Λίβερπουλ - Ρόμα 5-2

Λίβερπουλ - Ρόμα 5-2

bet365

Σε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις ever σε ημιτελικό με δύο γκολ και δύο ασίστ ο Σαλάχ έστειλε την Λίβερπουλ στο 5-0 όμως η Ρόμα το έκανε 5-2 στο φινάλε και κράτησε την ελπίδα.

Σε ένα από τα κορυφαία ματς των τελευταίων ετών στο Champions League, η Λίβερπουλ έδειξε την ορμητικότητά της όσο πιο εμφατικά γινόταν στο Anfield και με τον Μοχάμεντ Σαλάχ να κάνει εμφάνιση - μύθο, είχε την Ρόμα στα σχοινιά και την χτυπούσε αλύπητα. Δυστυχώς για τους Reds στο τελευταίο δεκάλεπτο βγήκαν στην επιφάνεια τα... παλιά προβλήματα στην άμυνα και το 5-0 έγινε 5-2 που δίνει στην Ρόμα το δικαίωμα να ελπίζει στη ρεβάνς στο γεμάτο Olimpico. Για πρώτη φορά στην ιστορία του CL τρεις παίκτες μίας ομάδας έχουν 8+ γκολ [Σαλάχ, Φιρμίνο, Μανέ], ενώ κανένας παίκτης ποτέ δεν έδωσε 9 ασίστ σε μία σεζόν, όσες δηλαδή έχει ο Τζέιμς Μίλνερ.

Το πρώτο κομμάτι του αγώνα ήταν πολύ ενθαρρυντικό για την Ρόμα. Με το 3-4-2-1 του Ντι Φραντσέσκο, έκλεινε τους διαδρόμους και δεν επέτρεπε φάσεις, εκτός από το 5' όταν ο Φιρμίνο έφυγε αλλά η σέντρα-σουτ πέρασε παράλληλα. Στο απέναντι μισό, οι Giallorossi παραλίγο να ανοίξουν το σκορ στο 18' όταν η ρουκέτα εκτός περιοχής από τον Κολάροβ έσπασε τα δάχτυλα του Κάριους και πήγε στο οριζόντιο δοκάρι. Η καλή εικόνα των φιλοξενούμενων και η αυτοπεποίθηση που είχαν χτίσει διαλύθηκε μετά το 28'. Σε εκείνο το σημείο ο Φιρμίνο τσίμπησε μαγικά και έδωσε στον χώρο στον Μανέ, ο οποίος πήρε εκπληκτικά μπροστά του αλλά πλάσαρε ψηλά στο τετ-α-τετ με τον Αλισον για να παίξει η ομάδα του Κλοπ στη συνέχεια ένα δαιμονισμένο τέταρτο και να καταπιεί τους Ρωμαίους.

Στο 29' ο Σαλάχ γύρισε το πέναλτι στον Μανέ αλλά ο Σενεγαλέζος κλώτσησε ψηλά την ευκαιρία και στο 30' ο Αιγύπτιος προσπάθησε να βρει την απέναντι γωνία αλλά σωστά τοποθετημένος, ο Αλισον απέκρουσε. Η Ρόμα φάνηκε να βγάζει χωρίς ζημιά ένα τρελό κομμάτι απόδοσης της Λίβερπουλ, όμως το φινάλε ήταν εκπληκτικό για το Anfield. Στο 36' ο Σαλάχ βρήκε τον χώρο που ήθελε για να κάνει το trademark πλασέ με το αριστερό και δυστυχώς για τους Ιταλούς έστειλε την μπάλα ακριβώς εκεί που ήθελε - οριζόντιο και μέσα κοντά στο παραθυράκι - για το 1-0. Η Ρόμα δεν συνήλθε ποτέ από το γκολ και την ασφυκτική πίεση και στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους δέχθηκε και δεύτερο χτύπημα από τον Αιγύπτιο υπερπαίκτη, ο οποίος έφυγε στο ξέφωτο από την πάσα του Φιρμίνο και με σκαφτό τελείωμα πάνω από τον Αλισον έστειλε τις ομάδες στα αποδυτήρια με 2-0.

Στην επανάληψη, το σφυροκόπημα συνεχίστηκε. Οπως και τα γκολ για την ομάδα του Κλοπ. Στο 56' ο Αρνολντ έβγαλε την μπαλιά για τον Σαλάχ [έφυγε από θέση οφσάιντ], ο οποίος έκανε τρομερή προσποίηση και έδωσε πάρε-βάλε στον Μανέ που είχε εύκολη δουλειά για το 3-0 από κοντά. Οπως συνέβη και στο φινάλε του πρώτου μέρος, η Ρόμα ήταν ζαλισμένη από τα χτυπήματα και πέντε λεπτά αργότερα ο υπερηχητικός Αιγύπτιος έδωσε έτοιμο τεμάχιο στον Φιρμίνο για το 4-0. Δεν πήγαινε κάτι καλά για τους Giallorossi, που δεν μπορούσαν να συνέλθουν με τίποτα και δεν έκαναν τίποτα σωστά από την πίεση και την επιθετικότητα της Λίβερπουλ που στο 69' πέτυχε και πέμπτο γκολ όταν μετά το κόρνερ του Μίλνερ ο Φιρμίνο πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στη γωνία (5-0).

Στο 74' ο Κλοπ αποφάσισε να βγάλει τον Σαλάχ, ο οποίος γνώρισε την αποθέωση, και αυτό ήταν κάτι που ίσως έδωσε πνοή στην Ρόμα, που βγήκε μπροστά και πέτυχε δύο γκολ. Στο 5-1 ο Ναϊνγκολάν έκανε την μπαλιά, ο Λόβρεν πήδηξε σε λάθος χρόνο και ο Τζέκο κοντρόλαρε και εκτέλεσε τον Κάριους (4-1). Τέσσερα λεπτά αργότερα οι Ρωμαίοι πέτυχαν και δεύτερο γκολ, όταν ο Μίλνερ βρήκε την μπάλα με το χέρι και ο Περότι με εξαιρετική εκτέλεση έγραψε το 5-2 που σε ένα γεμάτο γήπεδο δίνει ελπίδες στην Ρόμα, που φέτος έχει νικήσει με 3-0 Τσέλσι και Μπαρτσελόνα.

Λίβερπουλ (Γίργκεν Κλοπ): Κάριους, Ρόμπερτσον, Φαν Ντάικ, Λόβρεν, Αρνολντ, Χέντερσον, Μίλνερ, Τσάμπερλεϊν (18' Βαϊνάλντουμ), Μανέ, Σαλάχ (74' Ινγκς), Φιρμίνο (93' Κλάβαν).

Ρόμα (Εουσέμπιο Ντι Φραντσέσκο): Αλισον, Ζεσούς (67' Περότι), Μανωλάς, Φάσιο, Φλορέντσι, Κολάροβ, Ντε Ρόσι (67' Γκοναλόνς), Στρούτμαν, Ναϊνγκολάν, Ουντέρ (46' Σικ), Τζέκο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα