Αγιαξ – ΠΑΟΚ: Κάτι παραπάνω ξέρουν…

Αγιαξ – ΠΑΟΚ: Κάτι παραπάνω ξέρουν…

Αγιαξ – ΠΑΟΚ: Κάτι παραπάνω ξέρουν…

bet365

Στο φετινό ρόστερ του ΠΑΟΚ υπάρχουν τέσσερις ποδοσφαιριστές που έχουν αγωνιστεί στο ολλανδικό πρωτάθλημα και οι τρεις εξ αυτών κατέκτησαν τίτλους με ολλανδικές ομάδες. ΑΠΟΣΤΟΛΗ-ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ: ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΟΥΝΤΟΥΛΙΔΗΣ

Ολυμπιακός - Μπασακσεχίρ με αξεπέραστο Live Στοίχημα και αμέτρητα ειδικά στοιχήματα! (21+)


Οι τέσσερις «Ολλανδοί» του ΠΑΟΚ ξέρουν καλύτερα τη νοοτροπία και το τι θα πρέπει να περιμένουν σήμερα στη «Johan Cruyff Arena».

Πρώτος και καλύτερος ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, ο οποίος μπορεί να ξεκίνησε από τις ακαδημίες του Άγιαξ, αλλά δηλώνει ένθερμος οπαδός της Φέγενορντ, έχοντας κατακτήσει ένα κύπελλο (2008) με την ομάδα του Ρότερνταμ. Νωρίτερα είχε αγωνιστεί δανεικός σε Χέρακλες και Ντε Γκράαφσαπ. «Νοιώθω σα να έχω έρθει να παίξω μπάλα στο σπίτι μου», είπε ο Ολλανδός μεσοεπιθετικός στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου και δεν έχει άδικο.

Στις εξέδρες της «Johan Cruyff Arena» θα βρεθεί απόψε σύσσωμη η οικογένεια Μπίσεσβαρ, με επικεφαλής τον πάτερ-φαμίλια.

Τίτλο στην Ολλανδία έχει πανηγυρίσει, μάλιστα το πρωτάθλημα, κι ο Μίροσλαβ Στοχ, στη μια και μοναδική σεζόν (2009-10) στην Τβέντε, όπου είχε παραχωρηθεί ως δανεικός από την Τσέλσι, μετρώντας 12 γκολ και 5 ασίστ.

Η «χώρα με τις τουλίπες» ήταν ο πρώτος σταθμός, εκτός Σουηδίας, για τον Πόντους Βέρνμπλουμ. Το καλοκαίρι του 2009 άφησε την Γκέτεμποργκ για την ΑΖ Αλκμάαρ, με την οποία αγωνίστηκε σε 97 παιχνίδια (17 γκολ, 13 ασίστ) κατακτώντας το ολλανδικό Σούπερ Καπ το 2009.

Στη λίστα των «Ολλανδών» του «ασπρόμαυρου» ρόστερ συμπεριλαμβάνεται και ο Λάζαρος Λάμπρου, μετά την περσινή παρουσία του ως δανεικός στη Φορτούνα Σιτάρντ.

Υπάρχουν και έξι Ολλανδοί ποδοσφαιριστές που έχουν περάσει από την Τούμπα, μάλιστα οι δυο εξ αυτών, Χέντβιγκες Μαντούρο (2013-15) και Ντάνι Χούσεν (2013-14), έχουν φορέσει και τη φανέλα του Άγιαξ. Ο πρώτος Ολλανδός που αγωνίστηκε με την «ασπρόμαυρη» φανέλα ήταν ο Φρανς Φαν Ρόι (1994-95) τον οποίο είχε φέρει ο συμπατριώτης του προπονητής, Άρι Χάαν, ακολούθησαν οι Μορίς Φαν Χαμ (1995-96) και Ρουντ Κνολ (2007-08), ενώ τελευταίος είναι ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα