Παρί Σεν Ζερμέν - Σοσιεδάδ 2-0: Η πρόκριση στους «8» είναι υπόθεση... γαλλική

Νίκος Κικίδης

bet365

Ο Κιλιάν Μπαπέ σάλπισε την αντεπίθεση στο β΄μέρος και με «συνεργάτη στο έγκλημα» τον Μπαρκολά οδήγησαν την Παρί στη νίκη με 2-0 επί της Σοσιεδάδ που την θέτει ακλόνητο φαβορί για την πρόκριση!

Δυο Γάλλοι έκαναν υπερήφανη την Παρί! Και ιδίως τη στιγμή που ο πρώτος μοιάζει (ξανά) με το ένα πόδι μακριά από το Παρίσι, ο δεύτερος υπόσχεται πως υπάρχει μέλλον στην γαλλική πρωτεύουσα και μετά το (ενδεχόμενο) τέλος της εποχής του. Μπαπέ και Μπαρκολά σημάδεψαν το παρόν και το μέλλον της Παρί Σεν Ζερμέν και με τα γκολ τους οδήγησαν τους Παριζιάνους στη νίκη με 2-0 επί της μαχητικής Σοσιεδάδ που τους στέλνει σε τροχιά πρόκρισης για τους «8» του Champions League.

Στο πρώτο μέρος πάντως οι Παριζιάνοι συνάντησαν μεγάλη αντίσταση... Από τα πρώτα δευτερόλεπτα η Σοσιεδάδ φρόντισε να τους δείξει πως δεν τους περίμενε μια εύκολη βραδιά, απειλώντας με άστοχο μακρινό σουτ του Αντρέ Σίλβα. Οι Βάσκοι πόνταραν στην κυκλοφορία, τη στιγμή που η Παρί στην ταχύτητα και κάπως έτσι λίγο έλειψε να προηγηθεί στο 6΄με σουτ του Μπαπέ από ευνοϊκή θέση που εξουδετέρωσε ωστόσο ο Ρεμίρο.

Στο 22΄ο Αντρέ Σίλβα απείλησε ξανά με άστοχη κεφαλιά, προτού οι Παριζιάνοι απαντήσουν τρία λεπτά αργότερα με χαμένο τετ-α-τετ του Ντεμπελέ που σημάδεψε την εξωτερική πλευρά των διχτύων. Παρά τις ευκαιρίες των Παριζιάνων ωστόσο, η Σοσιεδάδ δεν παρέδιδε την πρωτοβουλία των κινήσεων και λίγο έλειψε να δικαιωθεί στην εκπνοή του πρώτου μέρους, όταν ο κεραυνός του Μερίνο τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι! (45΄).

Παρόλα αυτά η θετική εμφάνιση των Ισπανών έμεινε στα... αποδυτήρια. Κατά την ανάπαυλα η Παρί ανασυγκροτήθηκε και με ηγέτη τον Μπαπέ επέστρεψε στο γήπεδο για να τελειώσει το ματς. Μόλις στο 58΄ο Ντεμπελέ εκτέλεσε το κόρνερ, ο Μαρκίνιος έκανε την κεφαλιά και ο Μπαπέ με προβολή στο δεύτερο δοκάρι άνοιξε το σκορ! Το γκολ έδωσε ενέργεια στους Παριζιάνους, με τον 25χρονο αστέρα να απειλεί έξι λεπτά αργότερα με σουτάρα που τράνταξε το οριζόντιο με συνδρομή και του Ρεμίρο.

Στο 70΄ωστόσο ο Ισπανός γκολκίπερ δεν μπορούσε να κάνει τίποτα, όταν ο Μπαρκολά με έξοχη ντρίμπλα αρχικά άδειασε τον Τραορέ και στη συνέχεια τον εκτέλεσε στο τετ-α-τετ για το 2-0. Μια χαμένη ευκαιρία του Κόλο Μουανί στο 87΄θα μπορούσε να είχε φέρει σε ακόμα καλύτερη θέση την Παρί ενόψει της ρεβάνς της Ισπανίας, με το 2-0 ωστόσο να είναι αρκετό για να τη χρίσει ως ακλόνητο φαβορί για την πρόκριση.

Παρί Σεν Ζερμέν (Λουίς Ενρίκε): Ντοναρούμα, Χακίμι, Μαρκίνιος, Ντανίλο (72΄Ερναντές), Μπεράλδο, Ρουίθ, Βιτίνια, Ζαΐρ Εμερί, Μπαρκολά (72΄Ασένσιο), Ντεμπελέ (83΄Κόλο Μουανί), Μπαπέ

Σοσιεδάδ (Ιμανιόλ Αλγουαθίλ): Ρεμίρο, Τραορέ, Θουμπελντία, Λε Νορμάν (79΄Πατσέκο), Γκαλάν, Θουμπιμέντι, Μέντες (79΄Τουριέντες), Μερίνο, Κούμπο, Μπερενετσέα (66΄Ζακαριάν), Αντρε Σίλβα (79΄Σαντίκ)

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα