώπισε το παραμικρό πρόβλημα. Εξαιρετικοί οι φιλοξενούμενοι ανασταλτικά και όποτε έβρισκαν χώρους προσπαθούσαν να απειλήσουν με τον Χάαλαντ. Η Παρί έγινε πιο πιεστική μετά το 20λεπτο, η κατοχή έφτασε στο 70% και στο 25' είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία. Ο Ντι Μαρία έβγαλε σε θέση βολής τον Καβάνι, αλλά ο Μπούρκι έσωσε με το πόδι στο σουτ του Ουρουγουανού. Βέβαια, τρία λεπτά ήρθε το γκολ για τους Παριζιάνους! Από κόρνερ του Ντι Μαρία, ο Χακίμι... ξέχασε τον Νεϊμάρ, ο οποίος με ωραία κεφαλιά πέτυχε το 1-0. Ηταν το 32ο σερί ματς (85 γκολ) στη διοργάνωση που η Παρί βρήκε δίχτυα, το δεύτερο καλύτερο έπειτα από αυτό της Ρεάλ. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν, αντίθετα με τη Ντόρτμουντ που με κάποια σουτ προσπαθούσε να κάνει αισθητή την παρουσία της στην αντίπαλη εστία. Η Παρί είχε πείσμα και στο 45' πήρε το σκορ πρόκρισης! Έπειτα από διαδοχικά λάθη στη μεσαία γραμμή, ο Σαράμπια έκανε ωραία σέντρα και ο Μπερνάτ άψογα με προβολή διαμόρφωσε το 2-0.

Στην επανάληψη η Ντόρτμουντ μπήκε πιο δυνατά, πίεσε, αν και η πρώτη καλή φάση ήταν για την Παρί, αλλά ο Μπούρκι είχε εξαιρετική επέμβαση στο φάουλ του Ντι Μαρία. Οι Βεστφαλοί είχαν τον έλεγχο, όχι όμως την αποφασιστικότητα στην τελική τους ενέργεια. Ο Φαβρ πέρασε στο ματς τον Μπραντ, ο Τούχελ τον Μπαπέ, αλλά ο πρώτος ήταν αυτός που έδωσε ώθηση στην ομάδα του. Η Ντόρτμουντ είχε ένα δυνατό δεκάλεπτο (70΄-80'), ο Μπραντ δυο εξαιρετικά σουτ, αλλά το γκολ δεν ήρθε ποτέ για τους φιλοξενούμενους. Η Παρί στο τέλος πήγε εκεί που ήθελε τον ρυθμό και μέχρι το τέλος δεν ανησύχησε καθόλου! Το ματς πήρε... φωτιά μόνο από τον τσακωμό του Τσαν με τον Νεϊμάρ, με τον πρώτο να δέχεται την κόκκινη, ενώ ο... παγκίτης Ντι Μαρία δέχθηκε την κίτρινη και θα χάσει τον προημιτελικό.

Παρί: Νάβας, Μαρκίνιος, Μπερνάτ, Κιμπεμπέ, Κέρερ, Ντι Μαρία (79΄Κουρζαβα), Γκουέγ, Σαράμπια (64' Μπαπέ), Παρέδες (90' Κουάσι), Καβάνι, Νεϊμάρ

Ντόρτμουντ: Μπούρκι, Χούμελς, Πίσζεκ, Γκερέιρο, Χακίμι (87' Γκέτσε), Ζαγκαντού, Βίτσελ (71΄Ρέινα), Τσαν, Σάντσο, Αζάρ (69 Μπραντ), Χάλαντ

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα