Μάντσεστερ Σίτι - Κοπεγχάγη 3-1: Στο... ρελαντί στα προημιτελικά

bet365

Η Μάντσεστερ Σίτι «ζευγάρωσε» στο «Έτιχαντ« τις νίκες της κόντρα στην Κοπεγχάγη, επικρατώντας μάλιστα με το ίδιο σκορ (3-1) και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Champions League.

«Σβηστή» πρόκριση για τη Μάντσεστερ Σίτι στα προημιτελικά του Champions League. Οι Πολίτες νίκησαν την Κοπεγχάγη με 3-1, το ίδιο σκορ που είχαν επικρατήσει στη Δανία και με χαρακτηριστική ευκολία πήραν το εισιτήριο για τους «8» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης για ακόμα μια χρονιά, με συνολικό σκορ 6-2.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα χρειάστηκε περίπου οκτώ λεπτά για να «καθαρίσει» οποιαδήποτε όνειρα των Δανών. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Χουλιάν Άλβαρες, ο οποίος έδωσε ασίστ και σκόραρε, φτάνοντας τα 16 γκολ και τις 13 ασίστ σε 40 εμφανίσεις μέσα στη σεζόν.

Μόλις στο 4' ο Άλβαρες εκτέλεσε κόρνερ και ο Ακάνζι με εντυπωσιακό σουτ στην κίνηση μέσα από την περιοχή άνοιξε το σκορ. Τέσσερα λεπτά αργότερα, στο 8', ο 24χρονος Αργεντινός επιθετικός εκτέλεσε και πάλι κόρνερ, ο Ρόδρι με κεφαλιά σημάδεψε το δοκάρι, η μπάλα έφτασε στον Άλβαρες, ο οποίος έκανε πλασέ από διαγώνια θέση και η μπάλα πέρασε μέσα από τα χεριά του τερματοφύλακα των Δανών για το 2-0.

Στο 20' ο Βάβρο πρόλαβε να κόψει τον Χάαλαντ πριν πατήσει περιοχή και εκτελέσει. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν το σκορ στο 29'. Ο Ελιουνούσι πήρε την μπάλα αρκετά χαμηλά, την κουβάλησε μέχρι τα όρια της περιοχής, έπαιξε κάθετα προς τον Όσκαρσον, ο οποίος έκανε τακουνάκι προς τον συμπαίκτη που του είχε κάνει την πάσα και ο Νορβηγός εξτρέμ νίκησε τον Έντερσον για το 2-1.

Στο 45' ο Nούνιες έπιασε διαγώνιο σκαστό σουτ στην κίνηση, η μπάλα πήγαινε προς τα δίχτυα αλλά ο Βάβρο απομάκρυνε με κεφαλιά πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή. Εν τέλει οι Πολίτες βρήκαν το τρίτο γκολ στο 45+3' με τον... συνήθη ύποπτο, Έρλινγκ Χάαλαντ. Φανταστική βαθιά μπαλιά του Ρόδρι, ο Χάαλαντ κατέβασε ανάμεσα από δύο, κράτησε την μπάλα και σούταρε για το 3-1. O 23χρονος φορ σκόραρε για τρίτο διαδοχικό ματς και έφτασε τα 29 γκολ σε 32 εμφανίσεις.

To δεύτερο ημίχρονο ήταν καθαρά... διαδικαστικού χαρακτήρα, με τη Σίτι να ρίχνει τους ρυθμούς και την Κοπεγχάγη να προσπαθεί να παίξει το ποδόσφαιρο της. Στο 66' ο Γκράμπαρ απέκρουσε το σουτ του Κόβατσιτς και στο επόμενο λεπτό ο Μάτσον εκτέλεσε από το πέναλτι, με τον Έντερσον να κάνει την πρώτη του επέμβαση. Η Σίτι θα μπορούσε να βερει και τέταρτο γκολ, στο 90+3' αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι μέτά το σουτ του Λιούις.

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Ντίας (68’ Στόουνς), Λιούις, Ακάνζι, Γκβάρντιολ, Ρόδρι (46’ Γκόμεθ), Κόβατσιτς, Νούνιες (74’ Χάμιλτον), Μπομπ, Άλβαρες, Χάαλαντ (88’ Ράιτ).

Κοπεγχάγη: Γκράμπαρα, Ντικς, Βάβρο, Γέλερτ (78’ Μέλινγκ), ΜακΚένα, Φρόχολντ (58’ Μάτσον), Κλεμ (68’ Χόιλουντ), Άνκερσεν, Όσκαρσον (68’ Κορνέλιους), Ασουρί (58’ Μπαρντάτζι), Ελιουνούσι

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα