Ίντερ – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-0: Δίκαιο μιλανέζικο προβάδισμα για την οκτάδα! (vid)

bet365

Με γκολ του Μάρκο Αρναούτοβιτς, η ανώτερη Ίντερ λύγισε την Ατλέτικο Μαδρίτης (1-0) και πήρε προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά του Champions League – Αποχώρησαν τραυματίες Μάρκους Τιράμ και Αντουάν Γκριεζμάν.

Ήταν δίκαιο, έγινε πράξη! Η Ίντερ ήταν ανώτερη από την Ατλέτικο Μαδρίτης, έψαξε περισσότερο το γκολ, το πέτυχε και πήρε μικρό, αλλά σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης (1-0) στα προημιτελικά του Champions League, ενόψει της ρεβάνς στο «Μετροπολιτάνο» (Τετάρτη 13/03, 22:00).

Ο Στέφαν Ντε Φράι πήρε την θέση του τραυματία Φραντσέσκο Ατσέρμπι στην τριάδα των στόπερ που χρησιμοποιεί μόνιμα ο Σιμόνε Ιντσάγκι, ο οποίος προτίμησε εν τέλει τον Ματέο Νταρμιάν αντί του Ντένζελ Ντάμφρις για να καλύψει όλη την δεξιά πλευρά.

Ο Άλβαρο Μοράτα επέστρεψε από τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε, αλλά ο Ντιέγκο Σιμεόνε προτίμησε να ξεκινήσει τον φορμαρισμένο Μάρκος Γιορέντε ως παρτενέρ του Αντουάν Γκριεζμάν για την επίθεση, γεμίζοντας και αυτός με την σειρά του την αμυντική γραμμή.

Πλησίασε πιο πολύ η Ίντερ

Οι γηπεδούχοι, οι οποίοι έπαιξαν με μαύρα περιβραχιόνια στην μνήμη του πρόωρα χαμένου θρύλου της ομάδας, Αντρέας Μπρέμε, μπήκαν πιο δυνατά, αποφασισμένοι να επιβάλουν το παιχνίδι τους έναντι των Ροχιμπλάνκος, οι οποίοι για την… περίσταση φόρεσαν εμφάνιση πράσινο λαχανί.

Αγωνιστική ένταση, αλλά με πολλή προσοχή εκατέρωθεν, με την Ίντερ να πιέζει ψηλά και την Ατλέτικο να πλησιάζει πρώτη στο γκολ, με διαγώνιο σουτ του Σαμουέλ Λίνο από δύσκολη θέση που έφυγε λίγο άουτ από την εστία του Γιάν Ζόμερ.

Οι Νερατζούρι έψαχναν με κάθετες πάσες να αιφνιδιάσουν την μαδριλένικη άμυνα, στην οποία κυριαρχούσε ένας καταπληκτικός Άξελ Βίτσελ, ο οποίος έκοψε μια πάσα – μισό γκολ του Ντε Φράι στον Μάρκους Τιράμ μετά από αντεπίθεση.

Σουτ με τη μια άουτ του Λαουτάρο Μαρτίνες στην πρώτη… υποψία ευκαιρίας των γηπεδούχων, μετά από ένα πρώτο ημίωρο γεμάτο τακτική προσέγγιση, με τον Αργεντινό επιθετικό να απειλεί με κεφαλιά που μπλόκαρε ο Γιάν Όμπλακ, ο οποίος είδε με ανακούφιση λίγο αργότερα την μπάλα να βγαίνει κόρνερ, σε σουτ του Λαουτάρο που κόντραρε πάνω στον Μάριο Ερμόσο, ύστερα από λάθος του Ροντρίγκο Ντε Πολ που παραλίγο να αποδειχθεί μοιραίο.

Ο Σλοβένος τερματοφύλακας έβγαλε ένα ακόμα επικίνδυνο σουτ του Τιράμ, ο οποίος αποχώρησε με ενοχλήσεις προς τα αποδυτήρια, όπως και ο Χοσέ Μαρία Χιμένες για μια πολύ καλά στημένη Ατλέτικο, η οποία όμως ουσιαστικά ήταν ακίνδυνη στην επίθεση.

Τρίτη και… τυχερή για τον Αρναούτοβιτς!

Ο υιός Τιράμ δεν μπόρεσε να συνεχίσει και έδωσε την θέση του στον Μάρκο Αρναούτοβιτς, με τον Ιντσάγκι να μην αλλάζει διάταξη και προσέγγιση, όντας (δικαίως) ευχαριστημένος με την εικόνα της ομάδας του. Αναγκαστική αλλαγή και τους φιλοξενούμενους, με τον Στέφαν Σάβιτς να αντικαθιστά τον Χιμένες.

Καθολικά ανώτεροι στα πρώτα λεπτά οι Μιλανέζοι, με τον Αρναούτοβιτς να κάνει άμεσα αισθητή την παρουσία του και να αγγίζει το γκολ με προσπάθεια με τη μία, ύστερα από εξαιρετικό transition και σέντρα του Φεντερίκο Ντιμάρκο.

Ο Σιμεόνε απάντησε στην ανωτερότητα της Ίντερ με μια «επιθετική» αλλαγή, βάζοντας τον Μοράτα αντί του Σαούλ, φέρνοντας πιο πίσω τον Γιορέντε, με τον Λίνο να χάνει και την δεύτερη σημαντική ευκαιρία για την ομάδα του, ύστερα από συνδυασμό με τον Ντε Πολ.

Ο πολύ δραστήριος Γιορέντε συγκρούστηκε με τον Ζόμερ στην προσπάθειά του να προλάβει την μπάλα για να απειλήσει την μιλανέζικη εστία, με τον Αρναούτοβιτς να χάνει την μεγαλύτερη ευκαιρία λίγο μετά την συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, σε μοναδικό τετ – α – τετ με τον Όμπλακ, ύστερα από συνδυασμό με τον Μαρτίνες.

Εκατέρωθεν αλλαγές σε αναζήτηση φρεσκάδας και καθαρού μυαλού για την τελική ευθεία του αγώνα, με την Ίντερ να κυνηγάει το γκολ και να το πετυχαίνει εν τέλει στο 79’, όταν ο Αρναούτοβιτς από μοιραίος έγινε ωραίος, σκοράροντας στο ριμπάουντ, ύστερα από προσπάθεια του Μαρτίνες, σε κόντρα των γηπεδούχων μετά από λάθος συνεννόηση των Ρεϊνίλντο και Ντε Πολ.

Λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα, ο Σιμεόνε είδε με προβληματισμό τον Γκριεζμάν να αποχωρεί κουτσαίνοντας. Ακόμα και χωρίς τον ηγέτη της, πάντως, η Ατλέτικο έχασε μια πολύ καλή ευκαιρία σε κεφαλιά του Μοράτα, δείχνοντας ότι, όταν επιτίθεται, μπορεί να απειλήσει τους Ιταλούς. Στο Μιλάνο, όμως, το έκανε ελάχιστα και το πλήρωσε…

Ίντερ (Σιμόνε Ιντσάγκι): Ζόμερ – Παβάρ, Ντε Φράι, Μπαστόνι – Νταρμιάν (69’ Ντάμφρις), Μπαρέλα, Τσαλχάνογλου, Μκχιταριάν (72’ Φρατέζι), Ντιμάρκο (69’ Σέζαρ Αουγκούστο) – Τιράμ (46’ λ. τρ. Αρναούτοβιτς), Μαρτίνες (88’ Σάντσες).

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ – Βίτσελ, Χιμένες (46’ λ. τρ. Σάβιτς), Ερμόσο (68’ Ρεϊνίλντο) – Μολίνα (68’ Μπάριος), Ντε Πολ, Κόκε, Σαούλ (54’ Μοράτα), Λίνο – Γιορέντε, Γκριεζμάν (78’ λ. τρ. Κορέα).

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα