Ρεάλ Μαδρίτης – Μάντσεστερ Σίτι 1-2: Βελγική ραψωδία και «χρυσή» ανατροπή (vid)

Gazzetta team
Ρεάλ Μαδρίτης – Μάντσεστερ Σίτι 1-2: Βελγική ραψωδία και «χρυσή» ανατροπή (vid)

bet365

Ο Κέβιν ντε Μπρόινε, με ένα πέναλτι – γκολ και μια ασίστ στον Γκαμπριέλ Ζεσούς, έδωσε την σπουδαία νίκη στην καλύτερη Μάντσεστερ Σίτι, κόντρα σε μια Ρεάλ που προηγήθηκε, αλλά... κλάταρε.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα τον θεωρεί τον «Λιονέλ Μέσι» της Μάντσεστερ Σίτι. Και, όπως ο Αργεντινός έχει... γλεντήσει ουκ ολίγες φορές την Ρεάλ Μαδρίτης μέσα στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» με την φανέλα της Μπαρτσελόνα, έτσι και ο Κέβιν ντε Μπρόινε πήρε από το χεράκι την Μάντσεστερ Σίτι και την οδήγησε σε σπουδαία ανατροπή και ιστορική νίκη (2-1), φέρνοντας την λίγο πιο κοντά στα προημιτελικά του Champions League.

Η Βασίλισσα είχε την κατοχή της μπάλας στο πρώτο ημίχρονο, αλλά οι Πολίτες είχαν... προβάδισμα στις πολύ καλές ευκαιρίες, με δύο έναντι μιας των γηπεδούχων.

Ο Γκαμπριέλ Ζεσούς, τον οποίο ο Πεπ Γκουαρδιόλα προτίμησε αντί του Σέρχιο Αγουέρο στην κορυφή της επίθεσης, άγγιξε το γκολ σε τετ – α – τετ που αποσόβησε εντυπωσιακά ο Τιμπό Κουρτουά (21').

Ο Βραζιλιάνος, πολύ δραστήριος, εμφανίστηκε και στις καθυστερήσεις, όταν μετά από κακό διώξιμο του Κουρτουά σε κόρνερ, είδε το πλασέ του να κοντράρει στον Σέρχιο Ράμος και να μην καταλήγει στα δίχτυα, εξαιτίας σωτήριας παρέμβασης του Καζεμίρο.

Η Ρεάλ, η οποία περίμενε (μάταια) από τον Βινίσιους Ζούνιορ να κάνει διαφορά με τις επελάσεις του, άγγιξε με την σειρά της το γκολ σε κεφαλιά του Καρίμ Μπενζεμά, την οποία απέκρουσε σωτήρια ο Έντερσον (30'), προτού ο νεαρός Βραζιλιάνος αποτύχει να πλασάρει στην κενή εστία, επειδή είχε κάνει ένα βήμα παραπάνω απ' ότι έπρεπε.

Τα ευχάριστα νέα για την Σίτι περιορίστηκαν στις δύο ευκαιρίες και στο καλό στήσιμο του προπονητή της, αφού είδε τον (τρομερά άτυχο) Αϊμερίκ Λαπόρτ να αποχωρεί λίγο μετά το ημίωρο, εξαιτίας νέου τραυματισμού.

Ίσκο οι μεν, Ντε Μπρόινε οι δε

Η Σίτι συνέχισε να έχει τις ευκαιρίες και στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, αλλά η Ρεάλ, κόντρα στην ροή του αγώνα, ευτύχησε να προηγηθεί (60'). Ο Βινίσιους Ζούνιορ έκλεψε την μπάλα, μπήκε μέσα στην περιοχή και σέρβιρε το γκολ στον Ίσκο, ο οποίος άνοιξε το σκορ με πλασέ μέσα από την περιοχή.

Το γκολ του Ίσκο έδωσε «αέρα» στην Ρεάλ, αλλά η χαρά της δεν κράτησε για πολύ, γιατί ανέλαβε δράση ο Ντε Μπρόινε. Ύστερα από μερικά λεπτά κυριαρχίας της Βασίλισσας, η Σίτι έγινε πιο αποτελεσματική και, μετά από ωραία ενέργεια και σέντρα του Βέλγου, ο Γκαμπριέλ Ζεσούς με κεφαλιά, ισοφάρισε για τους Πολίτες (78').

Η ομάδα του Γκουαρδιόλα, όμως, δεν έμεινε εκεί. Πέντε λεπτά αργότερα, ο φρέσκος Ραχίμ Στέρλινγκ κέρδισε πέναλτι από τον Ντάνι Καρβαχάλ και ο Ντε Μπρόινε από την άσπρη βούλα νίκησε τον συμπατριώτη του, για να ολοκληρώσει μια ανατροπή που αποδίδει ποδοσφαιρική δικαιοσύνη, με βάση τις ευκαιρίες των δύο ομάδων.

Η Ρεάλ προσπάθησε να αντιδράσει για να περιορίσει την ζημιά, αλλά τα πράγματα έγιναν χειρότερα στο 86', όταν ο Σέρχιο Ράμος αποβλήθηκε ορθώς για φάουλ στον Γκαμπριέλ Ζεσούς, ενώ ο Βραζιλιάνος έμπαινε στην περιοχή, έτοιμος για το 1-3.

Εντέλει, η Σίτι πανηγύρισε την πρώτη επίσημη νίκη της επί της Ρεάλ μετά από τέσσερις απόπειρες, έδωσε την δική της (έμμεση) απάντηση στην UEFA για την τιμωρία της και έβαλε με την πλάτη στον τοίχο τον Ζινεντίν Ζιντάν, ο οποίος κινδυνεύει για πρώτη φορά ως τεχνικός να αποκλειστεί σε νοκ άουτ αγώνα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Κουρτουά – Καρβαχάλ, Ράμος, Βαράν, Μεντί – Μόντριτς (85' Λούκας Βάθκεθ), Καζεμίρο, Βαλβέρδε – Ίσκο (85' Γιόβιτς), Μπενζεμά, Βινίσιους Ζούνιορ (75' Μπέιλ).

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον – Γουόκερ, Οταμέντι, Λαπόρτ (33' Φερναντίνιο), Μεντί – Γκιντογκάν, Ρόδρι, Ντε Μπρόινε – Μαχρέζ, Ζεσούς, Μπερνάρντο Σίλβα (73' Στέρλινγκ).

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα