Νάπολι – Μπαρτσελόνα 1-1: Όλα θα κριθούν στη Βαρκελώνη (vid)

Victor Osimhen

bet365

Νάπολι και Μπαρτσελόνα έμειναν στο 1-1 και άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς ενόψει της ρεβάνς στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μοντζουίκ (Τρίτη 12/03, 22:00), όπου και θα κριθεί το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Champions League – Άνοιξε το σκορ ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, απάντησε ο Βίκτορ Οσιμέν.

Τελικά στους… τυφλούς δεν εμφανίστηκε μονόφθαλμος για να βασιλεύσει. Νάπολι και Μπαρτσελόνα επιβεβαίωσαν τα φετινά αγωνιστικά τους προβλήματα, αλληλοεξουδετερώθηκαν και έμειναν στο 1-1 στο «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα», με την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League να κρίνεται στην ρεβάνς του Ολυμπιακού Σταδίου του Μοντζουίκ (Τρίτη 12/03, 22:00).

Στην πρεμιέρα του, ο Φραντσέσκο Καλτσόνα ξεκίνησε, για πρώτη φορά μέσα στο 2024, τον Βίκτορ Οσιμέν, ο οποίος έλειπε μέχρι τώρα λόγω τραυματισμού, αλλά και της συμμετοχής του στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής με τη Νιγηρία.

Με τον Αντρέας Κρίστενσεν σταθερά σε ρόλο αμυντικού χαφ ο Τσάβι, ο οποίος επέλεξε τον Ζιλ Κουντέ για το δεξί άκρο της άμυνας, προκειμένου ο Γάλλος να (προσπαθήσει τουλάχιστον να) περιορίσει την δράση του Κβίχα Κβαρατσχέλια.

Ο Μερέτ κράτησε όρθια τη Νάπολι

Οι Μπλαουγκράνα (στα κίτρινα απόψε) ήταν ανώτεροι στο πρώτο ημίχρονο και, εάν δεν ήταν ο Άλεξ Μερέτ, θα μπορούσαν κάλλιστα να πάνε με προβάδισμα στα αποδυτήρια, ακόμα και με πάνω από ένα γκολ διαφορά.

Με το «καλησπέρα», ο πολύ δραστήριος, αλλά ανακριβής στην τελική προσπάθεια Λαμίν Γιαμάλ απείλησε με διαγώνιο σουτ, με τον 16χρονο εξτρέμ να δοκιμάζει λίγο αργότερα τα ρεφλέξ του Μερέτ και τον Πέδρι να καθυστερεί στη συνέχεια της φάσης για να εκμεταλλευτεί το ριμπάουντ.

Οι γηπεδούχοι, εξαιτίας και της αποτελεσματικής πίεσης των φιλοξενούμενων, υποχρεώθηκαν να κλειστούν στα καρέ τους, με τον Μερέτ να φωνάζει πάλι «παρών» και να αποσοβεί το 0-1 σε κοντινό πλασέ του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ενώ αμέσως μετά… πέταξε στο παραθυράκι του για να βγάλει «φαρμακερό» σουτ του Ιλκάι Γκιντογκάν.

Μετά το πρώτο, καταλανικό ημίωρο, οι Παρτενοπέι βγήκαν σιγά σιγά από το καβούκι τους, χωρίς όμως να δημιουργήσουν οποιοδήποτε πρόβλημα στον Μαρκ Αντρέ Τερ Στέγκεν, αφού ο Οσιμέν ήταν καλά κλεισμένος από τον Ρόναλντ Αραούχο και στο μαρκάρισμα του Κουντέ στον Κβαρατσχέλια υπήρχαν πάντα βοήθειες.

Μια σου (Λεβαντόφσκι) και μια μου (Οσιμέν)

Οι Ναπολιτάνοι φάνηκε αρχικά να μπήκαν πιο κεφάτοι στο δεύτερο μέρος, αλλά ήταν κάτι παροδικό αφού, μετά τις πρώτες φάσεις, οι Καταλανοί πήραν και πάλι την μπάλα, με τον Γκιντογκάν να πλασάρει αδύναμα στην αγκαλιά του Μερέτ και τον Ζοάν Ζεσούς να διώχνει τελευταία στιγμή προ του Λεβαντόφσκι, ύστερα από σέντρα του Κανσέλο.

Ο Πολωνός δεν είχε κάνει ιδιαιτέρως αισθητή την παρουσία του, αλλά στο 60’, ύστερα από κάθετη πάσα του (εξαιρετικού) Πέδρι, έστειλε την μπάλα στο βάθος της ιταλικής εστίας με ωραίο συρτό σουτ μέσα από την περιοχή για το 0-1, το οποίο απέδιδε δικαιοσύνη, με βάση την γενική εικόνα του αγώνα.

Αυτό ήταν το 31ο γκολ του «Λέβα» σε νοκ άουτ αγώνα του Champions League (τέταρτος στην σχετική λίστα), αλλά και το πρώτο της Μπάρτσα σε νοκ άουτ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης μετά από… τρία χρόνια (!) και το τέρμα του Λιονέλ Μέσι κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν, τον Μάρτιο του 2021.

Ο Πέδρι, με απευθείας σουτ έξω από την περιοχή, λίγο έλειψε να αιφνιδιάσει τον Μερέτ, με τον Καλτσόνα να αιφνιδιάζει και να αντικαθιστά τον (αρνητικό είναι η αλήθεια) Κβαρατσχέλια, ο οποίος αποχώρησε εμφανώς ενοχλημένος.

Η Νάπολι δεν έδινε καμία αίσθηση κινδύνου, αλλά ο Οσιμέν, όπως και ο Λεβαντόφσκι, χρειάζεται μισό μέτρο για να κάνει την διαφορά. Κάθετη πάσα του Αντρέ Ζαμπό Ανγκισά, κίνηση πίβοτ του Νιγηριανού που άδειασε τον Ίνιγκο Μαρτίνεθ και πλασέ στο βάθος της καταλανικής εστίας για το 1-1 (76’).

Το γκολ του Οσιμέν, ο οποίος έγινε αλλαγή αμέσως μετά, έδωσε ώθηση στους γηπεδούχους, οι οποίοι έπαιξαν τα καλύτερά τους λεπτά στο ματς και πίστεψαν στην ανατροπή, απέναντι σε μια Μπάρτσα που έδειχνε να τα έχει χαμένα, αν και δεν απειλήθηκε ουσιαστικά με δεύτερο γκολ.

Στο φινάλε αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που πλησίασαν στο 2-1, όταν σουτ του Γκιντογκάν από το ύψος της μεγάλης περιοχής πέρασε ελάχιστα άουτ από την εστία του Μερέτ.

Νάπολι (Φραντσέσκο Καλτσόνα): Μερέτ – Ντι Λορέντσο, Ραχμάνι, Ζουάν Ζεσούς, Ολιβέρα – Ανγκισά, Λομπότκα, Καζούστ (68’ Τραορέ) – Πολιτάνο (79’ Ρασπαντόρι), Οσιμέν (77’ Σιμεόνε), Κβαρατσχέλια (68’ Λίντστρεμ).

Μπαρτσελόνα (Τσάβι): Τερ Στέγκεν – Κουντέ, Αραούχο, Ίνιγκο Μαρτίνεθ, Ζοάο Κανσέλο – Γκιντογκάν, Κρίστενσεν (86’ Ρομέου), Ντε Γιονγκ – Γιαμάλ (80’ Ραφίνια), Λεβαντόφσκι, Πέδρι (86’ Ζοάο Φέλιξ).

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα