Ραντζέλοβιτς: Το νέο «διαμαντάκι» του Ολυμπιακού από την Σερβία! (vid & poll)

Δημήτρης Τομαράς
Ραντζέλοβιτς: Το νέο «διαμαντάκι» του Ολυμπιακού από την Σερβία! (vid & poll)

bet365

Ο Λαζάρ Ραντζέλοβιτς όχι απλά δικαιώνει τις εκτιμήσεις για το μέγεθος του ταλέντου και την ποιότητά του αλλά παράλληλα δείχνει στον Πέδρο Μαρτίνς ότι αξίζει περισσότερο χρόνο στον Ολυμπιακό.
Στα 22 του χρόνια πλέον (σ.σ. είχε γενέθλια στις 5 Αυγούστου) ο Λαζάρ Ραντζέλοβιτς - που χρησιμοποιήθηκε στα φιλικά του Ολυμπιακού από τον Πέδρο Μαρτίνς ως ακραίος επιθετικός, δείχνοντας πολύ καλά στοιχεία κυρίως στο δημιουργικό κομμάτι καθώς και στην γρήγορη μεταφορά της μπάλας και την τεχνική του - φανερώνει ξεκάθαρα πως ήρθε στο Λιμάνι για να μείνει και να καθιερωθεί. Ο Ραντζέλοβιτς που συνεχίζει να θεωρείται από τα πολύ μεγάλα ταλέντα στην Σερβία με την εικόνα που παρουσίασε ήταν μία ευχάριστη... αποκάλυψη της προετοιμασίας των Πειραιωτών. Τόσο ευχάριστη που ο Πορτογάλος προπονητής αποφάσισε να επενδύσει σε αυτόν τον πιτσιρικά, βάζοντας σιγά σιγά στο κλίμα της ομάδας και δίνοντάς του ευκαιρίες και χρόνο στην Ευρώπη.
Μπορεί να σκεφτεί κανείς πως τα 36 λεπτά σε τρεις συμμετοχές στην Ευρώπη δεν είναι πολύς χρόνος από την άλλη όμως ο νεαρός Σέρβος από εκεί που μπορεί να δινόταν ακόμα και δανεικός όχι μόνο διατηρήθηκε στο ρόστερ αλλά αποτυπώνεται στο γήπεδο πως ο Μαρτίνς τον υπολογίζει. Και γιατί να μην το κάνει; Ο Ραντζέλοβιτς έχει όλα τα χαρακτηριστικά που θέλει ένας προπονητής. Γρήγορος, αρκετά ψηλός, δυνατός και με καλή τεχνική αλλά και καλά πόδια. Όλες τις φορές που χρησιμοποιήθηκε μπόρεσε να άλλαξε προς το καλύτερο τα δεδομένα του Ολυμπιακού δημιουργικά και επιθετικά. Προφανώς και το αγωνιστικό του αποκορύφωμα - μέχρι το επόμενο - είναι το ματς με την Μπασακσεχίρ στο Καραϊσκάκη. Αναλογιστείτε το εξής: ο νεαρός Σέρβος μπήκε αλλαγή στο 68' αντί του Ποντένσε με τον Πορτογάλο να μην έχει βρεθεί σε καλή μέρα. Σχεδόν στην πρώτη του επαφή ο μικρός έβγαλε πάσα πάρε - βάλε στον Μασούρα με το τέρμα του Έλληνα να ακυρώνεται ως οφσάιντ. Στο 77' υποδέχεται εξαιρετικά την μπάλα για να βγάλει με το κεφάλι με την μία στον Βαλμπουενά, να την πάρει ξανά και με μία τρομερή του ντρίμπλα να... αδειάσει τον αντίπαλό του και να πάρει πέναλτι (σ.σ. ο Βιέρα ήταν εκείνος που προσπάθησε να τον σταματήσει ενώ είναι ο ίδιος παίκτης που νικήθηκε κατά κράτος στο 1-0 από τον Σεμέδο). Ένα πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Βαλμπουενά για το 2-0. Τι άλλο μπορεί δηλαδή να ζητήσει κανείς από έναν νεαρό που τώρα βγήκε από το σερβικό πρωτάθλημα;
Ο Ολυμπιακός στο πρόσωπο του Ραντζέλοβιτς ποντάρει πολλά. Είναι γεγονός πως η αγορά της Σερβίας είναι από τις αγαπημένες του και ότι θα ήθελε να βγάλει ξανά σημαντικούς παίκτες από εκεί, όπως και στο παρελθόν. Δεν πρέπει βέβαια να ξεχνάμε και την περίπτωση του ακόμα πιο μικρού Σβέτοζαρ Μάρκοβιτς, του Σέρβου στόπερ. Για τον Ολυμπιακό και τον Πέδρο Μαρτίνς ο Λαζάρ Ραντζέλοβιτς δεν είναι απλά μία ωραία ποδοσφαιρική ιστορία. Είναι ένα πολύ μεγάλο και σπουδαίο ποδοσφαιρικό στοίχημα που εάν του βγει θα έχει να κερδίσει πολλά. Ένα... διαμαντάκι και παίκτης που έχει στόφα πρωταγωνιστή και game changer. Επίσης το γεγονός πως φέτος παίζει βασικός εξτρέμ ο Γιώργος Μασούρας και ότι ο Ραντζέλοβιτς παίρνει ευκαιρίες δείχνει ξανά πως ο Μαρτίνς δεν κοιτάζει ονόματα αλλά ποιότητα και προσφορά από έναν παίκτη.
- Δείτε πιο κάτω τα στιγμιότυπα από το Ολυμπιακός - Μπασακσεχίρ 2-0 και ψηφίστε στο poll.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα