Οι «ερυθρόλευκες» ακτίνες της νέας πρόκρισης!

Δημήτρης Τομαράς
Οι «ερυθρόλευκες» ακτίνες της νέας πρόκρισης!

bet365

Το Gazzetta.gr καταγράφει τις επιδόσεις των παικτών του Πέδρο Μαρτίνς στη νέα φετινή ευρωπαϊκή πρόκριση αυτήν την φορά επί της Μπασακσεχίρ. Τρομερός Σα και στην πρώτη γραμμή Σεμέδο και Βαλμπουενά.
Ο Ζοσέ Σα - που ψηφίστηκε ως MVP - είναι αναμφίβολα ο κορυφαίος. Από εκεί και πέρα διακριθέντες ήταν ο Βαλμπουενά που είναι και στις δύο φάσεις των γκολ, ο Σεμέδο που έχει κάνει το 1-0 και παίκτες όπως ο Τσιμίκας ή ο Ραντζέλοβιτς. Ειδικότερα:
ΣΑ: Στο α' μέρος κράτησε όρθιο τον Ολυμπιακό σε ένα ακόμα ματς με πολύ σημαντικές και καίριες αποκρούσεις του. Τουλάχιστον τέσσερις τον αριθμό και όλες με υψηλό δείκτη δυσκολίας. Τρομερός τερματοφύλακας που το δείχνει με κάθε ευκαιρία. Στο 2ο μέρος είχε και μία πολύ μεγάλη επέμβαση σε σουτ του Βίτσκα και στην συνέχεια ακόμα μία σημαντική απόκρουση. Δικαιωματικά ο MVP για τον Ολυμπιακό.
ΣΕΜΕΔΟ: Δεν έκανε το πολύ μεγάλο λάθος στο πρώτο ημίχρονο. Έχασε όμως κάποιες φάσεις σε πιο μεγάλο βαθμό συγκριτικά με το πρώτο ματς. Στο πρώτο μέρος δεν θύμιζε τόσο τον Σεμέδο των προηγούμενων αναμετρήσεων. Στην επανάληψη όχι μόνο βελτιώθηκε αλλά έχει σκοράρει ξανά με την φανέλα του Ολυμπιακού από στατική φάση. Κινητήριος μοχλός για τον Ολυμπιακό και πάλι.
ΜΠΟΥΧΑΛΑΚΗΣ: Αρκετά κακός στις μεταβιβάσεις και την κυκλοφορία της μπάλας και λιγότερο αποδοτικός - απ' ότι συνήθως - στον αμυντικό τομέα στο α' μέρος. Μία βασική αιτία που η Μπασάκ έκανε τόσες επιθέσεις. Πιο βελτιωμένος στο 2ο μέρος αλλά γενικά δεν ήταν θετικός.
ΓΚΙΓΙΕΡΜΕ: Σαφώς πιο καλή η εικόνα του από τον Μπουχαλάκη στο κέντρο, ωστόσο και ο Βραζιλιάνος δεν ήταν στην καλύτερη δυνατή του μέρα στο α' μέρος. Βέβαια στο 4ο λεπτό είχε την σουτάρα στο δοκάρι που εάν είχε μπει τα πράγματα θα ήταν αλλιώς από το ξεκίνημα. Σίγουρα όμως καλύτερος σε άμυνα και ανάπτυξη στην επανάληψη. Ο Βραζιλιάνος μέσος τραυματίστηκε στο πόδι και έγινε αλλαγή λίγο πριν το τέλος του αγώνα.
ΓΚΕΡΕΡΟ: Ήταν μέσα σε ορισμένες φάσεις στο πρώτο 45λεπτο αλλά φαινόταν νευρικός και ίσως και να 'εκβίασε' φάσεις. Παρόλα αυτά αυτό που ξέρει να κάνει καλά, δηλαδή να 'ταλαιπωρεί' με μεγάλη πίεση και τρέξιμο τα αντίπαλα μπακ το έκανε και πάλι. Παράλληλα ήταν μες στην φάση του 1-0.
ΠΟΝΤΕΝΣΕ: Δεν αποκλείεται να επηρεάστηκε από τις ενοχλήσεις που είχε, όμως γενικά αυτό το διάστημα δεν αποδίδει τα αναμενόμενα. Ο Πορτογάλος στο α' μέρος ήταν μακριά από τον καλό του εαυτό από κάθε άποψη. Παραμένει το μείον του ότι δεν κρατάει σωστά αμυντικά την πλευρά του. Στο β' μέρος και εκείνος πήγε πιο καλά για να γίνει αλλαγή από τον Ραντζέλοβιτς.
ΟΜΑΡ: Αρνητικός δεδομένα δεν ήταν από την πλευρά που κάλυπτε. Προσπάθησε αισθητά στο α' μέρος και αμυντικά αλλά και δημιουργικά και επιθετικά. Ανάλογη προσπάθεια και σχετικά καλή εικόνα είχε και στην επανάληψη.
ΜΑΣΟΥΡΑΣ: Τακτικά και αμυντικά συνέχισε στο ίδιο καλό τέμπο. Παίκτης που ξέρει να τρέχει πολύ και σωστά και να πρεσάρει ψηλά. Στο α' μέρος είχε και την φάση με την σουτάρα του που πέρασε λίγο έξω. Στο 2ο μέρος ακυρώθηκε γκολ του μετά από υπόδειξη οφσάιντ.
ΜΕΡΙΑ: Και για εκείνον πάνω κάτω τα ίδια με Σεμέδο σχετικά με το πρώτο 45λεπτο. Ίσως να ήταν λίγο πιο καλός από τον Πορτογάλο στο α' μέρος. Δεν υπέπεσε σε μεγάλο λάθος. Στο β' ημίχρονο ήταν και εκείνος σχετικά πιο βελτιωμένος από το πρώτο 45λεπτο. Είχε γενικά αρκετά τρεξίματα και κοψίματα στο ματς.
ΤΣΙΜΙΚΑΣ: Εξαιρετικός τακτικά και αμυντικά από την πλευρά του. Σε αρκετές φάσεις "έσβησε" τον Βίτσκα ενώ επιχείρησε να συμβάλλει δημιουργικά και επιθετικά. Όλα αυτά στο α' μέρος. Στο 2ο έδειξε να κουράζεται αρκετά. Σαν να επιβαρύνθηκε από τις "μάχες" του με παίκτες όπως ο Βίτσκα και ο Ρομπίνιο. Γενικά πάντως ήταν ιδιαίτερα θετικός.
ΒΑΛΜΠΟΥΕΝΑ: Μπήκε ορεξάτος και είχε ορισμένες ενέργειες στο α' μέρος, όμως και πάλι ο Ολυμπιακός περίμενε περισσότερα από εκείνον όσον αφορά στο πρώτο 45λεπτο. Στο α' και στο β' (σ.σ. ειδικά στο β') έχει χάσει δύο πολύ καλές ευκαιρίες για γκολ.
Παραμένει όμως ο πιο επικίνδυνος παίκτης στις εκτελέσεις των στατικών φάσεων. Στην φάση του φάουλ του απ' όπου προέρχεται το τέρμα του Σεμέδο το έδειξε ξεκάθαρα αυτό. Επίσης είναι εκείνος που κάνει το 2-0 με πέναλτι. Στο... ταμείο είναι κάπως κοντά με Σεμέδο και Σα. Οι τρεις κορυφαίοι δηλαδή ενώ δεδομένα στους διακριθέντες είναι και ο Τσιμίκας.
ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ:
ΡΑΝΤΖΕΛΟΒΙΤΣ: Τρομερή ποιότητα παίκτη. Ένα πολύ μεγάλο ταλέντο. Στην πρώτη του σχεδόν επαφή έβγαλε την φάση με το ακυρωθέν γκολ του Μασούρα (σ.σ. λόγω οφσάιντ). Στην συνέχεια είναι ο παίκτης που κέρδισε το πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε ο Βαλμπουενά για το 2-0.
ΚΑΜΑΡΑ: Έπαιξε λίγο και δεν μπορεί να κριθεί.
ΚΟΥΤΡΗΣ: Μπήκε προς το τέλος επειδή χτύπησε ο Γκιγιέρμε. Δεν μπορεί να αξιολογηθεί ούτε εκείνος καθώς αγωνίστηκε ακόμα λιγότερο από τον Καμαρά.
 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα