Η αλήθεια είναι πως το τελικό 3-1 δεν αποτυπώνει πλήρως την συνολική εικόνα του αγώνα. Η Παρί Σεν Ζερμέν κυριάρχησε από την αρχή μέχρι το τέλος, δημιούργησε ένα... τσουβάλι ευκαιρίες κι επέστρεψε από το προβάδισμα την Άστον Βίλα, αλλά ακόμα κι έτσι δεν πρέπει να έμεινε ικανοποιημένη... Αν δεν ήταν ο Μαρτίνες άλλωστε το κοντέρ θα μπορούσε να είχε γράψει πολλά περισσότερα... Ακόμα ωστόσο κι αν δεν αρίστευσε στην αποτελεσματικότητα, η Παρί με δυο τρομερά γκολ λύγισε με ανατροπή 3-1 τους Άγγλους κι έκανε το πρώτο μεγάλο βήμα για την παρουσία της στους «4» του Champions League, εκεί όπου θα αναμετρηθεί με τον νικητή του ζευγαριού Άρσεναλ - Ρεάλ Μαδρίτης.
Οι Παριζιάνοι μπήκαν φουριόζοι στον αγώνα και άγγιξαν για πρώτη φορά το γκολ στο 9΄όταν ο Μαρτίνες απογειώθηκε και εξουδετέρωσε το δυνατό, μονοκόμματο σουτ του Ντεμπελέ. Στο 23΄ο Γάλλος απείλησε ξανά με άστοχο τελείωμα σε περίοδο απόλυτης κυριαρχίας των Παριζιάνων, όμως εκείνη που βρήκε πρώτη δίχτυα ήταν η Άστον Βίλα. Έπειτα από όμορφη ανάπτυξη και γύρισμα του Τίλεμανς, ο Ρόζτερς είχε εύκολο έργο προ κενής εστίας για το 0-1 στο Παρίσι (35΄).
Γκολάρες Ντουέ - Κβαρατσχέλια, κερασάκι με Νούνο Μέντες
Οι Γάλλοι ωστόσο δεν πανικοβλήθηκαν και βρήκαν γρήγορα την απάντηση με μαγικό curler του Ντουέ, ο οποίος εκτέλεσε τον εξαιρετικό Μαρτίνες έξω από την περιοχή για το 1-1 στο 39΄. Η ανατροπή των Παριζιάνων ολοκληρώθηκε στο 49΄, όταν ο Κβαρατσχέλια με κοφτή ντρίμπλα πάτησε περιοχή και με οβίδα στην κλειστή γωνία νίκησε τον Μαρτίνες για το 2-1.
Ο Αργεντινός είχε την απάντηση στο συρτό σουτ του Χακίμι για να κρατήσει ζωντανούς τους φιλοξενούμενους, αλλά στις καθυστερήσεις προστέθηκε το κερασάκι στην τούρτα. Ο Ντεμπελέ έκοψε την άμυνα των Άγγλων στα δυο με τρομερή κάθετη για τον Νούνο Μέντες, ο οποίος ντρίμπλαρε τον Μαρτίνες στο τετ-α-τετ και πλάσαρε σε κενή εστία για το τελικό 3-1 που έχρισε ακλόνητο φαβορί την ομάδα του Λουίς Ενρίκε ενόψει της ρεβάνς στο Μπέρμιγχαμ.
Παρί Σεν Ζερμέν (Λουίς Ενρίκε): Ντονναρούμα, Χακίμι, Μπεράλδο, Πάτσο, Νούνο Μέντες, Βιτίνια, Φαμπιάν Ρουίθ (72΄Ζαΐρ Εμερί), Νέβες, Κβαρατσχέλια, Ντουέ (72΄Μπαρκολά), Ντεμπελέ
Άστον Βίλα (Ουνάι Έμερι): Μαρτίνες, Κας (46΄Ντισασί), Κόνσα, Πάου Τόρες, Ντιν, Καμαρά, Τίλεμανς (80΄Μάατσεν), Ρότζερς, Ράμσεϊ (59΄Ασένσιο), ΜακΓκίν (80΄Ονάνα), Ράσφορντ (79΄Ουότκινς)
Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.

