Η Ρεάλ Μαδρίτης χρειαζόταν ένα… θαύμα για να ανατρέψει το 3-0 του Λονδίνου, αλλά η Άρσεναλ δεν της άφησε κανένα περιθώριο ούτε καν να ελπίζει. Εξαιρετικά στημένη στο γήπεδο και ακολουθώντας στην εντέλεια το πλάνο του προπονητή της, δεν απειλήθηκε ποτέ, νίκησε και στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» (2-1) και, με συνολικό σκορ 5-1, επιστρέφει σε ημιτελικά του Champions League μετά από 16 χρόνια (!), για να αντιμετωπίσει την Παρί Σεν Ζερμέν, αφήνοντας την κάτοχο εκτός ημιτελικών για πρώτη φορά μετά από πέντε.
Ο Κάρλο Αντσελότι επέλεξε και πάλι για τα άκρα της άμυνας τους Λούκας Βάθκεθ και Νταβίντ Αλάμπα, ο Ορελιέν Τσουαμενί επέστρεψε από τιμωρία στην μεσαία γραμμή, ενώ ο Μίκελ Αρτέτα πήγε με την (άκρως πετυχημένη) συνταγή του πρώτου αγώνα.
Σε μια καταπληκτική ατμόσφαιρα, οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και σκόραραν μόλις στο τρίτο λεπτό, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ορθά για οφσάιντ του Κιλιάν Μπαπέ, ο οποίος έσπρωξε από κοντά την μπάλα με το στήθος στα δίχτυα.
Οι φιλοξενούμενοι… θορυβήθηκαν από την συγκεκριμένη φάση και έδεσαν ακόμα περισσότερο την άμυνά τους, χωρίς όμως να αμελούν την επίθεση, όπου ο Μπουκάγιο Σάκα ταλαιπωρούσε συνεχώς τον Αλάμπα, όπως άλλωστε είχε κάνει στο πρώτο ματς.
Στο 13ο λεπτό, όμως, ο ηγέτης των Κανονιέρηδων έχασε μια μοναδική ευκαιρία για να απλοποιήσει ακόμα περισσότερο το έργο της ομάδας του. Ο Γάλλος διαιτητής Φρανσουά Λετεσιέ υπέδειξε μέσω VAR πέναλτι για τράβηγμα του Μίκελ Μερίνο από τον Ραούλ Ασένθιο, ο Σάκα το εκτέλεσε προς μια πλευρά α λα Πανένκα, αλλά ο Τιμπό Κουρτουά του είπε «όχι», κρατώντας όρθια την Ρεάλ.
Οι Μαδριλένοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και να απειλήσουν την άψογα στημένη άμυνα των Λονδρέζων, με τον Ουιλιάμ Σαλιμπά να κυριαρχεί και να περιορίζει την δράση του παιδικού του φίλου, Μπαπέ.
Στο 23’, ο Λετεσιέ υπέδειξε πέναλτι για τράβηγμα του Μπαπέ από τον Ντέκλαν Ράις, αλλά το πήρε πίσω μέσω VAR, προκαλώντας την έκρηξη του «Μπερναμπέου», το οποίο δεν έβλεπε άλλον τρόπο για να νικηθεί η αγγλική οπισθοφυλακή.
Ένα σουτ άουτ του Μπαπέ βρήκε απάντηση σε ένα επίσης άουτ του Ζίριεν Τίμπερ, με το ματς να κυλάει ακριβώς όπως το ήθελε η Άρσεναλ, με την Ρεάλ να καταφεύγει στις σέντρες μήπως και καταφέρει κάτι και τον Κουρτουά να αρνείται το γκολ και στον Γκαμπριέλ Μαρτινέλι, σε σουτ του Βραζιλιάνου μέσα από την περιοχή.
Κερασάκι το δεύτερο «διπλό»
Η Ρεάλ ήξερε ότι πλέον τα περιθώρια ήταν ελάχιστα, παρότι στο πρώτο ματς είχε δεχθεί και τα τρία γκολ στο δεύτερο ημίχρονο. Η Άρσεναλ έδινε αμυντικό ρεσιτάλ και, μετά από ένα σουτ του Βινίσιους που μπλόκαρε ο Νταβίντ Ράγια και μια απόπειρα για γκολ με απευθείας κόρνερ (!) του Ροντρίγκο, ο Σάκα έδωσε το τελειωτικό χτύπημα.
Συνδυασμός των Ράις, Μάρτιν Όντεγκααρντ και Μίκελ Μερίνο, κάθετη πάσα στον Σάκα και αυτός με άψογο πλασέ νίκησε αυτή την φορά τον Κουρτουά για το 0-1 το συνολικό 0-4 (65’), πανηγυρίζοντας μάλιστα βάζοντας το δάχτυλο στο στόμα για να ζητήσει σιωπή, όπως ο Τιερί Ανρί το 2006 ύστερα από ένα καταπληκτικό γκολ στο «Μπερναμπέου», επίσης ως παίκτης της Άρσεναλ.
Η Ρεάλ, η οποία δεν είχε δείξει σημάδια αντίδρασης, ευτύχησε να ισοφαρίσει αμέσως (67’) και εξαιτίας του μοναδικού λάθους του άψογου Σαλιμπά, ο οποίος… έστρωσε την μπάλα στον Βινίσιους Ζούνιορ για να κάνει ο Βραζιλιάνος το 1-1, στο πρώτο γκολ που σημειώνει ever η Ρεάλ στην ιστορία της εις βάρος της Άρσεναλ!
Παρά την γρήγορη ισοφάριση, οι γηπεδούχοι δεν έδειξαν ικανοί να δώσουν συνέχεια και σε αυτό, εκτός από τον αντίπαλο, έπαιξε ρόλο και ο τραυματισμός του Μπαπέ, του οποίου «γύρισε» ο δεξιός αστράγαλος και αποχώρησε με πόνους, λίγες ημέρες πριν από τον τελικό του Κυπέλλου με την Μπαρτσελόνα (Σάββατο 26/04, 23:00).
Τα υπόλοιπα λεπτά ήταν ουσιαστικά διαδικαστικά, η Ρεάλ δεν δημιούργησε προϋποθέσεις για να πάρει τουλάχιστον τη νίκη γοήτρου και, αντ’ αυτού, η Άρσεναλ έφτασε σε δεύτερο γκολ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, με πλασέ του Γκαμπριέλ Μαρτινέλι μετά από αντεπίθεση, στο κερασάκι για την καθ’ όλα δίκαιη πρόκριση των Λονδρέζων.
Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κουρτουά – Λούκας Βάθκεθ (61’ Ντάνι Θεμπάγιος), Ασένθιο (74’ Μόντριτς), Ρούντιγκερ, Αλάμπα (61’ Φραν Γκαρθία) – Βαλβέρδε, Τσουαμενί – Ροντρίγκο (61’ Έντρικ, Μπέλινγκχαμ, Βινίσιους Ζούνιορ – Μπαπέ (75’ λ. τρ. Μπραΐμ Ντίαθ).
Άρσεναλ (Μίκελ Αρτέτα): Ράγια – Τίμπερ (90’+5’ Γουάιτ), Σαλιμπά, Κίβιορ, Λιούις Σκέλι – Όντεγκααρντ, Πάρτεϊ, Ράις (90’+5’ Ζιντσένκο) – Σάκα (77’ Τροσάρ), Μερίνο, Μαρτινέλι (90’+5’ Τίρνεϊ).
Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.
