Λίβερπουλ – Ατλέτικο 2-3 (παρ.): This is Anfield, this is... Cholo! (vid)

Gazzetta team
Λίβερπουλ – Ατλέτικο 2-3 (παρ.): This is Anfield, this is... Cholo! (vid)

bet365

Απίστευτη πρόκριση της Ατλέτικο του Ντιέγο Σιμεόνε με... κατά λάθος ήρωα την «χρυσή» αλλαγή του Αργεντινού, Μάρκος Γιορέντε. Πρώτος αποκλεισμός της Λίβερπουλ στην Ευρώπη επί εποχής Κλοπ.

Τον έχουν κατηγορήσει, και μεταξύ μας όχι άδικα, για την τακτική του... πούλμαν που χρησιμοποιεί συχνά. Ο Ντιέγο Σιμεόνε, όμως, επέλεξε το κατάλληλο παιχνίδι για να δώσει την πιο αποστομωτική απάντηση.

Η Λίβερπουλ κυριάρχησε, είχε πάνω από σαράντα τελικές και προηγήθηκε 2-0 σε ένα «Άνφιλντ» που κόχλαζε, αλλά ο «Τσόλο» ευτύχησε να κάνει μια αλλαγή που έφερε τα πάνω – κάτω και τον έκανε τον θριαμβευτή της βραδιάς.

Ο Μάρκος Γιορέντε ήρθε από τον πάγκο για να ενισχύσει την μεσαία γραμμή και να κρατήσει μπάλα. Αυτός, όμως, με δύο γκολ και μια ασίστ, χάρισε στην Ατλέτικο Μαδρίτης μια από τις μεγαλύτερες προκρίσεις στην ιστορία της, με νίκη 3-2 επί της Λίβερπουλ, η οποία παρέδωσε στην παράταση το στέμμα της πρωταθλήτριας Ευρώπης.

Οι Κόκκινοι ήθελαν νίκη με δύο γκολ διαφορά για να ανατρέψουν την ήττα τους με 1-0 στην Μαδρίτη και ήταν στον σωστό δρόμο για να τα καταφέρουν μέχρι τα πρώτα λεπτά της παράτασης, βάσει διάθεσης, παιχνιδιού και ευκαιριών.

Ο Τζορτζίνιο Βαϊνάλντουμ με άπιαστη κεφαλιά (43') και ο Ρομπέρτο Φιρμίνο με πλασέ – ριμπάουντ σε δική του κεφαλιά στο δοκάρι (94') έδιναν σκορ πρόκρισης στην ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, η οποία στην κανονική διάρκεια είχε χάσει σωρεία ευκαιριών, εξαιτίας των καταπληκτικών αποκρούσεων του Γιάν Ομπλάκ, αλλά και του δοκαριού σε μια προσπάθεια του Άντι Ρόμπερτσον.

Δώρο Αδριάν, γκολάρες Γιορέντε

Ο Σλοβένος κράτησε όρθια την Ατλέτικο για να οδηγήσει το ματς στο έξτρα ημίωρο, με τους Ροχιμπλάνκος να απειλούν ελάχιστα στο 90λεπτο έναν Αδριάν που έμελλε να εξελιχθεί σε μοιραίο στο πιο κρίσιμο σημείο.

Από λάθος γύρισμα του Ισπανού τερματοφύλακα, η Ατλέτικο βρήκε την ευκαιρία να απειλήσει και ο Γιορέντε, με ωραίο σουτ έξω από την περιοχή (97'), νίκησε τον συμπατριώτη του και έβαλε ξανά τους φιλοξενούμενους στο κόλπο της οκτάδας. Δεν έμεινε εκεί, όμως.

Οκτώ λεπτά αργότερα (105'), με νέο εξαιρετικό πλασέ έξω από την περιοχή, υποχρέωνε την Λίβερπουλ να ψάξει δύο γκολ σε 15 λεπτά, ώστε να μην αποχαιρετήσει πρόωρα την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Οι γηπεδούχοι, όμως, δεν έδειξαν να έχουν άλλες (ψυχικές) δυνάμεις για να τα καταφέρουν. Δεν δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για να μπουν ξανά στην μάχη και, στις καθυστερήσεις, ο Γιορέντε συνδυάστηκε ιδανικά με τον Άλβαρο Μοράτα και ο τελευταίος σφράγισε μια ιστορική πρόκριση για την Ατλέτικο.

Ιστορική για την ανατροπή, γιατί η Λίβερπουλ αποκλείστηκε για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκή διοργάνωση επί θητείας Κλοπ και γιατί δίνει ένα επιπλέον, άγριο ενδιαφέρον στην συνέχεια του Champions League. Όποτε και αν είναι αυτή, λόγω κορωνοϊού...

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Αδριάν – Αλεξάντερ Άρνολντ, Γκόμες, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον – Χέντερσον (106' Φαμπίνιο), Οξλέιντ Τσάμπερλεϊν (82' Μίλνερ), Βαϊνάλντουμ (106' Οριγκί) – Σαλάχ, Φιρμίνο (113' Μιναμίνο), Μανέ.

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγο Σιμεόνε): Ομπλάκ – Τρίπιερ (91' Βρσάλικο), Φελίπε, Σάβιτς, Λόντι – Κόκε, Σαούλ, Τόμας, Κορέα (106' Χιμένες) – Ντιέγο Κόστα (56' Γιορέντε), Ζοάο Φέλιξ (103' Μοράτα).

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα