Ντόρτμουντ - Αϊντχόφεν 2-0: Ξανά στην οκτάδα με υπογραφή Σάντσο - Ρόις! (vid)

Νίκος Κικίδης

bet365

Η Ντόρτμουντ σπατάλησε ένα κάρο ευκαιρίες στο πρώτο μέρος, έπαιξε με τη φωτιά στο δεύτερο, αλλά επικράτησε 2-0 της Αϊντχόφεν και πέταξε για τους «8» του Champions League!

Η Ντόρτμουντ ξανά στα προημιτελικά του Champions League τρία χρόνια αργότερα! Μπορεί στη Bundesliga τα πράγματα να μην πηγαίνουν όπως τα ήλπιζε στην αρχή της σεζόν, όμως στην Ευρώπη άνοιξε φτερά της. Με εφαλτήριο ένα καταιγιστικό πρώτο μέρος που στάθηκε σαν πυλώνας της πρόκρισης, οι Γερμανοί γλίτωσαν από την πίεση που άσκησε η Αϊντχόφεν στο δεύτερο, πήραν την πολύτιμη νίκη με 2-0 και μαζί το εισιτήριο για τους «8» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Η Ντόρτμουντ δεν άργησε να δείξει τις... άγριες διαθέσεις της και μπήκε με ο πόδι πατημένο στο γκάζι στην αναμέτρηση, σπαταλώντας μοναδικό τετ-α-τετ του Μάατσεν που εξουδετέρωσε ο γκολκίπερ Μπενίτες μόλις στο δεύτερο λεπτό. Δευτερόλεπτα αργότερα ωστόσο οι Βεστφαλοί «χτύπησαν».

Έπειτα από φάση διαρκείας στην ολλανδική άμυνα, η μπάλα στρώθηκε στον Σάντσο και ο Άγγλος σκόραρε με σουτ εκτός περιοχής για το 1-0. Το γκολ είχε ανοίξει την όρεξη στους γηπεδούχους που έβγαιναν συνεχώς μπροστά ψάχνοντας το 2-0, όμως ο Μπενίτες είχε κατεβάσει ρολά. Στο 16΄αρνήθηκε το γκολ με διπλή επέμβαση σε Μπραντ και Μάλεν, με τον Ολλανδό να απειλεί μέχρι το τέλους του ημιχρόνου με άστοχα σουτ από ευνοϊκές θέσεις.

Κι αφού ο Μπενίτες δεν επέτρεψε στον Μάλεν σκοράρει με το... καλησπέρα του β΄μέρους (48΄), η Αϊντχόφεν πήρε φόρα για την ισοφάριση. Ο Λοσάνο που πέρασε ως αλλαγή στο ματς στο 46΄άλλαξε άρδην τις δυναμικές και λίγο έλειψε να ισοφαρίσει με κεραυνό που τράνταξε το δοκάρι του Κόμπελ (53΄). Τρία λεπτά αργότερα ο Ελβετός γκολκίπερ αρνήθηκε το γκολ στον Μάουρο, ενώ στο 64΄ήταν η σειρά του Μπενίτες να εξουδετερώσει την κεφαλιά του Φίλκρουγκ για να διατηρήσει την ισορροπία.

Παρόλα αυτά η ευκαιρία της Ντόρτμουντ ήταν η εξαίρεση στον κανόνα στο δεύτερο μέρος, με την Αϊντχόφεν να διατηρεί τα ηνία, αλλά να πέφτει πάνω σε έναν εξαιρετικό Κόμπελ που αρνήθηκε την ισοφάριση με το ένα χέρι (και) στην προσπάθεια του Μπακαγιόκο στο 71΄.

Έξι λεπτά αργότερα το VAR ακύρωσε το γκολ του Φίλκρουγκ για οφσάιντ και έδωσε... παράταση στο θρίλερ, το οποίο κορυφώθηκε με ανεπανάληπτο τετ-α-τετ του Ντε Γιονγκ στις καθυστερήσεις που πλάσαρε πάνω από τα δοκάρια. Κι αφού του 1-1 δεν έγινε ποτέ, στο 90+5΄ο έμπειρος Ρόις εκμεταλλεύτηκε ένα λάθος της άμυνας των Ολλανδών και νίκησε τον Μπενίτες για να γράψει το 2-0 και να διασφαλίσει την πρόκριση των Βεστφαλών.

Ντόρτμουντ (Έντιν Τέρζιτς): Κόμπελ, Τσαν, Ζούλε, Χούμελς, Μάατσεν, Οζκάν, Ζάμπιτσερ, Σάντσο (75΄Ρόις), Μάλεν (70΄Αντεγιέμι), Μπραντ (58΄Ενμέτσα), Φίλκρουγκ

Αϊντχόφεν (Πέτερ Μπος): Μπενίτες, Τέζε, Σούτεν, Μποσκάλι, Ντεστ, Τιλ (46΄Λοσάνο), Μάουρο Ζούνιορ (86΄Μπαμπάντι), Φίρμαν (82΄Πεπί), Μπακαγιόκο, Τίλμαν, Ντε Γιονγκ

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα