Ερυθρός Αστέρας – Λίβερπουλ 2-0

Γιώργος Καραμάνος
Ερυθρός Αστέρας – Λίβερπουλ 2-0

bet365

Μετά τα «στημένα» και τους διασυρμούς, ο Ερυθρός Αστέρας πήρε απίστευτη νίκη με 2-0 επί των Reds, οι οποίο έπαιξαν το χειρότερο παιχνίδι τους εδώ και χρόνια.

Εξι στο Παρίσι, τέσσερα στο «Ανφιλντ». Το κοντέρ μέτρησε πάρα πολλά για τον Ερυθρό Αστέρα, ο οποίος κατηγορείται ακόμα και για «στήσιμο» στο ματς με την Παρί. Ωστόσο, στο «Μαρακανά» είναι πάντα αλλιώς και το Βελιγράδι έζησε ένα μεγάλο βράδυ από τα παλιά. Ο Γίργκεν Κλοπ και οι Reds του περίμεναν ένα εύκολο πέρασμα και μπήκαν υπερβολικά χαλαροί, δεν βρήκαν ποτέ ψυχή, κάτι που είχαν οι γηπεδούχοι και ένας απίθανος, άγνωστος επιθετικός, ο Μίλαν Πάβκοβ έγραψε το 2-0, έβαλε φωτιά στον 3ο όμιλο, αγχώνοντας για τα καλά τη συνέχεια της χείριστης -εδώ και πολλά ευρωπαϊκά χρόνια- Λίβερπουλ.

Ολα ξεκίνησαν με φοβερή χαμένη εξ επαφής ευκαιρία του Στάριτζ, αλλά μετά ανέλαβε ο Μάριν να κερνάει και ο Πάβκοβ να σκοράρει. Στο 22' ο πρώτος εκτέλεσε κόρνερ και ο δεύτερος σηκώθηκε πιο δυνατά απ' όλους, για να το βάλει με καρφωτή κεφαλιά. Επτά λεπτά αργότερα το αρχικό ξάφνιασμα θα μετατρεπόταν σε σοκ για τους φιλοξενούμενους, καθώς ο Μάριν θα έδινε στον Πάβκοβ, εκείνος όχι μόνο θα άντεχε στα μαρκαρίσματα, αλλά θα το έστελνε με δύναμη συστημένο στα δίχτυα του Αλισον.

Πλέον υπήρχε τεράστιο πρόβλημα, το οποίο οι Κόκκινοι δεν κατάφεραν να λύσουν ποτέ. Στις καλύτερες στιγμές τους είχαν κατά λάθος δοκάρι σε γέμισμα του Ρόμπερτσον (56') και κανονικό με τον ξεκάθαρα κακό Σαλάχ (71'). Αυτό το τελευταίο καταμετρήθηκε και ως η πρώτη φετινή εκτός έδρας προσπάθεια της ομάδας εντός εστίας. Το τελικό σφύριγμα βρήκε τη Λίβερπουλ να κάνει... υπολογισμούς, έπειτα από την τρίτη διαδοχική ήττα εκτός έδρας, μετρώντας από πέρσι. Κάτι που δεν της συμβεί ποτέ ξανά στην Ευρώπη.

Ερυθρός Αστέρας (Βλάνταν Μιλόγιεβιτς): Μπόργιαν, Ντέγκενακ, Κρίστιτσιτς (73' Γιόβιτσιτς), Πάβκοβ, Σρνιτς, Ρόντιτς, Μάριν (64' Κάουσιτς), Γιόβαντσιτς, Στοΐκοβιτς (59' Γκόμπελιτς), Μπεν, Σάβιτς

Λίβερπουλ (Γίργκεν Κλοπ): Αλισον, Φαν Ντάικ, Αλεξάντερ-Αρνολντ (46' Γκόμεζ), Μάτιπ, Ρόμπερτσον, Μίλνερ, Βαϊνάλντουμ, Λαλάνα (79' Οριγκί), Μανέ, Σαλάχ, Στάριτζ (46' Φιρμίνο).

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα