Πόρτο - Άρσεναλ 1-0: Προβάδισμα με μαγικό buzzer beater!

bet365

Η Πόρτο... χτύπησε στο 90'+4' και ο Γκαλένο με ένα απίθανο τέρμα έριξε στο καναβάτσο την Άρσεναλ (1-0). Προβάδισμα πρόκρισης οι «Δράκοι» στο πιο... φτωχό ματς της φάσης των «16».

Μια φάση είχε το ματς μέχρι το... 90+4, γιατί εκεί ο Γκαλένο με το γκολ της χρονιάς άλλαξε τη μοίρα του ματς, έδωσε τη νίκη 1-0 στην Πόρτο και παράλληλα το προβάδισμα για την πρόκριση στα προημιτελικά. Κάκιστη η Άρσεναλ που δεν μπόρεσε να κάνει καθαρή ευκαιρία σε όλο το ματς.

Μια τεράστια ευκαιρία και... τέλος

Η Πόρτο μπήκε πιο δυνατά στο ματς, πίεσε ψηλά, κυκλοφόρησε καλύτερα και προσπάθησε να φανεί απειλητική για την εστία της Άρσεναλ. Μάλιστα, στο 13ο λεπτό οι γηπεδούχοι έχασαν απίθανη ευκαιρία για να σκοράρουν. Ο Γκαλένο βρέθηκε σε θέση βολής έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, πήρε το ριμπάουντ και σε κενή εστία... κατάφερε να στείλει την μπάλα άουτ. Οι Λονδρέζοι μέχρι το 30ο λεπτό δεν κατάφεραν να βρουν διαδρόμους για την εστία του Ντιόγκο Κόστα, όμως ούτε και οι Πορτογάλοι είχαν κάποια καλή στιγμή.

Η Άρσεναλ μετά το ημίωρο πήρε μέτρα, βελτίωσε την κυκλοφορία της και προσπάθησε με κάποια σουτ έξω από την περιοχή να απειλήσει. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την κατοχή, αλλά όχι και τον τρόπο να κάνουν κάτι επικίνδυνο σε ανοιχτό παιχνίδι. Μια επικίνδυνη κεφαλιά του Σαλιμπά λίγο πριν το τέλος ήταν ό,τι καλύτερο είχε να παρουσιάσει η ομάδα του Αρτέτα στα πρώτα 45 λεπτά.

Το σκηνικό δεν άλλαξε στην επανάληψη. Η Άρσεναλ μπήκε πιο δυνατά, προσπάθησε με στημένα να απειλήσει και στο 56ο λεπτό είχε την καλύτερή της στιγμή στο ματς. Ο Ράις εκτέλεσε το κόρνερ, ο Τροσάρ βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά το σουτ πέρασε άουτ. Οι Λονδρέζοι προσπάθησαν να γίνουν επικίνδυνοι, χωρίς όμως αποτέλεσμα, μιας και η Πόρτο ήταν εξαιρετική στο ανασταλτικό κομμάτι.

Η γκολάρα του Γκαλένο άλλαξε τη μοίρα του ζευγαριού

Οι «Δράκοι» ισορρόπησαν μετά το 60', πήραν μέτρα και στο 67' βρέθηκαν πολύ κοντά στο γκολ. Ο Εβανίλσον βρέθηκε μια ανάσα από το γκολ, αλλά ο Ντέκλαν Ράις με τρομερή προβολή κράτησε το μηδέν για την ομάδα του. Κάπου εκεί το ματς... έσβησε, η Άρσεναλ πρόσεξε περισσότερο την άμυνά της, η Πόρτο δε ρίσκαρε και έμεινε στο ανασταλτικό παιχνίδι. Ολα αυτά αυτά μέχρι το 3ο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο παίκτης που έχασε την ευκαιρία της... χρονιάς, πέτυχε το τέρμα της φετινής διοργάνωσης. Ο Γκαλένο σήκωσε το κεφάλι από τα 30 μέτρα και με ένα απίθανο, αριστουργηματικό τέρμα χάρισε τη νίκη στην Πόρτο, δίνοντας της παράλληλα και προβάδισμα πρόκρισης.

Πόρτο (Κονσεϊσάο): Ντιόγκο Κόστα, Γουέντελ (90’ Εουστάκιο), Οτάβιο, Πέπε, Ζοάο Μάριο, Γκονζάλεθ (80’ Χάιμε), Βαρέλα, Κονσεϊσάο (85’ Μπόρχες), Πέπε, Γκαλένο, Εβανίλσον (85’ Μαρτίνεθ).

Άρσεναλ (Αρτέτα): Ράγια, Γουάιτ, Σαλιμπά, Γκάμπριελ, Κίβιορ, Έντεγκααρντ, Ράις, Τροσάρ (74’ Ζορζίνιο), Σάκα, Μαρτινέλι, Χάβερτς.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα